30.9 C
Serres

Κινέζικη Αστρολογία 2023: Τι θα φέρει η χρονιά του Κουνελιού για όλα τα ζώδια

Date:

Το 2023 είναι το έτος του Υδάτινου Κουνελιού (Λαγού) του Μετάλλου ή αλλιώς «του Μαύρου Κουνελιού», που ξεκινά από τις 22 Ιανουαρίου 2023 (Κινέζικη Πρωτοχρονιά) και τελειώνει στις 9 Φεβρουαρίου 2024 (Παραμονή της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς).

Το ζώδιο αυτό είναι σύμβολο μακροζωίας, ειρήνης και ευημερίας στην Κινέζικη κουλτούρα.

Το 2023 προβλέπεται να είναι για όλους έτος ελπίδας, σύμφωνα με την αστρολόγο ΑΣΗ ΜΠΗΛΙΟΥ. Για τους Κινέζους, το Κουνέλι είναι ένα ήμερο πλάσμα που αντιπροσωπεύει την ελπίδα και τη μακροζωία. Είναι τρυφερό και χαριτωμένο, γι’ αυτό η θεά του Φεγγαριού Chang’e στην Κινεζική μυθολογία έχει ένα Κουνέλι ως κατοικίδιο, διότι ταιριάζει με την ευγενική καταγωγή και την εξαιρετική ομορφιά της. Κατά άλλους μύθους το Κουνέλι είναι η ενσάρκωση της θεάς του Φεγγαριού και είναι πάντα σύμβολο αγνότητας και τύχης. Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν το έτος του Κουνελιού είναι ευγενικοί και προσιτοί. Έχουν έναν αξιοπρεπή, ευγενή και κομψό τρόπο. Η χρονιά αυτή θεωρείται τυχερή και ευοίωνη για όλα τα ζώδια, αλλά κάποια θα έχουν περισσότερη εύνοια και κάποια θα φτάσουν στη φωτεινή πλευρά του φεγγαριού μέσω προκλήσεων και προσπάθειας.

Βρείτε το ζώδιο σας στην Κινέζικη Αστρολογία στο τέλος της δημοσίευσης

Αρουραίος

Έχοντας την εύνοια του «Αστεριού της μελλοντικής αφθονίας», που θεωρείται ότι πολλαπλασιάζει τις ευλογίες σας εννιά φορές, το 2023 θα σας φέρει πολλές ευκαιρίες να βελτιώσετε τη ζωή σας. Ίσως τόσο πολλές, που μπορεί να αισθανθείτε περισσότερη κούραση στην καθημερινότητά σας και να υπάρχουν στιγμές που θα νιώθετε ότι σας λείπει η ενέργεια. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να φροντίσετε τη διατροφή, τη σωστή ανάπαυση και τη φυσική σας κατάσταση. Προσπαθήστε να μην πιέζετε τον εαυτό σας πολύ σκληρά, παρά τη φιλόδοξη φύση σας που θέλει να γίνονται όλα τέλεια και γρήγορα. Οι ευκαιρίες το 2023 για τους Αρουραίους έρχονται στον τομέα της εργασίας και των οικονομικών. Από πλευράς καριέρας έχετε καλούς λόγους να είστε αισιόδοξοι για τις θετικές εξελίξεις και την αναγνώριση της αξίας σας. Όμως, εάν θέλετε να κάνετε κάποιες ριζικές αλλαγές, είναι προτιμότερο να ακολουθήσετε την ασφάλεια παρά το ρίσκο και να το σκεφτείτε πολύ καλά. Συνεχίστε να παραμένετε προσγειωμένοι, δίκαιοι και αγκαλιάστε κάθε βήμα της πορείας σας με πολλή υπομονή και ευγνωμοσύνη. Προσπαθήστε, κρατώντας χαμηλούς τόνους, να μην δημιουργηθούν αντιπάθειες ιδιαίτερα στον χώρο εργασίας. Τα οικονομικά σας θα έχουν αυξητικές τάσεις, να είστε προσεκτικοί όμως με τις δαπάνες, φροντίζοντας να επενδύετε χρήματα μόνο σε ασφαλείς τοποθετήσεις. Η ερωτική ζωή για τους αδέσμευτους πιθανότατα να έχει ιδιαίτερη κινητικότητα. Αν και τίποτα δεν είναι δεδομένο, ούτε υπόσχεται σταθερότητα, θυμηθείτε να αξιοποιήσετε τις ευκαιρίες για να περάσετε καλά, κρατώντας όμως μικρό καλάθι. Στην πορεία θα αξιολογήσετε τι αξίζει να κρατήσετε και τι όχι. Οι δεσμευμένοι παραμείνετε πιστοί, αφοσιωμένοι και προσπαθήστε να κρατήσετε αναμμένη τη φλόγα του πάθους. Μην παραμελήσετε τον σύντροφό σας και δώστε του περισσότερη προσοχή, βγαίνοντας ραντεβού, πηγαίνοντας εκδρομές, αλλά και με κοινές δραστηριότητες που θα σας φέρουν πιο κοντά ως ζευγάρι.

