Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται πλέον τα μέλη σπείρας κακοποιών, που έβαζε στο στόχαστρό της κυρίως ηλικιωμένους ανθρώπους και τους αποσπούσε χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα.

Η δράση της σπείρας απασχολούσε τις αστυνομικές Αρχές εδώ και μήνες και μάλιστα είχε συσταθεί ειδική επιχειρησιακή ομάδα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς προκειμένου να εντοπιστούν τα μέλη της.

Advertisement

Στις 22 Ιανουαρίου, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς και της ΔΙ.ΑΣ., κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν, στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας, τέσσερις κακοποιούς, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στη σπείρα, που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, ληστεία και απάτη με υπολογιστή. Και οι τέσσερις είναι Έλληνες, ενώ συγκατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση είναι και πέμπτο άτομο που ταυτοποιήθηκε και αναζητείται.

Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της 22ας Ιανουαρίου, εντοπίσθηκε στην περιοχή της Κηφισιάς ένα ύποπτο όχημα με τέσσερις επιβάτες. Στον έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν εντός του αυτοκινήτου και σε ειδική κρύπτη στην ταπετσαρία του αυτοκινήτου πάνω από τα καθίσματα, χρήματα και δύο βέρες.

 
Το όχημα με τους επιβάτες οδηγήθηκε στο Τ.Α. Κηφισιάς, όπου διαπιστώθηκε ότι οι δράστες είχαν αφαιρέσει τα χρήματα και τις βέρες από έναν Έλληνα, στην Κηφισιά, με τη μέθοδο της απασχόλησης και προσποιούμενοι τους υπαλλήλους του Δήμου.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η εγκληματική ομάδα είχε διαρκή, δομημένη και με διακριτούς ρόλους δράση και δραστηριοποιούνταν σε κλοπές, κυρίως με τη μέθοδο της απασχόλησης, από σπίτια όπου διέμεναν κυρίως ηλικιωμένα άτομα. Επέλεγαν να δρουν κυρίως πρωινές ή μεσημβρινές ώρες. Οι δράστες κινούνταν με οχήματα ιδιοκτησίας τους ή μισθωμένα από εταιρείες ενοικιάσεων, σε ομάδες τουλάχιστον τριών ατόμων. Αφού περιφέρονταν σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής και του κέντρου των Αθηνών, εντόπιζαν τους στόχους τους, κυρίως μονοκατοικίες που διέμεναν αποκλειστικά άτομα μεγάλη ηλικίας.

Στη συνέχεια πήγαιναν στα σπίτια αυτά και είτε παραβίαζαν με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων τις εισόδους, τις μπαλκονόπορτες ή τα παράθυρα όταν απουσίαζαν οι ένοικοι, είτε προφασιζόμενοι ότι το όχημα τους υπέστη μηχανική βλάβη ή προσποιούμενοι τους υπαλλήλους Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας ή του Δήμου, κάποιοι από τους δράστες απασχολούσαν τους ενοίκους στους εξωτερικούς χώρους και τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας εισέβαλαν στα σπίτια.

Advertisement
Family Kitchen

Ερευνούσαν όλους τους χώρους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, τιμαλφή, αλλά και τραπεζικές κάρτες, τις οποίες χρησιμοποιούσαν και έκαναν συναλλαγές σε διάφορα καταστήματα.

Στις περιπτώσεις, δε, που οι δράστες δεν είχαν αντιληφθεί την παρουσία ενοίκων εντός των σπιτιών, δεν εγκατέλειπαν την προσπάθειά τους και ασκώντας βία στους ενοίκους των σπιτιών, τους ακινητοποιούσαν και στη συνέχεια έκλεβαν χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα. Μετά την κλοπή, τοποθετούσαν τα κλοπιμαία στην ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη του οχήματος που χρησιμοποιούσαν και διέφευγαν.

Από την έως τώρα έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς με τη συνδρομή και του Τμήματος Ασφαλείας Παλλήνης, εξιχνιάσθηκαν 15 περιπτώσεις κλοπών και μία περίπτωση ληστείας.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων μελών της εγκληματικής ομάδας συνεχίζεται.

Πηγή enikos.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα Αριστερά: Σιωπή από την κυβέρνηση για τα 2,5 εκατ. ευρώ σε επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ

06/08/25 12:44 πμ

Νέα Αριστερά: Σιωπή από την κυβέρνηση για τα 2,5 εκατ. ευρώ σε επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πονοκέφαλος το καλοκαίρι: Πού μπορεί να οφείλεται, τι μπορείτε να κάνετε για να τον προλάβετε

06/08/25 12:34 πμ

Πονοκέφαλος το καλοκαίρι: Πού μπορεί να οφείλεται, τι μπορείτε να κάνετε για να τον προλάβετε

Μαγικές εικόνες από την Ικαρία - Καταγράφηκαν δύο φάλαινες φυσητήρες

06/08/25 12:21 πμ

Μαγικές εικόνες από την Ικαρία – Καταγράφηκαν δύο φάλαινες φυσητήρες

Φινλανδία: Οι τάρανδοι θύματα του κύματος ζέστης

06/08/25 12:05 πμ

Φινλανδία: Οι τάρανδοι θύματα του κύματος ζέστης

Συναγερμός στις Αρχές: Εξαφάνιση 17χρονου από τη Νέα Ιωνία

05/08/25 11:58 μμ

Συναγερμός στις Αρχές: Εξαφάνιση 17χρονου από τη Νέα Ιωνία

Εορτολόγιο- Ποιοι γιορτάζουν στις 6 Αυγούστου

05/08/25 11:58 μμ

Εορτολόγιο – Ποιοι γιορτάζουν στις 6 Αυγούστου

Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ

05/08/25 11:55 μμ

Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ

Γάζα: Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε πως 68 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά του Ισραήλ

05/08/25 11:50 μμ

Γάζα: Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε πως 68 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά του Ισραήλ

Υπουργείο Μεταφορών: Στο στόχαστρο η εισιτηριοδιαφυγή στο μετρό Θεσσαλονίκης

05/08/25 11:50 μμ

Υπουργείο Μεταφορών: Στο στόχαστρο η εισιτηριοδιαφυγή στο μετρό Θεσσαλονίκης

Δημήτρης Κάντας: Ποιος ήταν ο 33χρονος αλπινιστής που σκοτώθηκε στο «διάδρομο του θανάτου» του Mont Blanc

05/08/25 11:42 μμ

Δημήτρης Κάντας: Ποιος ήταν ο 33χρονος αλπινιστής που σκοτώθηκε στο «διάδρομο του θανάτου» του Mont Blanc

4 απίθανες οικιακές χρήσεις για το ψωμί

05/08/25 11:31 μμ

4 απίθανες οικιακές χρήσεις για το ψωμί

12 πράγματα που δεν πρέπει να αφήνετε Ποτέ μέσα στο αυτοκίνητο

05/08/25 11:27 μμ

12 πράγματα που δεν πρέπει να αφήνετε ποτέ μέσα στο αυτοκίνητο