Ακινήτων "Σκοτωμένες" είναι οι τιμές στην αγορά ακινήτων όπως προκύπτει από τα συμβόλαια πώλησής τους, τα οποία μάλιστα έχουν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα gsis.gr. Από την επεξεργασία των στοιχείων,

Epiloges Press

Epiloges Press

“Σκοτωμένες” είναι οι τιμές στην αγορά ακινήτων όπως προκύπτει από τα συμβόλαια πώλησής τους, τα οποία μάλιστα έχουν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα gsis.gr.

Από την επεξεργασία των στοιχείων, τα οποία αντλήθηκαν με έμμεσο τρόπο από τους συμβολαιογράφους (κατά τη διαδικασία έκδοσης του πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ, οι υπηρεσίες κρατούσαν σε άλλο αρχείο τα στοιχεία του συμβολαίου), διαπιστώνεται ότι το πρώτο τρίμηνο του 2017 πωλήθηκαν ακίνητα ακόμη και με …100 ευρώ το τετραγωνικό τη στιγμή που η τιμή ζώνης ανέρχεται, για παράδειγμα, στα 1.250 ευρώ. Από αυτό γίνεται αντιληπτό ότι οι φορολογούμενοι πληρώνουν πολλαπλάσιους φόρους από την πραγματική αξία του ακινήτου τους.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, «το Μητρώο Αξιών Μεταβιβάσεων Ακινήτων είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερομένους να παρακολουθούν τη διαμόρφωση της αγοράς ακινήτων. Ο χρήστης μπορεί να λαμβάνει πληροφορίες για τις αξίες των μεταβιβάσεων ακινήτων ανά περιοχή, βάσει κριτηρίων τα οποία επιλέγει ο ίδιος από τα διαθέσιμα στην εφαρμογή, έχοντας τη δυνατότητα να πραγματοποιεί είτε γενικές είτε πιο εξειδικευμένες αναζητήσεις».

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το τίμημα που καταβλήθηκε, βάσει του συμβολαίου, είναι πολλαπλάσια κατώτερο από την αντικειμενική του αξία. Η Κομοτηνή δεν έχει ξεφύγει από τον κανόνα, αν και έχει σχετικά μικρότερη πτώση από τους δείκτες που εμφανίζονται στα μεγάλα αστικά κέντρα (πχ Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα). Πιο συγκεκριμένα, για την Κομοτηνή το μητρώο περιλαμβάνει 19 αναφορές για μεταβιβάσεις κυριότητας κατοικιών ή διαμερισμάτων, εξαιρουμένων των μονοκατοικιών, που πραγματοποιήθηκαν εντός του 2017 στην Κομοτηνή.

Advertisement
Babis

Το χαμηλότερο τίμημα που συναντάμε είναι στο ύψος των 12.000 ευρώ και αφορά σε πώληση διαμερίσματος 79,78 τ.μ., με έτος κατασκευής το 1979. Στον αντίποδα, για διαμέρισμα 90,89 τ.μ., το οποίο κατασκευάστηκε το 2013, δηλώθηκε ως τιμή πώλησης το ποσό των 100.000 ευρώ. 

xronos.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Σ Σερρών: Ενημερωτική εκδήλωση με ομιλητή τον Σάββα Καλεντερίδη - video

09/03/26 10:47 μμ

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Σ Σερρών: Ενημερωτική εκδήλωση με ομιλητή τον Σάββα Καλεντερίδη – video

Σέρρες: Κατάλληλο για πόση το νερό σε Ν. Σούλι και Δαφνούδι - video

09/03/26 10:37 μμ

Σέρρες: Κατάλληλο για πόση το νερό σε Ν. Σούλι και Δαφνούδι – video

«Καμία ανοχή στη βία»: Ηχηρό μήνυμα από μαθητές στις Σέρρες - video

09/03/26 10:31 μμ

«Καμία ανοχή στη βία»: Ηχηρό μήνυμα από μαθητές στις Σέρρες – video

Νέο ενιαίο σύστημα επισιτιστικής βοήθειας – 400 εκατ. ευρώ απευθείας στα νοικοκυριά μέσω vouchers

09/03/26 10:22 μμ

Νέο ενιαίο σύστημα επισιτιστικής βοήθειας – 400 εκατ. ευρώ απευθείας στα νοικοκυριά μέσω vouchers

Πήρε τη νίκη ο Πανσερραϊκός στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης - video

09/03/26 9:43 μμ

Πήρε τη νίκη ο Πανσερραϊκός στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης – video

Την Πέμπτη 12 Μαρτίου η πρώτη λαϊκή αγορά στο Ν. Σούλι Σερρών - video

09/03/26 9:32 μμ

Την Πέμπτη 12 Μαρτίου η πρώτη λαϊκή αγορά στο Ν. Σούλι Σερρών – video

Κυριάκος Πιερρακάκης στο Eurogroup: «Προτεραιότητα η προστασία των νοικοκυριών και η σταθερότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας»

09/03/26 9:25 μμ

Κυριάκος Πιερρακάκης στο Eurogroup: «Προτεραιότητα η προστασία των νοικοκυριών και η σταθερότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας»

ΕΚ ΣΕΡΡΩΝ: Γέφυρες Συνεργασίας για τη Μετανάστευση και τη Συνύπαρξη στις Σέρρες

09/03/26 9:12 μμ

ΕΚ ΣΕΡΡΩΝ: Γέφυρες Συνεργασίας για τη Μετανάστευση και τη Συνύπαρξη στις Σέρρες

«Θέτοντας Όρια: Η Πρόληψη ως Αντίδοτο στην Ανήλικη Παραβατικότητα» - Εκδήλωση για γονείς και εκπαιδευτικούς στη Νιγρίτα Σερρών

09/03/26 9:03 μμ

«Θέτοντας Όρια: Η Πρόληψη ως Αντίδοτο στην Ανήλικη Παραβατικότητα» – Εκδήλωση για γονείς και εκπαιδευτικούς στη Νιγρίτα Σερρών

38η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών

09/03/26 8:58 μμ

38η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών

Συγκροτημένη πρωτοβουλία των φορέων των Σερρών για το ζήτημα των διοδίων – Κατάθεση κοινού αιτήματος διαλόγου από Επιμελητήριο και Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ

09/03/26 8:50 μμ

Συγκροτημένη πρωτοβουλία των φορέων των Σερρών για το ζήτημα των διοδίων – Κατάθεση κοινού αιτήματος διαλόγου από Επιμελητήριο και Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ

Χατζηβασιλείου: Ιστορική η συνάντηση Μητσοτάκη, Μακρόν, Χριστοδουλίδη στην Κύπρο – Η Ελλάδα χτίζει τόξο ασφαλείας

09/03/26 8:45 μμ

Χατζηβασιλείου: Ιστορική η συνάντηση Μητσοτάκη, Μακρόν, Χριστοδουλίδη στην Κύπρο – Η Ελλάδα χτίζει τόξο ασφαλείας