9.8 C
Serres

Κλ. Γρηγοριάδης: Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει τα μαλλιά της κεφαλής του για όπλα και συστήματα που θα αξιοποιηθούν για τους επεκτατικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ

Date:

«Είναι λογικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός και παράλληλα ως γενικός ΑΕ, και ξεπουλάει λίγο-λίγο όλη την Ελλάδα, να παίζει τα εξοπλιστικά στα δάχτυλα», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας. «Όταν έχει ιδιωτικοποιήσει τα πάντα και όσα δεν τα έχεις ιδιωτικοποιήσει, τα έχεις εμπορευματοποιήσει, σιγά να μην έχανες την ευκαιρία να χρεώσεις με 10 δισ. τον ελληνικό λαό, ο οποίος, κατά τα άλλα, εδώ και 12 χρόνια πεινάει», είπε ο κ. Γρηγοριάδης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 είπε ότι αυτά που κάνει η κυβέρνηση στην Αλεξανδρούπολη, θυμίζουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα εμπλέκεται σε τεκταινόμενα στρατιωτικά, όπως αυτά στην Ουκρανία.

Σχολιάζοντας το «ανήκομεν εις την Δύσιν», που είπε ο πρωθυπουργός, κλείνοντας την ομιλία του στη Βουλή, ο Κλέων Γρηγοριάδης έσπευσε να υπογραμμίσει ότι και το 1918 πάλι «ανήκαμε εις τη Δύσιν» και «οι προστάτες μας, μας έσπρωξαν να συμμετάσχουμε σε μια εκστρατεία στρατιωτική στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να χάσει στρατό, χρήματα και έστριψε τους Ρώσους υπέρ του Κεμάλ». «Αυτό είστε έτοιμος να κάνετε και τώρα, κύριε Μητσοτάκη», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 για να υπογραμμίσει ότι η δαπάνη για τις φρεγάτες είναι 7 δισ. ευρώ, και αναμένεται να φτάσει, μαζί με τα Rafale, τις κορβέτες κλπ, τα 10 δισ. ευρώ.

«Η αμυντική θωράκιση μιας χώρας βασίζεται στα εξοπλιστικά της; Δεν είναι μια πολύ πιο σύνθετη πολυπαραγοντική υπόθεση; Πόσο θωρακισμένη μπορεί να αισθάνεται η χώρα μας, με αυτά τα τεράστια εξοπλιστικά προγράμματα, όταν είναι χρεοκοπημένη οικονομικά η χώρα; Με ένα εξωφρενικά μεγάλο δημόσιο χρέος, το οποίο διογκώνεται επικίνδυνα, μέσω της τεράστιας αγοράς», είπε ο Κλέων Γρηγοριάδης, που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κάνει πως ξεχνά όταν τα εξοπλιστικά συνέβαλαν στην κρίση χρέους της Ελλάδας, όταν «διάφοροι Τσοχατζόπουλοι και τα παίρνανε από τις μίζες και εξόπλιζαν τη χώρα, με όπλα που δεν χρειάζονταν, σε καμία περίπτωση».


Το σημαντικό όμως πολιτικό θέμα, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, είναι πως όλα τα συστήματα, τα όπλα που θα κοστίσουν στο λαό «τα μαλλιά της κεφαλής του», θα χρησιμοποιηθούν όχι για την άμυνα της πατρίδας, αλλά στο πλαίσιο των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. «Θα χρησιμοποιηθούν εκεί ακριβώς που οι προστάτες σας θα σας διατάξουν, δηλαδή στους επεκτατικούς πολέμους και εκεί που θέλουν να έχουν ρυθμιστικό ρόλο», είπε ο κ. Γρηγοριάδης.

Πηγή ΑΠΕ

ΠολιτικήΚλ. Γρηγοριάδης: Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει τα μαλλιά της κεφαλής του...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Μητσοτάκης: Στόχος μας να καταστεί η Ελλάδα «κόμβος» βιοφαρμακευτικής καινοτομίας

Ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο...

Αποτελέσματα ΣΥΡΙΖΑ -Ποιοι Σερραίοι εκλέγονται στην Κ. Ε. του κόμματος-Ονόματα

Απόλυτη ικανοποίηση επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σερρών καθώς σύμφωνα...