Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Σύμφωνα με κυβερνητικες πηγές, πρώτος τον λόγο έλαβε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προκειμένου να ενημερώσει για τις επαφές που είχε σε ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Σύμφωνα με κυβερνητικες πηγές, πρώτος τον λόγο έλαβε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προκειμένου να ενημερώσει για τις επαφές που είχε σε Μέση Ανατολή, Λιβύη, Αίγυπτο και Κύπρο.

Advertisement
 

 

 

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι είναι πολύ θετικό τογεγονός ότι προχωράμε στην υπογραφή για τον EastMed, καθώς αυτό δείχνει τα ανακλαστικά των κρατών της περιοχής: «Είναι πολύ σημαντικό από πλευράς ενεργειακής ασφάλειας. Θα ακολουθήσουν και άλλες πρωτοβουλίες».

Δεύτερος μίλησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην οικονομία και κυρίως για το κοινωνικό μέρισμα. Με βάση την τελική εικόνα θα καλυφθούν πάνω από 300.000 οικογένειες, οι δικαιούχοι θα είναι περισσότεροι από 1 εκατ., ενώ το ποσό φθάνει στα 215 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε: «Πρέπει να μπολιάσουμε την κοινωνία με το βασικό μήνυμα ότι δεν μπορεί να κλείνει ο δρόμος με 50 άτομα. Η ταλαιπωρία ή η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης είναι το ζητούμενο των διοργανωτών μιας διαμαρτυρίας; Εάν είναι το δεύτερο, τότε η σημερινή κοινωνική πρωτοβουλία τυγχάνει της στήριξης πολιτικών δυνάμεων πέραν της Νέας Δημοκρατίας. Πάνω από όλα η κοινωνία στηρίζει αυτές τις πολιτικές και για αυτό το νομοσχέδιο αφορά στον σεβασμό στον δημόσιο χώρο».

Advertisement
Babis

Εκτενής συζήτηση έγινε και για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας σχετικά με το επίδομα γέννησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι 70.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι θα εξαιρεθούν οι πολύ πλούσιοι, καθώς πρόκειται για μέτρο δημογραφικής πολιτικής.

«Το επίδομα γέννησης είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για το δημογραφικό. Ενός σχεδίου που συμπληρώνεται από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, από την καλύτερη ισορροπία επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, από μεταρρυθμίσεις που φέρνουν επενδύσεις και δουλειές, που δίνουν καλύτερη προοπτική και τελικά ελπίδα για μια καλύτερη ζωή», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, οποιαδήποτε παροχή θα χορηγείται με πρωτοβουλία της διοίκησης αυτόματα. Αρχής γενομένης από το επίδομα θέρμανσης.

Πηγή ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

13/11/25 12:29 μμ

Θρήνος για τον χαμό του 40χρονου κρεοπώλη στο Κιλκίς: «Ξεκοκάλιζε κρέατα, τράβηξε το μαχαίρι δυνατά και έκοψε τη μηριαία αρτηρία»

Τραγική φιγούρα ο 25χρονος που έπεσε αγκαλιά με τον μικρό Ανδρέα στην Αχαΐα - «Δεν μπορώ να το αντέξω, θα με ακολουθεί για μια ζωή»

13/11/25 12:27 μμ

Τραγική φιγούρα ο 25χρονος που έπεσε αγκαλιά με τον μικρό Ανδρέα στην Αχαΐα – «Δεν μπορώ να το αντέξω, θα με ακολουθεί για μια ζωή»

Σέρρες: "Ο θάνατος περνάει έξω από το μαντρί του" - Σε απόγνωση χωρίς βοήθεια ο κτηνοτρόφος παλεύει μόνος του - video

13/11/25 12:01 μμ

Σέρρες: “Ο θάνατος περνάει έξω από το μαντρί του” – Σε απόγνωση χωρίς βοήθεια ο κτηνοτρόφος παλεύει μόνος του – video

