Κοινωνικό Πλυντήριο στη Θεσσαλονίκη για ευπαθείς ομάδες και φοιτητές

Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία σε χώρο επί της οδού Ειρήνης, στην περιοχή του Βαρδαρίου, το πρώτο Κοινωνικό Πλυντήριο του δήμου Θεσσαλονίκης, που θα δίνει τη δυνατότητα σε άπορους, σε οικογένειες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα αλλά και φοιτητές να πλένουν και να στεγνώνουν δωρεάν τα ρούχα τους.

 

Οι εργασίες εξωραϊσμού του χώρου και σύνδεσης των υδραυλικών των τριών πλυντηρίων και τριών στεγνωτηρίων, που προσφέρει ιδιωτική εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των απορρυπαντικών, θα ξεκινήσουν στις 20 Αυγούστου και τρεις εβδομάδες αργότερα θα λειτουργήσει το πρώτο Κοινωνικό Πλυντήριο στον κεντρικό δήμο.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Χάρη Αηδονόπουλο, ωφελούμενοι θα είναι όσοι το επιθυμούν από τους χρήστες των κοινωνικών δομών του δήμου Θεσσαλονίκης, άνθρωποι που είτε δεν έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος και νερού, είτε έχει χαλάσει το πλυντήριό τους και αδυνατούν να αγοράσουν καινούργιο, σε μία περίοδο κρίσιμη για τη δημόσια υγεία.



Babis

Ο κ. Αηδονόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FΜ», υπογράμμισε πως στη συγκεκριμένη δομή θα έχουν τη δυνατότητα εξυπηρέτησης και φοιτητές που θα μπορούν να πλένουν και να παραλαμβάνουν καθαρά τα ρούχα τους, ύστερα από πρόταση του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Η συνεργασία του δήμου Θεσσαλονίκης με την ιδιωτική εταιρεία που θα παραχωρεί όλα τα απορρυπαντικά και μαλακτικά των ρούχων, στο πλαίσιο κοινωνικής πρωτοβουλίας, θα έχει διάρκειας ενός έτους, ωστόσο στόχος της διοίκησης είναι να διατηρήσει τη δομή του Κοινωνικού Πλυντηρίου και τα επόμενα χρόνια για την κάλυψη βασικών αναγκών.

(φωτογραφία αρχείου)

ΕλλάδαΤοπική ΑυτοδιοίκησηΚοινωνικό Πλυντήριο στη Θεσσαλονίκη για ευπαθείς ομάδες και φοιτητές

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Ποιες είναι οι υποχρεώσεις των δήμων απέναντι στα αδέσποτα

"Δεν έχουμε λεφτά" και άλλες ασύλληπτες δικαιολογίες που χρησιμοποιούν...

Δήμαρχοι και περιφερειάρχες σε μια Κυριακή – Προς κατάργηση ο δεύτερος γύρος αυτοδιοικητικών εκλογών

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών...

Πρωτοβουλία «75UN – 75 Trees UNAI SDG7» Διάθεση δένδρων

Το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του ΕΚΠΑ...

«Κοινωνική Στέγαση»: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Έως τις 30 Απριλίου 2025 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής...

Τελευταία Νέα