Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται πλέον τα μέλη σπείρας κακοποιών, που έβαζε στο στόχαστρό της κυρίως ηλικιωμένους ανθρώπους και τους αποσπούσε χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα. Η δράση της σπείρας απασχολούσε τις αστυνομικές ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται πλέον τα μέλη σπείρας κακοποιών, που έβαζε στο στόχαστρό της κυρίως ηλικιωμένους ανθρώπους και τους αποσπούσε χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα.

Advertisement
 

Η δράση της σπείρας απασχολούσε τις αστυνομικές Αρχές εδώ και μήνες και μάλιστα είχε συσταθεί ειδική επιχειρησιακή ομάδα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς προκειμένου να εντοπιστούν τα μέλη της.

Στις 22 Ιανουαρίου, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς και της ΔΙ.ΑΣ., κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν, στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας, τέσσερις κακοποιούς, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στη σπείρα, που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, ληστεία και απάτη με υπολογιστή. Και οι τέσσερις είναι Έλληνες, ενώ συγκατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση είναι και πέμπτο άτομο που ταυτοποιήθηκε και αναζητείται.

Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της 22ας Ιανουαρίου, εντοπίσθηκε στην περιοχή της Κηφισιάς ένα ύποπτο όχημα με τέσσερις επιβάτες. Στον έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν εντός του αυτοκινήτου και σε ειδική κρύπτη στην ταπετσαρία του αυτοκινήτου πάνω από τα καθίσματα, χρήματα και δύο βέρες.

 
Το όχημα με τους επιβάτες οδηγήθηκε στο Τ.Α. Κηφισιάς, όπου διαπιστώθηκε ότι οι δράστες είχαν αφαιρέσει τα χρήματα και τις βέρες από έναν Έλληνα, στην Κηφισιά, με τη μέθοδο της απασχόλησης και προσποιούμενοι τους υπαλλήλους του Δήμου.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η εγκληματική ομάδα είχε διαρκή, δομημένη και με διακριτούς ρόλους δράση και δραστηριοποιούνταν σε κλοπές, κυρίως με τη μέθοδο της απασχόλησης, από σπίτια όπου διέμεναν κυρίως ηλικιωμένα άτομα. Επέλεγαν να δρουν κυρίως πρωινές ή μεσημβρινές ώρες. Οι δράστες κινούνταν με οχήματα ιδιοκτησίας τους ή μισθωμένα από εταιρείες ενοικιάσεων, σε ομάδες τουλάχιστον τριών ατόμων. Αφού περιφέρονταν σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής και του κέντρου των Αθηνών, εντόπιζαν τους στόχους τους, κυρίως μονοκατοικίες που διέμεναν αποκλειστικά άτομα μεγάλη ηλικίας.

Στη συνέχεια πήγαιναν στα σπίτια αυτά και είτε παραβίαζαν με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων τις εισόδους, τις μπαλκονόπορτες ή τα παράθυρα όταν απουσίαζαν οι ένοικοι, είτε προφασιζόμενοι ότι το όχημα τους υπέστη μηχανική βλάβη ή προσποιούμενοι τους υπαλλήλους Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας ή του Δήμου, κάποιοι από τους δράστες απασχολούσαν τους ενοίκους στους εξωτερικούς χώρους και τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας εισέβαλαν στα σπίτια.

Ερευνούσαν όλους τους χώρους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, τιμαλφή, αλλά και τραπεζικές κάρτες, τις οποίες χρησιμοποιούσαν και έκαναν συναλλαγές σε διάφορα καταστήματα.

Advertisement

Στις περιπτώσεις, δε, που οι δράστες δεν είχαν αντιληφθεί την παρουσία ενοίκων εντός των σπιτιών, δεν εγκατέλειπαν την προσπάθειά τους και ασκώντας βία στους ενοίκους των σπιτιών, τους ακινητοποιούσαν και στη συνέχεια έκλεβαν χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα. Μετά την κλοπή, τοποθετούσαν τα κλοπιμαία στην ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη του οχήματος που χρησιμοποιούσαν και διέφευγαν.