Η Πειραιώς, στο πλαίσιο της διαχρονικής στήριξης που παρέχει στην Τέχνη και τον Πολιτισμό, συνεχίζει τη δημιουργική συνεργασία της με την Εθνική Λυρική Σκηνή, με τη χορηγία του αφιερώματος στον σπουδαίο δημιουργό Νίκο Σ. Πετρόπουλο, που εγκαινιάζεται με την παρουσίαση της δημοφιλούς όπερας «Τόσκα» του Τζάκομο Πουτσίνι. Η «Τόσκα» παρουσιάζεται από τις 27 Νοεμβρίου 2025 έως τις 9 Ιανουαρίου 2026 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σηματοδοτώντας την έναρξη του αφιερώματος που πραγματοποιείται με τη χορηγία της Πειραιώς. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) είναι ο Μέγας Δωρητής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Στο πλαίσιο του αφιερώματος, κατά τη σεζόν 2025/26, αναβιώνουν στην ΕΛΣ δύο από τις εμβληματικές παραγωγές του Νίκου Σ. Πετρόπουλου: η «Τόσκα» του Τζάκομο Πουτσίνι και η «Τραβιάτα» του Τζουζέππε Βέρντι. Ο Νίκος Σ. Πετρόπουλος έχει υπογράψει ως σκηνογράφος, ενδυματολόγος και σκηνοθέτης περισσότερες από είκοσι παραγωγές όπερας, οπερέτας και χοροδραμάτων, οι οποίες επαναλαμβάνονται με τεράστια επιτυχία τις τελευταίες πέντε δεκαετίες. Η συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Πειραιώς για τον Πολιτισμό, με στόχο την προαγωγή και ενίσχυση έργων μοναδικής πολιτιστικής αξίας και δημιουργών υψηλού επιπέδου που διαμορφώνουν τη σύγχρονη πολιτιστική ταυτότητα της χώρας.

13/11/25 11:35 πμ

Η Πειραιώς χορηγός του αφιερώματος στον Νίκο Σ. Πετρόπουλο και της όπερας «Τόσκα» στην Εθνική Λυρική Σκηνή

13/11/25 11:24 πμ

Λάρισα: 49χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της σε δυστύχημα σε φούρνο

 Οι διαταραχές κεφαλαλγίας επηρεάζουν τρία δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως

13/11/25 11:16 πμ

 Οι διαταραχές κεφαλαλγίας επηρεάζουν τρία δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως

Ηρεμία επικρατεί στο Κλειδί Σιντικής - Στον εισαγγελέα οι 30 συλληφθέντες για τα επεισόδια

13/11/25 11:11 πμ

Ηρεμία επικρατεί στο Κλειδί Σιντικής – Στον εισαγγελέα οι 30 συλληφθέντες για τα επεισόδια

Επιχείρηση του «ελληνικού FBI» σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική- Συνελήφθη 19χρονος Τούρκος

13/11/25 11:03 πμ

Επιχείρηση του «ελληνικού FBI» σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική- Συνελήφθη 19χρονος Τούρκος

Στ. Παπασταύρου: Απεξάρτηση από τη Ρωσία και στροφή προς το αμερικανικό αέριο με κύρια πύλη εισόδου την Ελλάδα - Τι συζητήθηκε στις Βρυξέλλες

13/11/25 10:58 πμ

Στ. Παπασταύρου: Απεξάρτηση από τη Ρωσία και στροφή προς το αμερικανικό αέριο με κύρια πύλη εισόδου την Ελλάδα – Τι συζητήθηκε στις Βρυξέλλες

Κιάρα Μαρκέζη: Η εγγονή του Α. Τσοχατζόπουλου... μαγεύει στην πασαρέλα

13/11/25 10:50 πμ

Κιάρα Μαρκέζη: Η εγγονή του Α. Τσοχατζόπουλου… μαγεύει στην πασαρέλα

Έξωση λόγω λήξης μίσθωσης: Τι δικαιούστε και τι πρέπει να προσέξετε

13/11/25 10:47 πμ

Έξωση λόγω λήξης μίσθωσης: Τι δικαιούστε και τι πρέπει να προσέξετε

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας στο επίκεντρο της ενεργειακής επανεκκίνησης της Ευρώπης

13/11/25 10:38 πμ

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας στο επίκεντρο της ενεργειακής επανεκκίνησης της Ευρώπης