Για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, την πίεση στο σύστημα Υγείας και τα πολυπόθητα εμβόλια που αναμένει η ανθρωπότητα μίλησε σε εκπομπή του Mega ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, την πίεση στο σύστημα Υγείας και τα πολυπόθητα εμβόλια που αναμένει η ανθρωπότητα μίλησε σε εκπομπή του Mega ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

 

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του είπε:

 

Παρατηρείται μία επιπέδωση στον ρυθμό εξάπλωσης του ιού. Σε ότι έχει να κάνει με τις νοσηλείες, το εθνικό σύστημα υγείας έχει ξεπεράσει πέντε και έξι φορές τις δυνατότητές του. Στη Βόρεια Ελλάδα γίνεται μεγάλη μάχη. Έχουμε φτάσει τις 1.239 ΜΕΘ σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων οι 687 είναι Covid. Οι υπόλοιπες για τις άλλες ασθένεις.

Προσλάβαμε 7.000 υγειονομικούς. Γιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό. Ποτέ ξανά τόσες προσλήψεις επικουρικό. Οι 4.000 θα μείνουν μόνιμοι. Φέραμε 300 εντατικολόγους και αυτούς μόνιμα στις ΜΕΘ. Δεν έχει μείνει νοσηλευτής χωρίς δουλειά και διαμαρτύρονται ιδιωτικές κλινικές ότι φεύγουν νοσηλευτές και έρχονται να δουλέψουν στο ΕΣΥ».

Και συνέχισε:

 

«Πάντα υπάρχουν και άλλες δυνατότητες. Έχουμε βάλει στη μάχη και αυτούς που κάνουν ειδικότητα. Κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν. Γι’ αυτό τα αποτελέσματα είναι πολύ καλύτερα στη χώρα μας. Είναι μία συγκλονιστική προσπάθεια.

Από την πρώτη στιγμή τους στήριξα, τους αγαπάω και τους σέβομαι. Η πολιτεία θα βρει και άλλους τρόπους να τους ανταμείψει.

Οι θάνατοι είναι μία τραγική πραγματικότητα και είναι απότοκο της πανδημίας. Εμείς θα θέλαμε να μην υπάρχει ούτε ένας νεκρός. Είναι πανδημία. Το έχει καταλάβει ο κόσμος αυτό; Δίνουμε συγκλονιστική μάχη όλοι μαζί. Καλώς ή κακώς, τα πράγματα συγκρίνονται με τους άλλους, με πλούσιες χώρες, που δεν είχαν μνημόνια για 10 χρόνια. Αυτοί έχουν καταρρεύσει, εμείς είμαστε όρθιοι και παλεύουμε.

 

Είχα πει ο ίδιος και άλλοι επιστήμονες, ότι οι χώρες που είχαν ήπιο πρώτο κύμα, ίσως να έχουν ένα ισχυρότερο δεύτερο κύμα. Έτσι έγινε. Οι άλλοι όμως καταρρέουν, εμείς όχι. Είμαστε όρθιοι και παλεύουμε.

Advertisement
Family Kitchen

Δεν φτάνει κανένα σύστημα Υγείας. Εκείνοι που δεν τήρησαν τα μέτρα, μας έχουν φέρει στη θέση να προστατεύσουμε όσους κινδυνεύουν. Σύνεση από όλους, σοβαρότητα, συναίσθηση του πόσο σημαντική είναι η ζωή.

Με βάση τα δεδομένα και τους δείκτες, είναι αυταπόδεικτο ότι δεν θα γίνει το άνοιγμα στο τέλος του μήνα. Όλα θα προσμετρηθούν. Η κουβέντα για άνοιγμα είναι ανεδαφική αυτή τη στιγμή. Πρέπει να πέσουν τα κρούσματα και να πάρει ανάσα το σύστημα Υγείας. Αυτές είναι οι παράμετροι για να αρχίσουμε σταδιακά να επανερχόμαστε σε μία μερική κανονικότητα.