Από την έως τώρα έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς με τη συνδρομή και του Τμήματος Ασφαλείας Παλλήνης, εξιχνιάσθηκαν 15 περιπτώσεις κλοπών και μία περίπτωση ληστείας.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων μελών της εγκληματικής ομάδας συνεχίζεται.

Πηγή enikos.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Μάθιου Μοντίν παραγωγός ντοκιμαντέρ για τη δημιουργία της ταινίας «Full Metal Jacket»

26/10/25 1:30 μμ

Ο Μάθιου Μοντίν παραγωγός ντοκιμαντέρ για τη δημιουργία της ταινίας «Full Metal Jacket»

ΟΠΕΚΕΠΕ: Δύο προσωρινά κρατούμενοι από τη σημερινή ομάδα κατηγορουμένων για εγκληματική οργάνωση - 6 συνολικά οι προφυλακίσεις

26/10/25 1:26 μμ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Δύο προσωρινά κρατούμενοι από τη σημερινή ομάδα κατηγορουμένων για εγκληματική οργάνωση – 6 συνολικά οι προφυλακίσεις

Ο Ψαρρός κατέκτησε το χάλκκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ταεκβοντό

26/10/25 1:23 μμ

Ο Ψαρρός κατέκτησε το χάλκκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ταεκβοντό

Ένας 39χρονος έχασε τη ζωή του καθώς το όχημα που οδηγούσε έπεσε σε χαράδρα στην Ευρυτανία

26/10/25 1:17 μμ

Ένας 39χρονος έχασε τη ζωή του καθώς το όχημα που οδηγούσε έπεσε σε χαράδρα στην Ευρυτανία

Ληστεία σε διαμέρισμα στον Πειραιά - Εδεσαν 62χρονο και άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα

26/10/25 1:14 μμ

Ληστεία σε διαμέρισμα στον Πειραιά – Εδεσαν 62χρονο και άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα

Κυβερνοασφάλεια στην πράξη: τα 5 βασικά μέτρα που μειώνουν δραστικά τον κίνδυνο επίθεσης

26/10/25 1:09 μμ

Κυβερνοασφάλεια στην πράξη: τα 5 βασικά μέτρα που μειώνουν δραστικά τον κίνδυνο επίθεσης

Ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια: Οι προκλήσεις της επόμενης μέρας

26/10/25 1:01 μμ

Ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια: Οι προκλήσεις της επόμενης μέρας

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφθασε τα 950 γκολ!

26/10/25 12:57 μμ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφθασε τα 950 γκολ!

Το PKK ανακοίνωσε ότι αποσύρει όλες τις δυνάμεις του από την Τουρκία

26/10/25 12:53 μμ

Το PKK ανακοίνωσε ότι αποσύρει όλες τις δυνάμεις του από την Τουρκία

Έξι χρόνια «Τυφώνας»: 18 πισίνες Ολυμπιακών διαστάσεων με σκουπίδια έχουν καθαριστεί από τις ελληνικές ακτές

26/10/25 12:49 μμ

Έξι χρόνια «Τυφώνας»: 18 πισίνες Ολυμπιακών διαστάσεων με σκουπίδια έχουν καθαριστεί από τις ελληνικές ακτές

Συνελήφθησαν 29χρονος και 24χρονος που επέτρεψαν την κατανάλωση αλκοόλ σε ανήλικες

26/10/25 12:45 μμ

Συνελήφθησαν 29χρονος και 24χρονος που επέτρεψαν την κατανάλωση αλκοόλ σε ανήλικες

Έκθεση στη Στοκχόλμη με δημιουργίες που φορέθηκαν σε επίσημες τελετές του παλατιού

26/10/25 12:42 μμ

Έκθεση στη Στοκχόλμη με δημιουργίες που φορέθηκαν σε επίσημες τελετές του παλατιού