Βόδι

Τα αστέρια θα συνεχίσουν να χαρίζουν την εύνοια τους για εσάς και αυτή τη χρονιά ιδιαίτερα στον επαγγελματικό και τον οικονομικό τομέα. Αλλά αντισταθείτε στον πειρασμό να επαναπαυθείτε και μην φοβάστε να κάνετε αυτό που πρέπει, ιδιαίτερα εάν θεωρείτε ότι κάτι δεν λειτουργεί πλέον προς όφελός σας. Συνεχίστε να εργάζεστε με ζήλο, να είστε αξιόπιστοι για να έχετε τα καλά αποτελέσματα που θέλετε στην καριέρα και στις σχέσεις, και μην ξεχνάτε να ξεκουράζεστε και να διασκεδάζετε παράλληλα. Η σταθερότητα και το μέτρο είναι αυτά στα οποία θα πρέπει να επικεντρωθείτε. Γι’ αυτό η οικοδόμηση ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος και γερού σώματος θα πρέπει να παραμείνει προτεραιότητα. Η αϋπνία μπορεί να είναι θέμα λόγω αυξημένου στρες. Αλλά είναι σημαντικό να παραμείνετε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι στην εργασία σας και όσο το δυνατόν πιο συνεπείς, κάτι που θα σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε. Επίσης, δεν πρέπει να γίνετε πεισματάρηδες ή αλαζόνες και φροντίστε να παραμείνετε πάντα προσγειωμένοι, γιατί αλλιώς μπορεί να ξυπνήσετε ζήλιες και αντιπαλότητες. Τα οικονομικά θα παραμείνουν σε σταθερή κατάσταση. Ευνοούνται οι επενδύσεις και ιδιαίτερα σε ακίνητα. Θα έχετε επίσης αρκετή βοήθεια από τους άλλους και θα βελτιώσετε τις προσωπικές σας σχέσεις. Οι ελεύθεροι μπορεί να έχουν την ευκαιρία να βρουν τον σύντροφο ζωής που επιθυμούν, αλλά θα πρέπει να δείξουν επιμονή και υπομονή. Να θυμάστε ότι τα συναισθήματα χρειάζονται τον χρόνο τους για να αναπτυχθούν και η γνωριμία με κάποιον είναι μια διαδικασία που πρέπει να εξελιχθεί φυσικά και αβίαστα, ειδικά αν σκοπεύετε να τον κάνετε σύντροφο της ζωής σας. Όσοι είναι ήδη σε μία σχέση χρειάζεται να περνούν περισσότερο ποιοτικό χρόνο με το ταίρι τους και να ισορροπήσουν την ενέργεια που ξοδεύουν μεταξύ δουλειάς και σπιτιού.

Τίγρης

Θα είναι μία κάπως απρόβλεπτη χρονιά για τον ατίθασο Τίγρη. Η ενέργεια σας δεν είναι συμβατή με το έτος του Κουνελιού του Νερού κι έτσι μπορεί να αντιμετωπίσετε κάποια εμπόδια για λόγους που δεν εξαρτώνται από εσάς. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να παραμένετε ένα βήμα μπροστά, λαμβάνοντας κάποια προληπτικά μέτρα ή βελτιώνοντας τις ικανότητές σας. Ελαχιστοποιήστε οποιαδήποτε πιθανή απώλεια, αποφεύγοντας οικονομικά ρίσκα και ριψοκίνδυνες κινήσεις. Ξοδέψτε λιγότερο και βάλτε περισσότερα χρήματα στην άκρη για μια ώρα ανάγκης. Φερθείτε με καλοσύνη και ευγένεια σε όλους και φροντίστε την υγεία σας. Όσο συνεχίζετε να προσέχετε, να τρώτε σωστά, να είστε υπεύθυνοι και προσεκτικοί στις μετακινήσεις σας, θα περάσετε τη χρονιά χωρίς σοβαρά προβλήματα υγείας. Καλό είναι να μην αφεθείτε φέτος σε κανέναν τομέα της ζωής σας. Διατηρήστε τη φόρμα σας, και για όσους σπάνια αθλούνται δεν υπάρχει καλύτερη χρονιά από τη φετινή για να ξεκινήσετε μια νέα υγιεινή δραστηριότητα. Θα παραμείνετε έτσι δυνατοί, γεμάτοι αυτοπεποίθηση και ανθεκτικοί εν μέσω κάποιων προκλήσεων και απαιτητικών καταστάσεων. Μια αλλαγή καριέρας θα είναι ευνοϊκή για τη δυναμική Τίγρη. Άλλωστε η χρονιά αυτή δίνει έμφαση στην αυθεντικότητα, γι’ αυτό μία δουλειά που να εμπνέει είναι το ζητούμενο. Το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα είναι πιο ευνοϊκό και ίσως φέρει μία ευκαιρία εργασίας που θα ταιριάζει στον Τίγρη που θέλει να ευχαριστιέται με ό,τι κάνει. Η καριέρα σας θα γίνει έτσι πιο ενδιαφέρουσα και τελικά θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε πιο σωστά τα ταλέντα και τις ικανότητες σας. Οπότε κυνηγήστε εργασίες και συνεργασίες που σας παθιάζουν και τα οικονομικά σας θα έχουν ανοδική τροχιά. Η ερωτική αναζήτηση για τους αδέσμευτους θα είναι εύκολη και επειδή είστε ένα ζώδιο που θέλει να διασκεδάζει, μπορεί να ξεκινήσετε ένα ειδύλλιο με κάποιον-α που μοιράζεται την ίδια αγάπη για τα ταξίδια και την περιπέτεια. Οι δεσμευμένοι εκπρόσωποι του ζωδίου μπορούν να έχουν πολύ υποστήριξη και αγάπη από το ταίρι τους, αρκεί να φέρονται σωστά στο άλλο τους μισό.

Κουνέλι (Λαγός)

