28.9 C
Serres

Κιλκίς: Στην Ευρωπαίων Πόλιν ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς

Date:

Επίτιμος δημότης του Δήμου Παιονίας, αναγορεύτηκε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, κατά την επίσκεψή του στην Αρχαία Ευρωπό ενόψει της Ημέρας της Ευρώπης.

«Δεν μπορούσαμε να βρούμε καλύτερη συγκυρία για να πραγματοποιήσουμε αυτήν την επίσκεψη, από δυο μέρες πριν από την Ημέρα της Ευρώπης. Η Ευρωπαίων Πόλις σύμβολο της Ευρώπης» , δήλωσε ο κ. Σχοινάς, συγκινημένος, αφού είπε στο Κιλκίς έζησε τα πρώτα παιδικά του χρόνια, μιας και οι γονείς του υπηρέτησαν στο Κιλκίς ως καθηγητές μέσης εκπαίδευσης την περίοδο 1966-68.

Ο κ. Σχοινάς επέλεξε να επισκεφτεί τον αρχαιολογικό χώρο της Ευρωπού, προσκεκλημένος του δημάρχου Παιονίας Κωνσταντίνου Σιωνίδη, σε μια εποχή με ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς φέτος τιμώνται τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ και στις 9 Μαϊου εορτάζεται η Ημέρα της Ευρώπης.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση με τα Ταμεία Συνοχής έχει ουσιαστικά χρηματοδοτήσει όλα τα έργα υποδομής στην χώρα μας και πολλές σπουδαίες ανασκαφές των αρχαιολογικών μας μνημείων. Μαζί με το εμβληματικό Ταμείο Ανάκαμψης που θα ξεκινήσει η εκταμίευση του ήδη το επόμενο διάστημα, εγκρίναμε κολοσσιαίους πόρους για το νέο Προϋπολογισμό, το νέο ΕΣΠΑ δηλαδή 2021-2027, που εκεί ασφαλώς προβλέπονται δαπάνες για τον Πολιτισμό: γνωρίζω καλά την πρόταση για την ένταξη του έργου σε αυτό, καθώς και τους υπόλοιπους στόχους της δημοτικής αρχής. Και η δική μου παρουσία εδώ, είναι Δήμαρχε ψήφος στήριξης της Παιονίας και της σπουδαιότητας του έργου», τόνισε ο κ. Σχοινάς.

Για την ευρωπαϊκή προοπτική του δήμου Παιονίας μίλησε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Σιωνίδης χαρακτηρίζοντας την επίσκεψη του κ. Σχοινά «εισιτήριο» για την ευρωπαϊκή πορεία της περιοχής και η προϊσταμένη τη Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς Γεωργία Στρατούλη, έκανε λόγο για ευδιάκριτο ισχυρό συμβολισμό της παρουσίας του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. “Είναι μεγάλη τιμή και χαρά που ένας Μακεδόνας βρίσκεται σήμερα στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Ευρωπού. Πιστεύουμε ότι η παρουσία σας θα βοηθήσει ώστε η αρχαία Ευρωπός να γίνει ένα ευρωπαϊκό, πολιτιστικό τοπόσημο”, τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς. 


Τιμή και χαρά, χαρακτήρισε την επίσκεψη του κ. Σχοινά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου, προσκαλώντας τον αντιπρόεδρο να επισκεφτεί και τις υπόλοιπες ομορφιές “του ακριτικού τόπου που παλεύει να σταθεί αντάξιο της ιστορίας του”, όπως τόνισε. 

«Σήμερα, σε αυτόν εδώ τον τόπο, ξεφυλλίζουμε ξανά, με δέος, τα κεφάλαια της ιστορίας, αντλώντας έμπνευση  για το αύριο και την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης.

Μετά την αναγόρευσή του ο κ. Σχοινάς ξεναγήθηκε από την κ. Στρατούλη στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Ευρωπού.

Μαργαρίτης Σχοινάς Πολιν
Κιλκίς: Στην Ευρωπαίων Πόλιν ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς 2

Πηγή ΑΠΕ

ΠολιτικήΚιλκίς: Στην Ευρωπαίων Πόλιν ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς

Μοίρασε τη δημοσίευση:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Μήνυμα Ν. Δένδια για την επέτειο ενσωμάτωσης των Ιονίων Νήσων

«Τα Ιόνια Νησιά και ανάμεσά τους η Κέρκυρα και...

«Εθνική Δημιουργία» ο νέος κομματικός σχηματισμός: Φαήλος Κρανιδιώτης και Γιώργος Παλάζης μιλούν στο Επιλογές -video

Επίσημα παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού η «Εθνική Δημιουργία»,...

Γαλλία: Η Κατρίν Κολονά νέα ΥΠΕΞ – Η Ελληνίδα, η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, αναλαμβάνει κυβερνητικά καθήκοντα

Αλλαγή φρουράς στο υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας ανακοινώθηκε με...

Κυρ. Μητσοτάκης-Συνάντηση με δημάρχους στον Βόλο

«Εμείς όταν συνεργαζόμαστε με δήμους δεν βλέπουμε κόμματα, βλέπουμε...