ΚΙΝΑΛ: Οι πειραματισμοί του υπ. Μετανάστευσης αφήνουν στο δρόμο χιλιάδες αναγνωρισμένους πρόσφυγες

Πυρά κατά της πολιτικής της κυβέρνησης για το προσφυγικό εξαπολύει με κοινή δήλωση ο τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Καμίνης και το ΚΙΝΑΛ.

 

 

Advertisement

Συγκεκριμένα, στην εν λόγω ανακοίνωση, αναφέρεται ότι «αναγνωρισμένοι πρόσφυγες εκδιώκονται από δομές και επιστρέφουν σε αυτές μετά το αδιέξοδο που δημιουργείται», ενώ γίνεται έκληση στη κυβέρνηση να «επαναφέρει την 6μηνη μεταβατική περίοδο για τη στέγαση και το οικονομικό βοήθημα στους πρόσφυγες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

 

Το κέντρο της Αθήνας, με απόλυτη ευθύνη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, αρχίζει να θυμίζει πάλι τις τραγικές μέρες του 2015-16.

Advertisement

Αναγνωρισμένοι πρόσφυγες εκδιώκονται από δομές και επιστρέφουν σε αυτές μετά το αδιέξοδο που δημιουργείται. Τραγέλαφος.

Η Πλατεία Βικτωρίας είναι μόνο η αρχή. Πάρκα και πλατείες θα στεγάσουν οικογένειες αναγνωρισμένων προσφύγων που βρέθηκαν ξαφνικά άστεγες. Ο ίδιος ο Υπουργός έχει μιλήσει για περίπου 11.000 πρόσφυγες που σε πρώτη φάση θα αποχωρήσουν από τις Δομές. Όσο επιταχύνονται οι ρυθμοί εξέτασης αιτήσεων ασύλου, ο αριθμός των αναγνωρισμένων προσφύγων νομοτελειακά θα αυξάνεται και το πρόβλημα θα διογκώνεται.

 

Ισχυρίζονται ότι οι πολιτικές τους προσφέρουν λύσεις για την αποσυμφόρηση των νησιών. Καμία λύση. Μόνο καινούργια προβλήματα.

Χωρίς προετοιμασία, χωρίς απολύτως κανένα σχέδιο κοινωνικής ένταξης, χωρίς καμία μέριμνα για τις επιπτώσεις από τη μετακίνηση αυτών των ανθρώπων στα αστικά κέντρα, η κυβέρνηση αποφάσισε και εφαρμόζει μια πολιτική που θα καταλήξει στην πρόκληση δυστυχίας, κοινωνικών εντάσεων και την ενίσχυση των πολιτικών άκρων.

Σήμερα κιόλας το Υπουργείο πρέπει να απενεργοποιήσει την ωρολογιακή βόμβα που έθεσε σε λειτουργία: να επαναφέρει την 6μηνη μεταβατική περίοδο για τη στέγαση και το οικονομικό βοήθημα στους πρόσφυγες, όπως ίσχυε με το νόμο 4636/19. Πολύ γρήγορα, σε συνεργασία με τους διεθνείς οργανισμούς, το Υπουργείο οφείλει να ενισχύσει και να βελτιώσει τις ενταξιακές δράσεις του προγράμματος HELIOS. Να αναλάβει όμως και το ίδιο το Υπουργείο τις ευθύνες του, αφού η ένταξη των αναγνωρισμένων προσφύγων είναι μια δημόσια πολιτική. Το νέο HELIOS, ή όπως ονομαστεί, πρέπει να υλοποιείται από το ελληνικό κράτος, με τη συνεργασία των Υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας, Παιδείας καθώς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

05/08/25 8:33 πμ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα της Χαλκίδας

05/08/25 8:25 πμ

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα Χαλκίδας

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

05/08/25 8:25 πμ

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

05/08/25 8:12 πμ

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα “κόκκινα” τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

05/08/25 8:06 πμ

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα κόκκινα τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

05/08/25 7:57 πμ

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

04/08/25 10:54 μμ

Τα Κάτω Πορόια Σερρών μετατρέπονται σε ντεκόρ κινηματογραφικής ταινίας

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι επενδύσεις στην άμυνα και την ασφάλεια έχουν καταστεί ευρωπαϊκή προτεραιότητα

04/08/25 10:39 μμ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην εταιρεία δορυφόρων ICEYE- Τα σχεδιά της για την Ελλάδα

Πώς φορτώνουμε ένα αυτοκίνητο πριν από ταξίδι

04/08/25 10:30 μμ

Πώς φορτώνουμε ένα αυτοκίνητο πριν από ταξίδι

Το μυστικό γεύσης της σάλτσας ντομάτας

04/08/25 10:22 μμ

Το μυστικό γεύσης της σάλτσας ντομάτας

9 τροφές που δεν πρέπει να μαγειρεύετε στη χύτρα ταχύτητας

04/08/25 10:17 μμ

9 τροφές που δεν πρέπει να μαγειρεύετε στη χύτρα ταχύτητας

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 5 Αυγούστου

04/08/25 10:12 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 5 Αυγούστου