Αυτή είναι η τυχερή δική σας χρονιά και έχετε πολλά να κερδίσετε και ακόμη περισσότερα να περιμένετε. Αρκεί να θυμάστε ότι το φεγγάρι, το οποίο σχετίζεται με το ζώδιο σας, δεν μένει ποτέ το ίδιο. Όπως η Σελήνη έχει πολλές φάσεις, έτσι και η ζωή μπορεί να σας δείξει πολλά πρόσωπα φέτος, που μπορεί να είναι πολύ μαγικά, αλλά και πολύ μπερδεμένα. Αυτό που πρέπει να κρατήσετε στο μυαλό σας είναι ότι είστε προστατευμένοι από τις θεϊκές της δυνάμεις. Έτσι, το καλύτερο θα ήταν να παραδοθείτε σε αυτό το μαγικό ταξίδι και ας μην καταλαβαίνετε ακριβώς πού θα σας πάει. Όμως, παρά την προστασία, δεν πρέπει να επαναπαυθείτε στις δάφνες σας, διότι κατά την κινέζικη κουλτούρα θεωρείται ότι τα ζώδια που έχουν γενέθλια εγείρουν τη ζήλια του άρχοντα του Χρόνου, με συνέπεια να έχουν παράλληλα με την εύνοια και κάποιες αντιξοότητες. Αυτή τη χρονιά προβλέπεται να υπάρχει πρόοδος στα επαγγελματικά, αρκεί να διατηρήσετε την ενέργεια και το σθένος σας στραμμένα προς τους στόχους σας. Έτσι, οι προσπάθειές σας αργά ή γρήγορα θα ανταμειφθούν. Μην χάσετε την ευκαιρία να εξελιχθείτε και να επεκταθείτε στον εργασιακό σας χώρο, να δείξετε τα ταλέντα σας και την αφοσίωση σας. Για περισσότερη επιτυχία μπορείτε να βελτιώσετε το γραφείο ή τον χώρο εργασίας σας με κάποιο νέο εξοπλισμό ή εργαλεία. Το 2023 θα είναι μια πολύ τυχερή χρονιά και για τα οικονομικά σας, αρκεί να είστε προσεκτικοί με τα έξοδα και γενικά τη διαχείριση των χρημάτων. Η υγεία έχει τις θετικότερες προοπτικές. Όμως μην ξεχνάτε τον άρχοντα του Χρόνου κι έτσι αποφύγετε βλαβερές υπερβολές και να θυμάστε πάντα την αξία του μέτρου. Φροντίστε να τρώτε πιο ελαφριά και να διατηρείτε ακμαίο το ανοσοποιητικό σας σύστημα με υγιεινά σνακ, όπως φρούτα και ξηρούς καρπούς, μαζί με ένα σταθερό πρόγραμμα άσκησης για να μείνει το σώμα σας υγιές και δυνατό. Εάν το εξαντλείτε για τις επαγγελματικές σας φιλοδοξίες, είναι απολύτως αναμενόμενο να αισθάνεστε άγχος και κόπωση. Συχνά επίσης έχετε την τάση να σας παίρνουν από κάτω τα προβλήματα και να αισθάνεστε άδειοι και καταβεβλημένοι χωρίς όρεξη για οτιδήποτε. Γι’ αυτό ίσως χρειαστεί να αφιερώσετε παράλληλα χρόνο και για να ηρεμήσετε. Ένας καθημερινός περίπατος σε ένα πάρκο ή ένα χόμπι στη φύση μπορεί να κάνει τη διαφορά. Οι ελεύθεροι μπορεί να βρουν κάτι ξεχωριστό στον ερωτικό τομέα, καθώς θα έχουν πολλές ευκαιρίες και αυξημένη γοητεία. Αλλά και για τα ζευγάρια αυτή μπορεί να είναι η χρονιά που θα αποφασίσουν να επισημοποιήσουν τη σχέση τους. Αν για κάποιους παντρεμένους το 2022 είχε φέρει προβλήματα στον γάμο, φέτος μπορούν να τα διευθετήσουν και να βρεθούν λύσεις.

Δράκος

Στον τομέα της καριέρας και των οικονομικών μπορεί να είναι πολύ θετική και αποδοτική η χρονιά του Κουνελιού. Τόσο κάποιες συνθήκες όσο και άτομα που βρίσκονται σε θέσεις ισχύος μπορεί να βοηθήσουν την εξέλιξή σας. Αλλά, αν και θα έχετε πρόοδο και ανάπτυξη σε κάποιους τομείς, κάποιοι άλλοι μπορεί να μην αποδώσουν και τόσο. Δεν πρόκειται για μία χρονιά που θα φέρει θριάμβους ή καταστροφές, αλλά θα είναι αρκετά αποδοτική αρκεί να κάνετε σωστές κινήσεις. Στα οικονομικά θα δείτε εξελίξεις και ίσως κάποια απρόσμενα κέρδη είτε μέσω αυξήσεων, μέσω μείωσης φόρων και εισφορών. Όμως ίσως υπάρξουν και οικονομικές απώλειες κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά, γι’ αυτό θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στη διαχείριση. Αν βγάλετε περισσότερα χρήματα, προσέξτε να μην τα σπαταλήσετε. Στην καριέρα σας θα έχετε κατανόηση και βοήθεια από προϊσταμένους και συναδέλφους, ενώ όσοι έχουν δικές τους επιχειρήσεις θα βρουν τους κατάλληλους συνεργάτες που έψαχναν. Οι Δράκοι γενικά δεν πρέπει να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια και θα πρέπει να εργαστούν σκληρά για να αξιοποιήσουν αυτή τη χρονιά. Θα πρέπει προσέξουν επίσης ώστε να μη δημιουργηθούν παρεξηγήσεις και να προφυλαχθούν από την αρνητικότητα, από όπου κι αν προέρχεται, δική τους ή των άλλων. Εφόσον επιτύχουν τη σωστή ισορροπία μεταξύ εσόδων και εξόδων, εργασίας και ξεκούρασης, όλα θα πάνε καλά. Ίσως σας ωφελήσει ένα πρόγραμμα διατροφής και να μην ξεχνάτε να ενυδατώνεστε εσωτερικά και εξωτερικά. Επίσης, να κοιμάστε πάντα αρκετά, γιατί είναι καλό για την ψυχική και τη σωματική σας υγεία. Μην παραμελήσετε τους προληπτικούς ελέγχους υγείας και προσέξτε αιχμηρά αντικείμενα, αλλά και το υδάτινο στοιχείο, προς αποφυγή ατυχημάτων. Οι ελεύθεροι μπορεί να βρουν αυτή τη χρονιά τον έρωτα της ζωής τους. Όμως για να συμβεί αυτό θα πρέπει να βγουν έξω και να συναναστραφούν με κόσμο. Κάποιες προηγούμενες σχέσεις μπορεί να τελειώσουν λόγω υπερβολικού πάθους και εντάσεων. Για να στεριώσει μια σχέση χρειάζεται αγάπη και κατανόηση και το υπέρμετρο πάθος δεν τα περιλαμβάνει πάντα. Κι αν είστε σε μία σχέση δίχως αγάπη, μπορεί να βρεθείτε αργά ή γρήγορα στο σταυροδρόμι των αποφάσεων.

