Η μέρα στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης που φιλοξενείται εκεί για 4η ημέρα, κύλησε μαγικά για την Ελλάδα. Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης και Αλεξάνδρα Σταματοπούλου στέφθηκαν Παγκόσμιοι πρωταθλητές ... Περισσότερα

Παγκόσμιοι πρωταθλητές Μιχαλεντζάκης & Σταματοπούλου - «Ασημένιος» ο Καρυπίδης

Epiloges Press

Epiloges Press

Η μέρα στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης που φιλοξενείται εκεί για 4η ημέρα, κύλησε μαγικά για την Ελλάδα. Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης και Αλεξάνδρα Σταματοπούλου στέφθηκαν Παγκόσμιοι πρωταθλητές στα 100μ. πεταλούδα S8 και 50μ. ύπτιο S4 αντίστοιχα, την ίδια στιγμή που ο Δημήτρης Καρυπίδης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. ελεύθερο S1.

Η ελληνική κολύμβηση έφτασε τα τέσσερα μετάλλια πλέον στη διοργάνωση της Πορτογαλίας, τρία εκ των οποίων χρυσά (στην πρεμιέρα ο Αντώνης Τσαπατάκης).

«Βολίδα» ο Μιχαλεντζάκης

Με ένα εξαιρετικό δεύτερο 50άρι (30.95) και παρά την έκδηλη απογοήτευσή του από τον άδικο αποκλεισμό του από τον τελικό των 100μ. πεταλούδα S8 (την Τρίτη, λόγω παραβίασης κανονισμού στον τρόπο που κολυμπούσε!), ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης βρέθηκε στην κορυφή του κόσμου! Κατέκτησε την πρώτη θέση στα 100μ. ελεύθερο S8, στο πλαίσιο της 4ης ημέρας για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης που φιλοξενείται στη Μαδέιρα και έφτασε τα πέντε χρυσά μετάλλια στην καριέρα του στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Μάλιστα, διατήρησε τα σκήπτρα στο αγώνισμα, αφού ήταν πρώτος και το 2019 στο Λονδίνο, εκεί όπου είχε κατακτήσει συνολικά τρία χρυσά μετάλλια!
Ο Μιχαλεντζάκης στον πρωϊνό προκριματικό είχε σημειώσει την τέταρτη καλύτερη επίδοση με 1:00.03, την οποία φρόντισε να βελτιώσει σημαντικά (59.33) φτάνοντας με άνεση στο χρυσό μετάλλιο. Ο Εβρίτης πρωταθλητής, στο πρώτο 50άρι γύρισε δεύτερος (+0.24 από τον Βραζιλιάνο Ντε Σόουζα), όμως στο δεύτερο ήταν ασταμάτητος φτάνοντας στην κατάκτηση της πρώτης θέσης, την οποία και πανηγύρισε με ένταση λόγω των όσων συνέβησαν ένα 24ωρο νωρίτερα.

«Χρυσό» ύπτιο η Σταματοπούλου

Το 2017 στο Μέξικο Σίτι ήταν 3η. Δύο χρόνια αργότερα στο Λονδίνο τερμάτισε 2η. Σήμερα, στη Μαδέιρα, η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου ήταν ασταμάτητη και έφτασε με άνεση στην κατάκτηση της κορυφής στα 50μ. ύπτιο S4. Στο αγώνισμα, όπου έχει στεφθεί «χάλκινη» Παραολυμπιονίκης το 2020 στο Τόκιο, η Σταματοπούλου έμοιαζε να μην έχει αντίπαλο. Παρά την πίεση που δέχθηκε στο τέλος από την Γερμανίδα Σολτς, ολοκλήρωσε τον αγώνα με επίδοση κάτω από τα 50 δευτερόλεπτα (49.95) και έφτασε στην κατάκτηση του 5ου προσωπικού μεταλλίου σε Παγκόσμια πρωταθλήματα, αλλά του πρώτου χρυσού (έχει δύο ασημένια και τρία χάλκινα)!

Advertisement
MEGA

«Ασημένιος» ο Καρυπίδης

Το πρώτο -χρονικά- μετάλλιο της ημέρας, ήρθε από τον Δημήτρη Καρυπίδη. Ο Έλληνας πρωταθλητής, με επίδοση 6:15.18 (ατομικό ρεκόρ), κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. ελεύθερο S1, ανεβάζοντας την Ελλάδα στο βάθρο των νικητών. Αυτό ήταν το τρίτο μετάλλιο για τον Καρυπίδη σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά τα δύο ασημένια που πήρε το 2017 στο Μέξικο Σίτι.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

01/02/26 4:16 μμ

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

01/02/26 4:11 μμ

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

01/02/26 3:58 μμ

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

Στη συνάντηση ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ παρευρέθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο περιθώριο των εργασιών, ο Πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, τον Γερμανό Καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Σάιμον Χάρρις και τον επικεφαλής του συγκυβερνώντος κόμματος GERB της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Σε όλες τις συναντήσεις παρών ήταν ο κ. Χατζηβασιλείου. Κατά τις συνομιλίες, συζητήθηκαν ζητήματα διμερών σχέσεων και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία βρίσκεται στην ατζέντα του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12ης Φεβρουαρίου. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα δημογραφικού, στέγασης και ευνοϊκής φορολόγησης νέων, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν ενδιαφέρον για τα μέτρα που ανέλαβε σχετικά η ελληνική κυβέρνηση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη σημασία του Κάθετου Διαδρόμου, με τον Πρωθυπουργό να υπογραμμίζει, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μπορίσοφ, ότι «πρόκειται για μια σημαντική και στρατηγική επένδυση για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, καθώς επιδιώκουμε να απομακρυνθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο». Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία αναβάθμισης της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης «Θεσσαλονίκη - Σόφια - Βουκουρέστι», έργο που αφορά άμεσα και την Π.Ε. Σερρών.

01/02/26 3:54 μμ

Στο Ζάγκρεμπ για την συνάντηση των ηγετών του ΕΛΚ ο Χατζηβασιλείου, συνόδευσε τον Πρωθυπουργό

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση 

01/02/26 3:47 μμ

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση -Δείτε βίντεο

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

01/02/26 3:36 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

01/02/26 3:35 μμ

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

01/02/26 3:34 μμ

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

01/02/26 3:32 μμ

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

01/02/26 3:30 μμ

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

01/02/26 3:29 μμ

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα

01/02/26 3:28 μμ

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα