Έντονη κριτική στην κυβέρνηση, με αφορμή του θέμα της επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης, ασκεί το Κίνημα Αλλαγής ενώ χαρακτηρίζει τη διαδικασία που ακολουθείται «κακοστημένη παράσταση».   «Η ΝΔ απέδειξε για άλλη ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση, με αφορμή του θέμα της επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης, ασκεί το Κίνημα Αλλαγής ενώ χαρακτηρίζει τη διαδικασία που ακολουθείται «κακοστημένη παράσταση».

 

«Η ΝΔ απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι δέσμια βαθιά αναχρονιστικών και ξεπερασμένων αντιλήψεων και πρακτικών και συνεχίζει την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Μπαλτάς-Φίλης-Γαβρόγλου έφεραν τέσσερις νομοθετικές ρυθμίσεις για να ελέγξουν τη διοίκηση της εκπαίδευσης. Ο δε κ. Γαβρόγλου, αγνοώντας την αντισυνταγματικότητα της επιλογής, επανατοποθέτησε τους ίδιους διευθυντές», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το ΚΙΝΑΛ.

«Το ίδιο έκανε και η κ. Κεραμέως, δίνοντάς τους έναν χρόνο παράταση, νομοθετώντας δεύτερο χρόνο παράταση και ξαφνικά “θυμήθηκαν” την αντισυνταγματικότητα για να περάσουν στην αντικατάστασή τους, με ουσιαστική τοποθέτηση κομματικών προσκείμενων. Η ΝΔ και η Επιτροπή Επιλογής υιοθέτησε διαδικασίες αδιαφάνειας με “κατ’ εκτίμηση” προσόντα και όχι με μετρήσιμα αντικειμενικά προσόντα. Και για αυτό δεν είχαν την ανάγκη των αιρετών του κλάδου. Μας γύρισαν 16 χρόνια πίσω, στην “καρατόμηση” των στελεχών εκπαίδευσης και τον διορισμό των κομματικών πρόθυμων, επί κυρίας Γιαννάκου», προσθέτει.

Σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής, «ο στόχος είναι προφανής. Διορισμένοι Διευθυντές Εκπαίδευσης και διορισμένα μέλη στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Και για το μέλλον πλήρως ελεγχόμενα συμβούλια για την επιλογή των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων. Με αυτήν την πολιτική του, το υπουργείο Παιδείας υπονομεύει τη χρηστή και αξιόπιστη διοίκηση της εκπαίδευσης, την αξιοκρατία -που τόσο διαφημίζει- την απόπειρα εφαρμογής συστήματος αξιολόγησης, την ίδια την ορθολογική και αποτελεσματική λειτουργία της εκπαίδευσης».

Advertisement
MEGA

«Πώς μπορεί να προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό η κυβέρνηση της ΝΔ όταν υιοθετεί την ξεπερασμένη αντίληψη της μονομερούς και προκλητικής στήριξης των “δικών μας παιδιών”; Τι έγιναν τα αντικειμενικά κριτήρια (διοικητικά, εκπαιδευτικά, επιστημονικά προσόντα) που διασφαλίζουν σε σημαντικό βαθμό μία αποτελεσματική και αξιόπιστη επιλογή των Στελεχών Εκπαίδευσης;», διερωτάται το ΚΙΝΑΛ και καταλήγει: «Η όλη διαδικασία αποτελεί μία κακοστημένη παράσταση. Είναι μία αποτυχημένη πολιτική, που αποσκοπεί στη χειραγώγηση της εκπαίδευσης. Είναι μία ομολογία ήττας της εκπαιδευτικής πολιτικής της ΝΔ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου: Γιατί ονομάζεται έτσι – Τα έθιμα και τα φαγητά της ημέρας

21/02/26 9:30 μμ

Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου: Γιατί ονομάζεται έτσι – Τα έθιμα και τα φαγητά της ημέρας

Σέρρες: Το έθιμο της "χάσκας" και της συγχώρεσης την Κυριακή της Τυρινής

21/02/26 9:28 μμ

Σέρρες: Το έθιμο της “χάσκας” και της συγχώρεσης την Κυριακή της Τυρινής

Δήμος Βισαλτίας: Η Νιγρίτα γιόρτασε με λαμπρότητα την 113η επέτειο απελευθέρωσης της

21/02/26 9:24 μμ

Δήμος Βισαλτίας: Η Νιγρίτα γιόρτασε με λαμπρότητα την 113η επέτειο απελευθέρωσης της

Στο «κενό» βρέθηκαν πελάτες την ώρα του φαγητού σε κατάστημα εστίασης στην Πάνδροσο Ροδόπης.

21/02/26 9:06 μμ

Ροδόπη: Κατέρρευσε πάτωμα ταβέρνας, εννέα άτομα στο νοσοκομείο – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ρεκόρ στις γεννήσεις μεσογειακής φώκιας καταγράφηκε στις Σποράδες

21/02/26 8:53 μμ

Ρεκόρ στις γεννήσεις μεσογειακής φώκιας καταγράφηκε στις Σποράδες

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μικρασιάτικο χαλβά από τον Μαυρόλοφο Σερρών

21/02/26 8:40 μμ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μικρασιάτικο χαλβά από τον Μαυρόλοφο Σερρών

Σέρρες: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 17χρονος Άγγελος μπαίνει σε πρακτορείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του

21/02/26 8:32 μμ

Σέρρες: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 17χρονος Άγγελος μπαίνει σε πρακτορείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του

«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι

21/02/26 10:33 πμ

«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι – Συνταγή

Θεσσαλονίκη : Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

21/02/26 10:24 πμ

Θεσσαλονίκη: Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

21/02/26 9:45 πμ

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

Η Απελευθέρωση της Νιγρίτας: Γιατί η Νιγρίτα γιορτάζει 21 Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι Σερραίοι τον Ιούνιο;

21/02/26 9:25 μμ

Απελευθέρωση της Νιγρίτας: Γιατί η Νιγρίτα γιορτάζει 21 Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι Σερραίοι τον Ιούνιο;

Λαχταριστή γαλατόπιτα, παραδοσιακή και αγαπημένη συνταγή, χωρίς φύλλο, γλυκιά και αφράτη

21/02/26 12:17 πμ

Γαλατόπιτα παραδοσιακή