Φίδι

Η χρονιά του Κουνελιού μπορεί να αποδειχθεί αρκετά καλή για όσους εκπροσωπούν το ζώδιο του Φιδιού. Πολλοί μπορεί να πετύχουν αναγνώριση από ανωτέρους, αλλά θα πρέπει να εργαστούν σκληρά καθώς θα χρειαστεί να αποδεικνύουν την αξία τους διαρκώς. Συνήθως, τα Φίδια ελίσσονται ενστικτωδώς στη ζωή και με κάποιο τρόπο καταφέρνουν να ξεπεράσουν τις προκλήσεις που έρχονται στον δρόμο τους. Έτσι κι αυτή τη χρονιά είναι στο χέρι σας να κάνετε τη ζωή σας καλύτερη. Εσείς κρατάτε τα κλειδιά της μοίρας σας. Γι’ αυτό ακούστε τη διαίσθηση σας, διότι μέσα σας ξέρετε τι είναι καλύτερο για εσάς και πώς να το καταφέρετε. Θα εμφανιστούν κάποια νέα πράγματα στον ορίζοντα που σας ενδιαφέρουν και θα είστε πρόθυμοι να τα δοκιμάσετε. Τίποτα δεν θα σας κρατήσει πίσω, γιατί είστε αποφασισμένοι να κάνετε κάποιες μεγάλες αλλαγές. Οι εκπρόσωποι του ζωδίου του Φιδιού πιθανότατα θα έχουν μια πολυάσχολη επαγγελματική ζωή το επόμενο έτος. Από τη μία πλευρά, καριέρα και οικονομικά θα έχουν κάποιες θετικές εξελίξεις και μπορεί τα έργα σας να αφήσουν πολλούς ανθρώπους έκπληκτους με τις δυνατότητές σας. Από την άλλη όμως, κρατήστε χαμηλό προφίλ και να είστε φειδωλοί στα λόγια σας. Επίσης, μείνετε μακριά από καχύποπτους και επιθετικούς ανθρώπους που μπορεί να σας επιβουλεύονται. Οι εργαζόμενοι ίσως έχουν κάποιες αυξήσεις εσόδων, ενώ κάποιοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θα δουν τις δουλειές τους να σταθεροποιούνται. Δεν είναι όμως η χρονιά για να δοκιμάσετε μεγάλα ανοίγματα, γι’ αυτό προτιμήστε να κινηθείτε συντηρητικά και σταθερά. Μπορεί να υπάρξουν κάποιες προκλήσεις λόγω του ανταγωνισμού, αλλά τελικά θα τα καταφέρετε. Ο οικονομικός προγραμματισμός είναι απαραίτητος και ζωτικής σημασίας. Ενώ οι προοπτικές για την υγεία σας δείχνουν σταθερότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, εξακολουθείτε να είστε επιρρεπείς σε τυχόν ασθένειες αν δεν φροντίσετε τον εαυτό σας. Η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί από το πολυάσχολο πρόγραμμα σας, γι’ αυτό η ισορροπία σε όλα θα πρέπει να είναι το κύριο μέλημα σας για φέτος. Αν υπήρξατε άτυχοι στον έρωτα τα τελευταία δύο χρόνια, αυτή μπορεί να είναι η χρονιά που θα αλλάξει το σκηνικό, καθώς αλλάζει η τύχη σας σ’ αυτό τον τομέα. Τόσο οι ελεύθεροι όσο και οι δεσμευμένοι έχουν να περιμένουν θετικές εξελίξεις. Πολλά ζευγάρια θα παντρευτούν φέτος. Θα είναι μια χρονιά γεμάτη ευτυχία και αγάπη για κάποιους. Οι ελεύθεροι, ή τουλάχιστον αυτοί που το επιθυμούν, θα κάνουν γνωριμίες και θα βρουν την αγάπη μετά από πολύ καιρό. Ίσως γνωρίσουν αξιόλογα άτομα από διαφορετικές κουλτούρες σε κάποιο ταξίδι τους. Κάποιοι άλλοι που είχαν προβλήματα με το ταίρι τους μπορεί να φτάσουν στην οριστική ρήξη προς το τέλος της χρονιάς, αλλά τελικά θα είναι για το καλό τους.

Άλογο

Οι οιωνοί είναι πολύ καλοί για το αγέρωχο Άλογο, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από τη γενικότερη στάση σας απέναντι σε γεγονότα και καταστάσεις. Θα πρέπει να κάνετε καλή χρήση της ενέργειας και της αυτοπεποίθησής σας για να πετύχετε τις φιλοδοξίες σας, όπως το να πάρετε για παράδειγμα μια προαγωγή. Είναι καιρός να προσεγγίσετε τη ζωή με μια πιο θετική στάση. Μην αμφιβάλλετε για την αξία σας και μην υποκύπτετε σε αρνητικές σκέψεις. Αφήστε τον εαυτό σας να αισθανθεί αισιοδοξία και σιγουριά. Σκεφτείτε και περιβάλλετε τον εαυτό σας με ανθρώπους και πράγματα που επηρεάζουν θετικά τη ζωή σας. Για τους νέους επαγγελματίες και αυτούς που μόλις αποφοίτησαν, είναι στις δυνατότητες σας να βρείτε μια δουλειά που ταιριάζει με την εκπαίδευση και τις προσδοκίες σας. Έχετε πολλές πιθανότητες για υψηλότερο εισόδημα φέτος, αλλά προσπαθήστε να περιορίσετε τα περιττά έξοδα. Εν τω μεταξύ, αν χρειαστεί να επενδύσετε, μην κάνετε ριψοκίνδυνες κινήσεις για να βγάλετε περισσότερα χρήματα, καθώς ο κίνδυνος παραμονεύει και οι εποχές απαιτούν σύνεση. Διατηρήστε την ψυχραιμία σας, δώστε προσοχή σε όλες τις λεπτομέρειες και φροντίστε να αναλάβετε πρωτοβουλίες όταν οι αλλαγές συμβούν στη ζωή σας. Πολλές ευκαιρίες έρχονται φέτος και θα πρέπει να είστε έτοιμοι για αυτές. Έτσι θα έχετε στη διάθεσή σας τους απαραίτητους πόρους και τους ανοιχτούς δρόμους για να φτάσετε εκεί που ονειρεύεστε. Η υγεία χρειάζεται προσοχή αυτή τη χρονιά. Αν χρειαστεί, ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα με τη λήψη βιταμινών και συμπληρωμάτων. Εκτός από αυτό, θα πρέπει να προσέχετε για τυχόν τραυματισμούς στον χώρο εργασίας σας ή από υπαίθριες δραστηριότητες. Προσπαθήστε να μην πιέζετε τον εαυτό σας στα άκρα όταν επιδίδεστε σε αθλήματα. Η ερωτική εύνοια θα είναι παρούσα για τα Άλογα σε κάθε στάδιο της σχέσης. Οι αδέσμευτοι θα έχουν τύχη στις ερωτικές αναζητήσεις τους και τελικά θα πουν αντίο στη μοναξιά. Από την άλλη πλευρά, οι ερωτευμένοι θα δουν τη σχέση τους να προχωρά στο επόμενο στάδιο και να εξελίσσεται. Οι παντρεμένοι δεν θα μείνουν παραπονεμένοι επίσης, αφού θα έχετε στιγμές οικογενειακής ευτυχίας και ηρεμίας.