Για τα εμβόλια, θα τα έχουμε όταν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί τα εγκρίνουν με ασφάλεια. Όταν θα τα δουν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, θα τα δουν και οι Έλληνες. Είναι πανευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Στα εμβόλια γίνονται πολύ αυστηροί έλεγχοι. Όλα τα εμβόλια που θα εγκριθούν, θα είναι ασφαλή. Δεύτερον, η σωστή ενημέρωση, η διαφάνεια δείχνουν τον δρόμο. Θα πάω σε εμβολιαστικό κέντρο στην Αθήνα να εμβολιαστώ μαζί με τον κόσμο».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παράταση μη καταβολής ΕΝΦΙΑ για περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές

17/03/26 12:00 πμ

Παράταση μη καταβολής ΕΝΦΙΑ για περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές

Προσεχώς η καμπάνια ενδυνάμωσης νεαρών κοριτσιών για το χάπι βιασμού-

16/03/26 11:59 μμ

Θεσσαλονίκη: Προσεχώς η καμπάνια ενδυνάμωσης νεαρών κοριτσιών για το χάπι βιασμού

"Η Θεσσαλονίκη εδραιώνεται ως ένας πανίσχυρος κόμβος καινοτομίας"

16/03/26 11:55 μμ

“Η Θεσσαλονίκη εδραιώνεται ως ένας πανίσχυρος κόμβος καινοτομίας”

ΠΑΜΘ και ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ υπέγραψαν μνημόνια συνεργασίας με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης

16/03/26 11:54 μμ

ΠΑΜΘ και ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ υπέγραψαν μνημόνια συνεργασίας με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης

Γ. Καραμέρος: «Οι τράπεζες επιβάλλουν μηνιαίες συνδρομές σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς και η κυβέρνηση μετράει τα υπερκέρδη τους»

16/03/26 8:32 μμ

Γ. Καραμέρος: «Οι τράπεζες επιβάλλουν μηνιαίες συνδρομές σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς και η κυβέρνηση μετράει τα υπερκέρδη τους»

Στ. Παπασταύρου από Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε.: «Η Ευρώπη πάντοτε έκανε το αναγκαίο βήμα σε περιόδους κρίσης - Τώρα είναι η ώρα να κινηθούμε πιο γρήγορα και πιο μπροστά»

16/03/26 8:18 μμ

Στ. Παπασταύρου από Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας: «Η Ευρώπη πάντοτε έκανε το αναγκαίο βήμα σε περιόδους κρίσης – Τώρα είναι η ώρα να κινηθούμε πιο γρήγορα και πιο μπροστά»

Ενοίκια: Οι αλλαγές που ισχύουν από 1 Απριλίου

16/03/26 8:12 μμ

Ενοίκια: Οι αλλαγές που ισχύουν από 1 Απριλίου

Σέρρες: Εθελοντική δενδροφύτευση στην κοιλάδα της Αγίας Βαρβάρας

16/03/26 8:06 μμ

Σέρρες: Εθελοντική δενδροφύτευση στην κοιλάδα της Αγίας Βαρβάρας

Τ. Θεοδωρικάκος: Συμβολή στον παραγωγικό μετασχηματισμό, 910 επενδύσεις, 2,5 δισ. ευρώ με 15000 νέες θέσεις εργασίας

16/03/26 11:53 μμ

Τ. Θεοδωρικάκος: Συμβολή στον παραγωγικό μετασχηματισμό, 910 επενδύσεις, 2,5 δισ. ευρώ με 15000 νέες θέσεις εργασίας

Αγώνες κωπηλασίας στο Κωπηλατοδρόμιο Πεθελινού Σερρών - video

16/03/26 7:57 μμ

Αγώνες κωπηλασίας στο Κωπηλατοδρόμιο Πεθελινού Σερρών – video

Από τον «Μεθυσμένο Ηρακλή» στην άγρυπνη Μέδουσα: Τα μωσαϊκά της ρωμαϊκής ελίτ ζωντανεύουν μύθους

16/03/26 11:52 μμ

Από τον «Μεθυσμένο Ηρακλή» στην άγρυπνη Μέδουσα: Τα μωσαϊκά της ρωμαϊκής ελίτ ζωντανεύουν μύθους

Σέρρες: Πληρώνει κανονικά λογαριασμούς αλλά δεν έχει τηλέφωνο και ίντερνετ - video

16/03/26 7:42 μμ

Σέρρες: Πληρώνει κανονικά λογαριασμούς αλλά δεν έχει τηλέφωνο και ίντερνετ – video