Στις ορεινές πλαγιές του Πάικου, στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Κιλκίς, συναντάται η μυστική «Γαλάζια Λίμνη» της Βόρειας Ελλάδας, σε υψόμετρο περίπου 500 μέτρων.

 

Ένα ονειρικό τοπίο βγαλμένο από παραμύθι, έξω από το ιστορικό χωριό Σκρα -γνωστό για μία από τις σημαντικότερες μάχες του Μακεδονικού Μετώπου κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τον Μάιο του 1918- βρίσκονται οι ομώνυμοι καταρράκτες με την εντυπωσιακή λίμνη τους.

 


Κιλκίς: Η μυστική «Γαλάζια Λίμνη» στη Βόρεια Ελλάδα

Μέσα στο πυκνό δάσος, στο δρόμο που συνδέει το Σκρα με το χωριό Κούπα, ένα μαγικό σκηνικό με τους εντυπωσιακούς καταρράκτες και την λιμνούλα που δημιουργείται από τα τρεχούμενα νερά τους, αποτελεί το κοινό μυστικό των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Με την φύση να έχει κάνει στην κυριολεξία το θαύμα της, ο επισκέπτης δεν χορταίνει να απολαμβάνει την πραγματική όαση που απλώνεται μπροστά του. Τα αμέτρητα ρυάκια του όρους Πάικου καταλήγουν σε καταρράκτες διαφόρων μεγεθών, οι οποίοι με την σειρά τους δημιουργούν την πανέμορφη «γαλάζια λίμνη» της Βόρειας Ελλάδας.


 

Κιλκίς: Η μυστική «Γαλάζια Λίμνη» στη Βόρεια Ελλάδα

 

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, μάλιστα, που της αποδίδουν τον χαρακτηρισμό «Γαλάζια» ή «Σμαραγδένια» καθώς το υπέροχο χρώμα των νερών που την σχηματίζουν ταξιδεύει σε μέρη μακρινά.

πηγή newsbeast.gr

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις
τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Views: 579