Κατσίκα

Οι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου θα έχουν μία πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά γεμάτη επιτυχίες, όχι μόνο επειδή είναι «φίλοι» και οι πιο συμβατοί στο ζώδιο της χρονιάς, αλλά και επειδή το ευοίωνο αστέρι «Νίκη» τους παρέχει βοήθεια για νέα ξεκινήματα και ξεχωριστές επιτυχίες. Αυτό τους εξασφαλίζει τους καλύτερους οιωνούς για συνεργασίες, για επιχειρηματικά σχέδια, νέες τεχνολογίες, τίτλους σπουδών και πολλά άλλα. Αυτή είναι επίσης μια καλή στιγμή για να εξερευνήσουν καινούρια πράγματα και να τολμήσουν να επεκταθούν σε άγνωστες περιοχές. Μεγάλες στιγμές έρχονται στην επαγγελματική σας ζωή, αλλά ένα από τα σημεία που δεν δείχνει ιδιαίτερη κινητικότητα είναι τα αισθηματικά. Αυτό τον χρόνο θα αντιμετωπίσετε γενικά κάποια σκαμπανεβάσματα, όμως όποιες προκλήσεις κι αν βρεθούν στον δρόμο σας θα έχουν τελικά θετικό αντίκτυπο για εσάς, γιατί θα σας αναγκάσουν να βγείτε από το καβούκι σας και να εξερευνήσετε τις δυνατότητές σας. Σύντομα θα καταλάβετε ότι χρειάζεται να εργαστείτε σκληρά για να επιτύχετε τις επιθυμίες σας. Τα θετικά αποτελέσματα που θα έρθουν στη ζωή σας θα είναι λόγω της σκληρής δουλειάς και των προκλήσεων. Οι δυσκολίες δεν θα σας κάνουν να λυγίσετε ούτε να τα παρατήσετε. Αντίθετα, θα σας κάνουν πιο δυνατούς και πιο σίγουρους για τον εαυτό σας. Εκμεταλλευτείτε σωστά τις ικανότητές σας και θα εκπλαγείτε με αυτά που μπορείτε να επιτύχετε. Τα ωραία πράγματα είναι μπροστά σας και περιμένουν να τα αδράξτε. Θα έχετε πολλές ευκαιρίες που περιλαμβάνουν χρήματα, επαγγελματικά ταξίδια και πρόοδο. Μπορεί επίσης να συνοδεύονται από επιπλέον κούραση, καθώς μπορεί να αποκτήσετε και μια δεύτερη απασχόληση, έτσι η κόπωση είναι αναπόφευκτη. Προμηνύεται μια περίοδος αφθονίας όσον αφορά τον οικονομικό τομέα. Ίσως τα χρήματα προέρχονται από μια αύξηση στην εργασία ή ίσως οι επιχειρήσεις σας να αποφέρουν μεγάλα κέρδη. Χρήματα μπορεί επίσης να προέλθουν από επενδύσεις που είχατε κάνει στο παρελθόν. Η γιόγκα θα είναι πολύ ευεργετική για τη σωματική και ψυχική σας υγεία εν μέσω της πολλής δουλειάς. Κάποιοι άλλοι θα πρέπει να προσέχουν τα ατυχήματα και να είναι προσεκτικοί στην άθληση και σε ό,τι αφορά την οδική ασφάλεια. Εάν ελπίζετε να ζήσετε ένα ρομαντικό ειδύλλιο που θα σας συνεπάρει, ίσως να πρέπει να μεταθέσετε τις προσδοκίες σας για αργότερα. Ενώ θα υπάρχουν πιθανότητες για σποραδικές ερωτικές ιστορίες, τα αισθήματα θα μπορούσαν γρήγορα να ξεθυμάνουν. Οι δεσμευμένοι ίσως πιεστούν σε κάποια πράγματα και να ξεσπάσουν διαφωνίες. Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα νεύρα σας και προσπαθήστε να επικοινωνήσετε περισσότερο με το ταίρι σας. Για όσους όμως βρίσκεστε σε μία ευτυχισμένη σχέση και θέλετε να κάνετε οικογένεια, το 2023 ευνοείται η απόκτηση ενός απογόνου.

