Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΜEGA, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ξεκαθάρισε πως μόνο αν έχουμε κάτω από 500 κρούσματα στις 30 Νοεμβρίου θα γίνει άρση lockdown. Ο ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΜEGA, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ξεκαθάρισε πως μόνο αν έχουμε κάτω από 500 κρούσματα στις 30 Νοεμβρίου θα γίνει άρση lockdown.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στο κλείσιμο των σχολείων εξηγώντας ότι:

«Είναι θέμα κινητικότητας των γονιών, των παππούδων, των γιαγιάδων, των δασκάλων. Όσο μειώνουμε την κινητικότητα μειώνουμε τον κίνδυνο. Είναι το τελευταίο μέτρο που θέλαμε να πάρουμε. Αλλά είναι τόσο σοβαρή η κατάσταση που αναγκάστηκε η επιτροπή να επιβάλει αυτό το μέτρο».

Όσον αφορά τα δειγματοληπτικά τεστ που θα γίνουν σε μαθητές πριν ανοίξουν τα σχολεία αυτά θα γίνουν σε μαθητές όλων των βαθμίδων όπως δήλωσε ο ίδιος.

«1.162 κρεβάτια ΜΕΘ υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα. Υπάρχει διασπορά ιού στην κοινότητα. Αντιδράσαμε γρήγορα και αυξήθηκαν οι κλίνες. Και 15.000 αν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε αν συνεχίσει να διασπείρεται ο ιός με γεωμετρική άνοδο στην κοινότητα δεν θα ήταν αρκετές» τόνισε ο κ. Κικίλιας.
«Θα τα καταφέρουμε. Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι πολύ», είπε.

Ο υπουργός μίλησε ακόμη για το κρίσιμο θέμα της άρσης του lockdown.

«Η άρση των μέτρων θα γίνει σταδιακά, προσεκτικά και με την τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας. Αν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου τα κρούσματα έχουν κατέβει κάτω από τα 500 τότε σταδιακά μπορούμε να ανοίξουμε εκείνη την ημερομηνία. Πάντα με μέτρα αυτοπροστασίας. Οι επιδημιολόγοι ξέρουν καλύτερα και αυτοί θα κάνουν τις εισηγήσεις στην κυβέρνηση», εξήγησε ο κ. Κικίλιας.

Κλείνοντας ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στον πρώην Μητροπολίτη Αμβρόσιο, ο οποίος ενώ βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό έφυγε από το νοσοκομείο.

«Και σαν υπουργός και σαν γιατρός και σαν άνθρωπος εγώ πιστεύω. Και ο Χριστός λέει αγαπάτε αλλήλους και προστατεύτε αλλήλους. Είναι το πιο σημαντικό μήνυμα αγάπης που υπάρχει. Προστατεύω τον διπλανό μου, φοράω μάσκα και σέβομαι τη ζωή του. Όλοι πρέπει να προσέχουν, όλοι πρέπει να τηρούν τα μέτρα. Δεν εξαιρείται κανείς από αυτό», ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

Advertisement
MEGA

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

01/02/26 4:16 μμ

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

01/02/26 4:11 μμ

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

01/02/26 3:58 μμ

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

Στη συνάντηση ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ παρευρέθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο περιθώριο των εργασιών, ο Πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, τον Γερμανό Καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Σάιμον Χάρρις και τον επικεφαλής του συγκυβερνώντος κόμματος GERB της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Σε όλες τις συναντήσεις παρών ήταν ο κ. Χατζηβασιλείου. Κατά τις συνομιλίες, συζητήθηκαν ζητήματα διμερών σχέσεων και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία βρίσκεται στην ατζέντα του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12ης Φεβρουαρίου. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα δημογραφικού, στέγασης και ευνοϊκής φορολόγησης νέων, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν ενδιαφέρον για τα μέτρα που ανέλαβε σχετικά η ελληνική κυβέρνηση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη σημασία του Κάθετου Διαδρόμου, με τον Πρωθυπουργό να υπογραμμίζει, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μπορίσοφ, ότι «πρόκειται για μια σημαντική και στρατηγική επένδυση για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, καθώς επιδιώκουμε να απομακρυνθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο». Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία αναβάθμισης της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης «Θεσσαλονίκη - Σόφια - Βουκουρέστι», έργο που αφορά άμεσα και την Π.Ε. Σερρών.

01/02/26 3:54 μμ

Στο Ζάγκρεμπ για την συνάντηση των ηγετών του ΕΛΚ ο Χατζηβασιλείου, συνόδευσε τον Πρωθυπουργό

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση 

01/02/26 3:47 μμ

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση -Δείτε βίντεο

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

01/02/26 3:36 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

01/02/26 3:35 μμ

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

01/02/26 3:34 μμ

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

01/02/26 3:32 μμ

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

01/02/26 3:30 μμ

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

01/02/26 3:29 μμ

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα

01/02/26 3:28 μμ

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα