Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
12 C
Serres

Κικίλιας: Εμπιστευόμαστε τους επιστήμονες, να μην υπάρχουν fake news για τον κορονοϊό

Στο πόσο σημαντικό είναι τα κράτη – μέλη να ανταλλάσσουν πληροφορίες για τα μέτρα που λαμβάνουν, όχι μόνο σε επιστημονικό, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας,

 

που συμμετείχε σήμερα στο έκτακτο Συμβούλιο υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες, για την αντιμετώπιση του κορονoϊού.

Ο υπουργός Υγείας πρότεινε την ενίσχυση της ψηφιακής πλατφόρμας του ECDC με τα πολιτικά μέτρα στα οποία προχωρά η κάθε χώρα καθημερινά, έτσι ώστε να υπάρχει on time ενημέρωση για τις ενέργειες που γίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση του κορονoϊού.

Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε, επίσης, τη σημασία διεξαγωγής κοινών διαγωνισμών για την προμήθεια ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού (πχ μάσκες, αντισηπτικά, κλπ) στο πνεύμα της αλληλεγγύης των κρατών-μελών της ΕΕ.




Babis

Μετά τη λήξη του Συμβουλίου, ο υπουργός Υγείας δήλωσε

«Πρότεινα ξανά στους Ευρωπαίους ομολόγους μου τη δημιουργία κοινής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, έτσι ώστε να μπαίνουν on time όλες οι πολιτικές των κρατών-μελών και να υπάρχει απευθείας ενημέρωση για τα επιμέρους μέτρα τα οποία παίρνουν για τον κορονoϊό.

Η πρώτη προτεραιότητα της Ελλάδας και του υπουργείου Υγείας έχει να κάνει με τις ευπαθείς ομάδες, με τους ηλικιωμένους, με αυτούς οι οποίοι ενδεχομένως θα αντιμετωπίσουν τα σημαντικότερα προβλήματα από αυτή την κρίση Δημόσιας Υγείας. Είμαστε οργανωμένοι με τα νοσοκομεία μας, με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, με το ΕΚΑΒ, με τους επιδημιολόγους, τους λοιμωξιολόγους και αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία αυτό το πολύ σοβαρό θέμα».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πόσο αξιόπιστο είναι το ελληνικό σύστημα Υγείας για το νέο ιό, απάντησε: «Πρώτα απ’ όλα εμπιστευόμαστε τους επιστήμονες. Και αυτό είναι το ζητούμενο για όλη την Ευρώπη. Και μετά υποστηρίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα νοσοκομεία μας, τους γιατρούς μας, τους νοσηλευτές. Πρέπει να τους εμπιστευόμαστε όλους, να υπάρχει αφοσίωση και φυσικά τονίζω να μην υπάρχουν fake news».

 

ΠολιτικήΚικίλιας: Εμπιστευόμαστε τους επιστήμονες, να μην υπάρχουν fake news για τον κορονοϊό

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Το γρήγορο περπάτημα είναι ιδανική άσκηση για γυναίκες για να προστατεύσουν την καρδιά τους

Μια νέα μελέτη δείχνει ότι ένα σύντομο γρήγορο περπάτημα...

Ακμή: Ποιος κίνδυνος αυξάνεται όταν εμφανίζεται σε μεγαλύτερες ηλικίες

Τα άτομα με ακμή διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν...

Συνέντευξη του Προέδρου του Κινήματος Δημοκρατίας Στέφανου Κασσελάκη στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας, Στέφανος Κασσελάκης, παραχώρησε συνέντευξη...

Τελευταία Νέα