Πίθηκος

Αν το 2022 φάνηκε σε κάποιους εκπροσώπους του ζωδίου σας σα να κολυμπούσαν αντίθετα στο ρεύμα, το 2023 θα είναι μια περίοδος ηρεμίας και περισσότερης ανακούφισης. Αυτή η χρονιά σας καλεί να πιστέψετε στον εαυτό σας και στις ικανότητές σας. Όμως για να προχωρήσετε τα σχέδια σας, πρέπει να είστε δημιουργικοί και καινοτόμοι. Επίσης, η δουλειά πρέπει να γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής και της καθημερινότητας σας. Μην αφήνετε τίποτα στην τύχη, γιατί μπορεί έτσι να σας προσπεράσουν σημαντικές ευκαιρίες. Αν ήδη έχετε ξεκινήσει κάτι καινούργιο στα επαγγελματικά, το 2023 θα αρχίσει να αποδίδει και θα δείτε τους πρώτους καρπούς. Και αυτό θα συμβεί χάρη στην ικανότητα σας να μαθαίνετε γρήγορα και να προσαρμόζεστε. Το αστέρι «Νίκη» φωτίζει τον επαγγελματικό σας τομέα, έτσι υπάρχουν καλές πιθανότητες για αύξηση ή προαγωγή. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα έχουν ευκαιρίες να επεκτείνουν την πελατεία τους λόγω της καλής τους φήμης. Σύντομα όλη η σκληρή δουλειά, η αποφασιστικότητα και η αφοσίωση σας θα αποδώσουν. Μην παρασυρθείτε όμως από την επιτυχία. Είναι σημαντικό να παραμείνετε λογικοί και προσγειωμένοι, εάν θέλετε η οικονομική σας άνεση να διαρκέσει. Ξοδέψτε και κάντε επενδύσεις με σύνεση. Αφιερώστε επίσης χρόνο για να μάθετε περισσότερα και ζητήσετε συμβουλές από κάποιον που έχει περισσότερες γνώσεις στον τομέα που σας ενδιαφέρει. Για τους εκπροσώπους των Πιθήκων που ακολουθούν ένα δραστήριο τρόπο ζωής, χρειάζεται να θυμούνται να πίνουν άφθονο νερό αυτή τη χρονιά και να φροντίζουν τον ύπνο τους. Σε ό,τι αφορά την ερωτική ζωή, κάποιοι αδέσμευτοι ίσως παραμείνουν έτσι, επειδή δεν είναι σε φάση αναζήτησης. Μην βιαστείτε λοιπόν να κάνετε κάτι για το οποίο νιώθετε ότι δεν είστε έτοιμοι. Ίσως χρειάζεστε χρόνο για να ξεχάσετε κάποιον ή να μάθετε πώς να εμπιστεύεστε από την αρχή. Όσοι βρίσκονται σε νέες σχέσεις θα βιώσουν έντονο πάθος και ρομαντισμό, αν και καλό θα είναι να αφήσουν τον χρόνο να κυλήσει και τις συνθήκες να ωριμάσουν χωρίς να βιαστούν να προχωρήσουν. Οι παντρεμένοι θα πρέπει να δείξουν περισσότερη διπλωματία και κατανόηση στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

Πετεινός

Το 2023 θα είναι γεμάτο σκαμπανεβάσματα για το ζώδιο σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η τύχη δεν θα σας χαμογελάσει. Αν και στα επαγγελματικά θα έχετε μάλλον μια κουραστική διαδρομή, αυξήστε την προσπάθεια και χρησιμοποιήστε το ως ευκαιρία για να δείξετε τις ικανότητες σας. Τα οικονομικά σας θα βελτιωθούν, αλλά προσπαθήστε να μην ενδώσετε στον πειρασμό για περιττές αγορές και έξοδα. Το έτος του Κουνελιού θα δώσει επίσης νέα πνοή στις τρέχουσες σχέσεις και θα προσφέρει πολλές ευκαιρίες για να κάνετε γνωριμίες. Το έτος αυτό δεν είναι το πιο κατάλληλο για άτομα που θέλουν να αλλάξουν καριέρα ή εργασία. Κρατήστε αυτά τα σχέδιά σας για την επόμενη χρονιά. Φέτος επικεντρωθείτε στο πώς μπορείτε να επωφεληθείτε με ότι έχετε στα χέρια σας και εστιάστε στα πράγματα που θα σας πάνε μπροστά. Κάποιοι νέοι υπάλληλοι θα δυσκολευτούν να αισθανθούν άνετα στον χώρο εργασίας τους, λόγω έλλειψης εμπειρίας. Θα υπάρχει μια δυσκολία να συγχρονιστείτε με τους συναδέλφους σας, ίσως γιατί ακόμα μαθαίνετε τη δουλειά. Μην το αφήσετε όμως να σας καταβάλει, δείτε το ως ευκαιρία για να αναπτύξετε αντοχές. Ένα άλλο πράγμα που θα σας βοηθήσει είναι να δουλεύετε έξυπνα. Αποφύγετε να μοιράζεστε σε πάρα πολλές εργασίες κάθε φορά και επικεντρωθείτε σε αυτά που έχουν προτεραιότητα, ή σε αυτά που θα αξιολογηθείτε. Έτσι θα τα βγάλετε πέρα χωρίς να αγχώνεστε. Παρά τις δυσκολίες αυτές δεν πρέπει να φοβάστε, γιατί θα βρείτε κάποιον ή κάποιους που είναι πρόθυμοι να σας βοηθήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι πιθανή μια αύξηση μισθού, όμως, διαχειριστείτε καλά τα χρήματα σας και δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε συναλλαγές που κάνετε. Υπάρχει ο κίνδυνος να σας εξαπατήσουν ή να γίνουν λάθη, οπότε διπλοτσεκάρετε και κρατήστε τις αποδείξεις. Στον τομέα της υγείας μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον γιατρό σας εάν έχετε κάποιες ενοχλήσεις και να ακολουθήσετε τις συμβουλές του. Είναι καλύτερο να προλάβετε κάτι όσο ασήμαντο κι αν είναι και να μετριάσετε έτσι ταυτόχρονα και τους φόβους σας. Η καθημερινή εξάσκηση γιόγκα και διαλογισμού μπορεί να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε το ανήσυχο μυαλό σας. Σε ό,τι αφορά τα ερωτικά σας, οι ελεύθεροι θα θέλουν να βρουν το ταίρι τους, αλλά αυτό θα είναι δυνατόν μόνο αν πραγματικά ανοίξουν την καρδιά τους στην αγάπη. Επίσης, αν είναι ανοιχτοί σε προτάσεις και ραντεβού. Πάρτε τον χρόνο σας, βγείτε, δείτε, κουβεντιάστε και βεβαιωθείτε πριν δεσμευτείτε ότι θα είναι κάποιος που σας ταιριάζει. Η ερωτική ή η σεξουαλική σας ζωή μπορεί να χρειάζεται αναβάθμιση εδώ και καιρό. Εξερευνήστε νέα πράγματα που θα κρατήσουν τη φωτιά αναμμένη στον ερωτικό τομέα.

