Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις τη νύχτα     Από τις 6 το πρωί του Σαββάτου 24/10 εφαρμόζονται τα εξής δύο νέα μέτρα για την προσπάθεια να ανακοπεί η εξάπλωση ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις τη νύχτα

 
 
Από τις 6 το πρωί του Σαββάτου 24/10 εφαρμόζονται τα εξής δύο νέα μέτρα για την προσπάθεια να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε στο χθεσινό μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Πρώτον, στις «κόκκινες» και «πορτοκαλί» περιοχές (ανάμεσα τους η Αττική και η Θεσσαλονίκη) θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί.
Από την απαγόρευση εξαιρούνται όσοι εργάζονται τη νύχτα και περιστατικά έκτακτης ανάγκης. Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική παντού, δηλαδή τόσο σε κλειστούς όσο και ανοιχτούς χώρους.
Έτσι γίνεται κατανοητό και σύμφωνα και με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, κανονικά θα γίνεται η διανομή φαγητού κατά τις ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας 00:30 έως 5:00. Οι εργαζόμενοι στο delivery θα είναι ωστόσο υποχρεωμένοι να έχουν βεβαίωση από τον εργοδότη τους.

Advertisement
 

Mask breaks θέλει το Υπουργείο Παιδείας

Και στα σχολεία στις περιοχές 3 και 4 με υψηλό και πολύ υψηλό επίπεδο ασφαλείας έναντι του κορωνοϊού, θα ισχύσει το μέτρο υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας και σε εξωτερικού χώρους.
Έτσι οι μαθητές θα κληθούν να φορούν μάσκες και στα διαλείμματα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το υπουργείο παιδείας ζητά από την επιτροπή των Ειδικών, διευκρινίσεις για τα διαλείμματα μάσκας .Όπως επισημαίνουν σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ δύσκολο για μικρά παιδιά να φορούν 7- 8 ώρες μάσκες συνεχώς και ζητούν περισσότερα διαλείμματα μάσκας.
Το μέτρο επεκτείνεται και στα Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών, τα οποία βρίσκονται σε περιοχές, επιπέδου 3 και 4.

Advertisement

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν το απόγευμα από το υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά

 
Συνεπώς μάσκες και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων θα φορούν οι μαθητές στις πορτοκαλί περιφερειακές ενότητες: Πέλλας, Ιωαννίνων, Τρικάλων, Καρδίτσας, Λέσβου, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Νήσων Αττικής, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών, Πειραιά, Κέας – Κύθνου, Ζακύνθου, Αχαΐας, Σάμου, Μυκόνου, Θήρας, Ηρακλείου, Βοιωτίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Σερρών. Αλλά και στις περιοχές Κοζάνης και Καστοριάς οι οποίες εντάσσονται στο 4ο επίπεδο συναγερμού.
Ωστόσο οι μαθητές στο μάθημα της γυμναστικής δεν θα φορούν μάσκα.

Οι εξειδικεύσεις Χαρδαλιά

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς ήταν κάθετος όσον αφορά τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.
όπως εξήγησε προϋπόθεση για την μετακίνηση κατά τις ώρες της απαγόρευσης θα είναι ο εργαζόμενος να έχει πιστοποίηση από τον εργοδότη του και μόνο σε εξωτερικές περιπτώσεις θα εξαιρούνται περιπτώσεις που αφορούν θέματα υγείας.
«Ουδείς άλλος, θα κυκλοφορεί από τις δωδεκάμισι μέχρι τις πέντε», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, μετά από σύσκεψη που είχε το βράδυ της Πέμπτης με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και τον πρύτανη του ΑΠΘ.
Ο υφυπουργός συνέστησε σε όλους να εφαρμόζουν τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους προς την επαρχία, ιδιαίτερα κατά το πενθήμερο που ακολουθεί και περιλαμβάνει χρονικά τον εορτασμό της Θεσσαλονίκης και την 28η Οκτωβρίου.
 
Πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσσαλονίκη: Επίθεση με μολότοφ σε περιπολικό της ΕΛΑΣ, έξω από το τουρκικό προξενείο

23/12/25 8:32 πμ

Θεσσαλονίκη: Επίθεση με μολότοφ σε περιπολικό της ΕΛΑΣ, έξω από το τουρκικό προξενείο

Ηλεκτρονική μουσική με laptops και τρίγωνα βυθισμένα στο.. νερό από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ

23/12/25 8:29 πμ

Ηλεκτρονική μουσική με laptops και τρίγωνα βυθισμένα στο.. νερό από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ

«Λύγισε» ο πατέρας του Ε. Καραλή! Εμφανώς συγκινημένος στα βραβεία ΠΣΑΤ

23/12/25 12:13 πμ

«Λύγισε» ο πατέρας του Ε. Καραλή! Εμφανώς συγκινημένος στα βραβεία ΠΣΑΤ

Σ. Ντούσκος: Οι αιχμές του για τους δημοσιογράφους στα βραβεία ΠΣΑΤ

23/12/25 12:15 πμ

Σ. Ντούσκος: Οι αιχμές του για τους δημοσιογράφους στα βραβεία ΠΣΑΤ

Ο Ν. Γκαβέλας κορυφαίος αθλητής με αναπηρία για το 2025 - Δάκρυσε ο πατέρας του

23/12/25 12:05 πμ

Ο Ν. Γκαβέλας κορυφαίος αθλητής με αναπηρία για το 2025 – Δάκρυσε ο πατέρας του

Αθλητής της χρονιάς ο Ε. Καραλής - «Όλη η Ελλάδα έχει μάθει να ξεματιάζει!»

23/12/25 12:05 πμ

Αθλητής της χρονιάς ο Ε. Καραλής – «Όλη η Ελλάδα έχει μάθει να ξεματιάζει!»

Σέρρες: Νεκρός 50χρονος που επέβαινε σε ηλεκτρικό πατίνι - Παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

22/12/25 11:54 μμ

Σέρρες: Νεκρός 50χρονος που επέβαινε σε ηλεκτρικό πατίνι – Παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

Κυρ. Μητσοτάκης στην τριμερή Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου: Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε σημαντικό παίκτη στα ενεργειακά στην ανατολική Μεσόγειο

23/12/25 12:27 πμ

Κυρ. Μητσοτάκης στην τριμερή Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου: Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε σημαντικό παίκτη στα ενεργειακά στην ανατολική Μεσόγειο

Νέο γκράφιτι του Banksy στο Λονδίνο

23/12/25 12:21 πμ

Νέο γκράφιτι του Banksy στο Λονδίνο

Βουλγαρία - ΒΤΑ: «Δέκα ημέρες έμειναν μέχρι να γίνει η Βουλγαρία το 21ο μέλος της οικογένειας μας του ευρώ», δηλώνει η Κριστίν Λαγκάρντ

23/12/25 12:20 πμ

Βουλγαρία – ΒΤΑ: «Δέκα ημέρες έμειναν μέχρι να γίνει η Βουλγαρία το 21ο μέλος της οικογένειας μας του ευρώ», δηλώνει η Κριστίν Λαγκάρντ

Βραβεία ΠΣΑΤ: Οι ειδικές βραβεύσεις

23/12/25 12:19 πμ

Βραβεία ΠΣΑΤ: Οι ειδικές βραβεύσεις

Σε λειτουργία από την Τρίτη η ψηφιακή εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ για αγροτεμάχια χωρίς ΚΑΕΚ

23/12/25 12:18 πμ

Σε λειτουργία από την Τρίτη η ψηφιακή εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ για αγροτεμάχια χωρίς ΚΑΕΚ