Κολλαγόνο: Οι 3 κινήσεις πριν από τον ύπνο που το διεγείρουν για πιο λείο και σφριγηλό δέρμα

109
Κολλαγόνο: Οι 3 κινήσεις πριν από τον ύπνο που το διεγείρουν για πιο λείο και σφριγηλό δέρμα
Κολλαγόνο: Οι 3 κινήσεις πριν από τον ύπνο που το διεγείρουν για πιο λείο και σφριγηλό δέρμα

Για να έχουμε λείο, νεανικό και σφριγηλό δέρμα, το ‘κλειδί’ είναι η αύξηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Και αυτές οι 3 κινήσεις πριν από τον ύπνο έχουν εγγυημένο αποτέλεσμα.

Ο καλός ύπνος είναι ουσιώδης για τη συνολική μας υγεία, συμπεριλαμβάνοντας και την υγεία της επιδερμίδας. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το σώμα έχει τη δυνατότητα να επιδιορθώνει τις φθορές των κυττάρων και να ανανεώνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης: Δύο πρωτεΐνες που είναι σημαντικές για τη διατήρηση ενός σφριγηλού και ελαστικού δέρματος. Ποιες είναι όμως οι 3 κινήσεις στρατηγικής σημασίας που μπορείτε να κάνετε το βράδυ για πιο λείο και σφιχτό δέρμα;

  • Εισάγετε στην περιποίησή σας μία συσκευή με μικρορεύματα LED

Η τεχνολογία τους έχει γίνει ένας σύμμαχος για την περιποίηση της επιδερμίδας στο σπίτι. Αυτές οι συσκευές εκπέμπουν κύματα φωτός και ηχητικά κύματα που ενθαρρύνουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, διεγείρουν την κυτταρική ανανέωση, καταπολεμούν τις λεπτές ρυτίδες και βελτιώνουν την υφή του δέρματος.

(σ.σ. αν ακολουθείτε κάποια ορμονολογική αγωγή, καλό είναι να μιλήσετε με τον γιατρό σας πριν το χρησιμοποιήσετε).  • Ετοιμάστε ένα κολλαγόνο latte ή ζεστή σοκολάτα

Η πρόσληψη κολλαγόνου μέσα από τη διατροφή σας είναι ευεργετική όχι μόνο για το δέρμα, αλλά και για τις αρθρώσεις και τα οστά σας. Μπορείτε να φτιάξετε ένα νόστιμο κολλαγόνο latte διαλύοντας μια κουταλιά της σούπας σκόνη κολλαγόνου σε ζεστό γάλα ή ακόμα και σε ζεστή σοκολάτα.

  • Επιλέξτε μία ενυδατική καλλυντική σύνθεση νύχτας με πεπτίδια

Τα πεπτίδια είναι αμινοξέα που ενθαρρύνουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Πριν από τον ύπνο, εφαρμόστε μία ενυδατική κρέμα πλούσια σε πεπτίδια που ενισχύει τη νυχτερινή αναγέννηση του δέρματος.

Πηγή: instyle.gr