Σκύλος

Η χρονιά του Κουνελιού φέρνει ηρεμία και σταθερότητα για όσους εκπροσωπούν το ζώδιο του Σκύλου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα λείψουν και κάποιες προκλήσεις. Πολλά πράγματα θα ευδοκιμήσουν και θα πρέπει να ευχαριστήσετε τη θεά τύχη, τον εαυτό σας και εκείνους που σας βοήθησαν σε όλο αυτό. Είστε από τους τυχερούς, γιατί έχετε ανθρώπους που σας συμπαραστέκονται και είναι εκεί για εσάς. Κάποια προβλήματα ακόμη και αυτή τη θετική χρονιά είναι πάντα αναπόφευκτα, γι’ αυτό όταν βρεθούν στον δρόμο σας μείνετε ψύχραιμοι και όλα θα πάνε καλά. Απροσδόκητες ευκαιρίες καριέρας μπορεί να εμφανιστούν και έτσι ίσως θελήσετε να πραγματοποιήσετε τα μεγάλα σας σχέδια. Θα χρειαστεί να είστε υπομονετικοί με τον εαυτό σας και καινοτόμοι στη δουλειά σας. Σε ό,τι κάνετε, εστιάστε πάντα στο να είστε παραγωγικοί και μπροστά από τους ανταγωνιστές σας. Η επιμονή στην εργασία και η σκληρή δουλειά θα φέρει όλα όσα επιθυμείτε στη ζωή σας. Θα είναι επίσης μια χρονιά οικονομικής σταθερότητας. Όμως φροντίστε να μην παίρνετε μεγάλα ρίσκα και να έχετε ενημερωθεί καλά αν θέλετε να τοποθετήσετε κάπου τα χρήματα σας. Μπορεί να σας απασχολήσει κάτι σχετικό με την υγεία σας φέτος, αλλά μείνετε θετικοί και συνεχίστε να προσέχετε πολύ τη διατροφή και την ευεξία σας. Φρούτα, όπως τα εσπεριδοειδή, μπορεί να δώσουν στο ανοσοποιητικό σας τη θωράκιση που χρειάζεστε. Ενώ εστιάζετε στην καριέρα σας, η ερωτική σας ζωή -ιδιαίτερα των αδέσμευτων- μπορεί να μείνει κάπως στο περιθώριο. Αλλά και οι δεσμευμένοι μάλλον θα προσπαθούν να βρουν χρόνο για το ταίρι τους σε ένα σφιχτό πρόγραμμα. Προσπαθήστε να δείξετε έμπρακτα περισσότερο ενδιαφέρον στον σύντροφό σας. Για παράδειγμα, ο προγραμματισμός κάποιων εξόδων για διασκέδαση, μικρών αποδράσεων και κάποια δωράκια θα βοηθήσουν τον σύντροφό σας να νιώσει ότι έχει την προσοχή και την αγάπη σας.

Χοίρος

Αν και τελευταίοι στον Κινέζικο ζωδιακό κύκλο, φαίνεται ότι οι Χοίροι θα είναι πρώτοι και καλύτεροι στις ευλογίες της τύχης τη χρονιά του Κουνελιού. Σημαντικές αλλαγές θα συμβούν στην καριέρα σας και ορισμένες θα οδηγήσουν σε πολύ θεαματικά αποτελέσματα. Φροντίστε λοιπόν να εκμεταλλευτείτε αυτή την εύνοια. Ακολουθήστε τον γρήγορο ρυθμό της καριέρα σας που πιθανότατα θα είναι γεμάτη απαιτήσεις, δίχως να ξεχνάτε ότι παράλληλα θα χρειαστείτε την απαραίτητη επιμονή και οργάνωση. Θα είναι μια ευκαιρία να δείξετε από τι πραγματικά είστε φτιαγμένοι. Μην αμελήσετε τα πιο κουραστικά και μακροπρόθεσμα σχέδια, διότι η υπομονή σας τελικά θα αποδώσει. Αν έχετε δική σας επιχείρηση, φαίνεται ότι ένας καλός συνέταιρος ή συνεργάτης μπορεί να σας βοηθήσει φέρνοντας νέες ευκαιρίες και μια πιο παραγωγική χρονιά. Στον οικονομικό τομέα μπορεί να προκύψει ένα απροσδόκητο κέρδος από παρελθοντικές προσπάθειες ή επενδύσεις οι οποίες θα αποδώσουν καρπούς φέτος. Όμως κάντε έξοδα με μέτρο. Αν και δεν υπάρχουν κακές ενδείξεις όσον αφορά την υγεία, θα πρέπει να προσέχετε τα επίπεδα άγχους σας. Ακόμα και κάποιος τόσο δοτικός όσο εσείς μπορεί λόγω κούρασης και έντασης να γίνει απότομος με τα αγαπημένα πρόσωπα, ιδιαίτερα αν είστε γονιός ή φροντίζετε τους ηλικιωμένους γονείς σας. Τα επίπεδα του άγχους σας μπορεί να αυξηθούν, αλλά μια ελαφριά άσκηση, ένα ζεστό μπάνιο ή ένα χαλαρωτικό μασάζ μπορούν να κάνουν τη διαφορά όταν αισθάνεστε πιεσμένοι. Οι αδέσμευτοι του ζωδίου μπορούν να περιμένουν αρκετούς σύντομους δεσμούς φέτος, πριν συναντήσουν τελικά αυτό που θα τους ικανοποιεί. Όμως, δεσμευμένοι και αδέσμευτοι θα εντυπωσιάσουν το άλλο φύλλο με τον ρομαντισμό, τη γενναιοδωρία και την προσωπικότητα τους. Όσοι επιθυμούν έναν απόγονο είναι μια πολύ ευνοϊκή χρονική συγκυρία για να τον αποκτήσουν.

