«Να αναγνωριστεί το επείγον της κατάστασης, η ανάγκη ότι αυτά τα εμβόλια χρειάζονται γρήγορα»

Δεν διεκδικούμε οικονομική αποζημίωση, αλλά την παράδοση των δόσεων από την AstraZeneca, διαμήνυσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Στεφάν Κερσμέκερ όταν ερωτήθηκε σχετικά με τη νομική προσφυγή εναντίον της εταιρείας.

Advertisement

«Ο στόχος μας δεν έχει αλλάξει. Θέλουμε η AstraZeneca να παραδώσει τις δόσεις που έχουν συμφωνηθεί» τόνισε ο εκπρόσωπος σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και προσέθεσε πως «οι εμβολιασμοί προχωρούν, τα κράτη μέλη χρειάζονται τα εμβόλια. Αυτός είναι ο στόχος των ενεργειών μας. Αυτές οι ενέργειες μεταφράζονται σε δύο συγκεκριμένες νομικές διαδικασίες».

Advertisement

«Αυτό που ζήτησε η Επιτροπή είναι να αναγνωριστεί το επείγον της κατάστασης, η ανάγκη ότι αυτά τα εμβόλια χρειάζονται γρήγορα και να διαβεβαιώσει το δικαστήριο την παράδοση των εμβολίων, ενώ η δεύτερη διαδικασία είναι για τους ίδιους λόγους, για να υπάρξει διαβεβαίωση ότι η ΕΕ ότι θα λάβει τις δόσεις και να υπάρξει έλεγχος εάν υπήρξε καταπάτηση της προσυμφωνίας για αγορά εμβολίων» συμπλήρωσε.

«Εμείς ως Κομισιόν πιστεύουμε ότι η AstraZeneca δεν σεβάστηκε τους όρους και τις προϋποθέσεις της συμφωνίας και το περιεχόμενο αυτής της διαδικασίας», είπε ο Στεφάν Κερσμέκερ, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει διεκδίκηση «οικονομικής αποζημίωσης, είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε την παράδοση των δόσεων. Και για να το κάνουμε αυτό ζητάμε από το δικαστή να ζητήσει από την εταιρεία την παράδοση των δόσεων κι αυτό μπορεί να συμβεί με την επιβολή κυρώσεων για παράδειγμα με στόχο την παράδοση των δόσεων».

Πηγή ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν την Πέμπτη 7 Αυγούστου

07/08/25 1:36 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν την Πέμπτη 7 Αυγούστου

Πυρκαγιά στην Ακρόπολη Σερρών - Συνδρομή του Δήμου με οχήματα και προσωπικό 

07/08/25 1:17 πμ

Πυρκαγιά στην Ακρόπολη Σερρών – Συνδρομή του Δήμου με οχήματα και προσωπικό 

Σέρρες: Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στον Κουλά

07/08/25 1:19 πμ

Σέρρες: Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στον Κουλά

Σέρρες -ΤΩΡΑ: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κουλά - video

07/08/25 1:41 πμ

Σέρρες -ΤΩΡΑ: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κουλά – video

Καβάλα: Περισυνελέγησαν 2.879 φυσίγγια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από τη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού

06/08/25 8:41 μμ

Καβάλα: Περισυνελέγησαν 2.879 φυσίγγια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Κοζάνη: Ψαράδες έπιασαν γουλιανό 100 κιλών στη λίμνη Πολυφύτου - Δείτε βίντεο

06/08/25 8:36 μμ

Κοζάνη: Ψαράδες έπιασαν γουλιανό 100 κιλών στη λίμνη Πολυφύτου – Δείτε βίντεο

Νεκρό κοριτσάκι στο Π. Φάληρο: Πολύωρη η απολογία της 32χρονης μητέρας στον ανακριτή – «Βρισκόμουν σε πανικό»

06/08/25 8:29 μμ

Νεκρό κοριτσάκι στο Π. Φάληρο: Πολύωρη η απολογία της 32χρονης μητέρας στον ανακριτή – «Βρισκόμουν σε πανικό»

Τραγωδία στη Λευκάδα: Αιφνίδιος θάνατος βρέφους μόλις 5 μηνών

06/08/25 8:24 μμ

Τραγωδία στη Λευκάδα: Αιφνίδιος θάνατος βρέφους μόλις 5 μηνών

Χειρουργήθηκε στο κεφάλι ο 9χρονος που έπεσε από τον πρώτο όροφο στην Ασπροβάλτα

06/08/25 8:18 μμ

Χειρουργήθηκε στο κεφάλι ο 9χρονος που έπεσε από τον πρώτο όροφο στην Ασπροβάλτα

Η «Αλυσίδα» της μνήμης: από το καουτσούκ και τις ελβιέλες στην κατεδάφιση

06/08/25 8:08 μμ

Η «Αλυσίδα» της μνήμης: από το καουτσούκ και τις ελβιέλες στην κατεδάφιση

Οικονομικά Αποτελέσματα Α’ Εξαμήνου 2025 Ομίλου ΔΕΗ

06/08/25 7:56 μμ

Οικονομικά Αποτελέσματα Α’ Εξαμήνου 2025 Ομίλου ΔΕΗ

Από Δευτέρα 11 Αυγούστου σε ισχύ οι νέες ρυθμίσεις: Αναλύψεις μετρητών χωρίς χρεώσεις - video

06/08/25 7:35 μμ

Από Δευτέρα 11 Αυγούστου σε ισχύ οι νέες ρυθμίσεις: Αναλύψεις μετρητών χωρίς χρεώσεις – video