Βρείτε το ζώδιο σας στην Κινέζικη Αστρολογία

08/02/1940 – 26/01/1941  Δράκος

27/01/1941 – 14/02/1942  Φίδι

15/02/1942 – 04/02/1943  Άλογο

05/02/1943 – 24/01/1944  Κατσίκα

25/01/1944 – 12/02/1945  Πίθηκος

13/02/1945 – 01/02/1946  Πετεινός

02/02/1946 – 21/01/1947  Σκύλος

22/01/1947 – 09/02/1948  Χοίρος

10/02/1948 – 28/01/1949  Αρουραίος

29/01/1949 – 16/02/1950  Βόδι

17/02/1950 – 05/02/1951  Τίγρης

06/02/1951 – 26/01/1952  Κουνέλι

27/01/1952 – 13/02/1953  Δράκος

14/02/1953 – 02/02/1954  Φίδι

03/02/1954 – 23/01/1955  Άλογο

24/01/1955 – 11/02/1956  Κατσίκα

12/02/1956 – 30/01/1957  Πίθηκος

31/01/1957 – 17/02/1958  Πετεινός

18/02/1958 – 07/02/1959  Σκύλος

08/02/1959 – 27/01/1960  Χοίρος

28/01/1960 – 14/02/1961  Αρουραίος

15/02/1961 – 04/02/1962  Βόδι

05/02/1962 – 24/01/1963  Τίγρης

25/01/1963 – 12/02/1964  Κουνέλι

13/02/1964 – 01/02/1965  Δράκος

02/02/1965 – 20/01/1966  Φίδι

21/01/1966 – 08/02/1967  Άλογο

09/02/1967 – 29/01/1968  Κατσίκα

30/01/1968 – 16/02/1969  Πίθηκος
17/02/1969 – 05/02/1970  Πετεινός

06/02/1970 – 26/01/1971  Σκύλος

27/01/1971 – 14/02/1972  Χοίρος

15/02/1972 – 02/02/1973  Αρουραίος

03/02/1973 – 22/01/1974  Βόδι

23/01/1974 – 10/02/1975  Τίγρης

11/02/1975 – 30/01/1976  Κουνέλι

31/01/1976 – 17/02/1977  Δράκος

18/02/1977 – 06/02/1978  Φίδι

07/02/1978 – 27/01/1979  Άλογο

28/01/1979 – 15/02/1980  Κατσίκα

16/02/1980 – 04/02/1981  Πίθηκος

05/02/1981 – 24/01/1982  Πετεινός

25/01/1982 – 12/02/1983  Σκύλος

13/02/1983 – 01/02/1984  Χοίρος

02/02/1984 – 19/02/1985  Αρουραίος

20/02/1985 – 08/02/1986  Βόδι

09/02/1986 – 28/01/1987  Τίγρης

29/01/1987 – 16/02/1988  Κουνέλι

17/02/1988 – 05/02/1989  Δράκος

06/02/1989 – 26/01/1990  Φίδι

27/01/1990 – 14/02/1991  Άλογο

15/02/1991 – 03/02/1992  Κατσίκα

04/02/1992 – 22/01/1993  Πίθηκος

23/01/1993 – 09/02/1994  Πετεινός

10/02/1994 – 30/01/1995  Σκύλος

31/01/1995 – 18/02/1996  Χοίρος

19/02/1996 – 06/02/1997  Αρουραίος

07/02/1997 – 27/01/1998  Βόδι

28/01/1998 – 15/02/1999  Τίγρης

16/02/1999 – 04/02/2000  Κουνέλι

05/02/2000 – 23/01/2001  Δράκος

24/01/2001 – 11/02/2002  Φίδι

12/02/2002 – 31/01/2003  Άλογο

01/02/2003 – 21/01/2004  Κατσίκα

22/01/2004 – 08/02/2005  Πίθηκος

09/02/2005 – 28/01/2006  Πετεινός

29/01/2006 – 17/02/2007  Σκύλος

18/02/2007 – 06/02/2008  Χοίρος

07/02/2008 – 25/01/2009  Αρουραίος

26/01/2009 – 13/02/2010  Βόδι

14/02/2010 – 02/02/2011  Τίγρης

03/02/2011 – 22/01/2012  Κουνέλι

23/01/2012 – 09/02/2013  Δράκος

10/02/2013 – 30/01/2014  Φίδι

31/01/2014 – 18/02/2015  Άλογο

19/02/2015 – 07/02/2016  Κατσίκα

08/02/2016 – 27/01/2017  Πίθηκος

28/01/2017 – 15/02/2018  Πετεινός

16/02/2018 – 04/02/2019  Σκύλος

05/02/2019 – 24/01/2020  Χοίρος

25/01/2020 – 11/02/2021  Αρουραίος

12/02/2021 – 31/01/2022  Βόδι

01/02/2022 – 21/01/2023  Τίγρης

LifeStyleΚινέζικη Αστρολογία 2023: Τι θα φέρει η χρονιά του Κουνελιού για όλα...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

O Eminem έφτασε και πάλι στην κορυφή του Billboard με το νέο άλμπουμ του «The Death of Slim Shady»

Στην κορυφή του Billboard σκαρφάλωσε και πάλι ο Eminem...

Δημήτρης Γκοτσόπουλος – Άγιος Έρωτας: «Κολάζει» η νέα του φωτογραφία ως ιερέας

Σε απόλυτο πρωταγωνιστή της επόμενης σεζόν φαίνεται πως αναδεικνύεται...

Ηλίας Βαλάσης: «Έχω σοβαρή εξάρτηση από τον Χριστό, ήρθε και μου μίλησε»

Καλεσμένος στην εκπομπή Στιγμές του One Channel βρέθηκε τα...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα