Κοπή Βασιλόπιτας ΕΜΕ Παράρτημα Σερρών
Date:
Μέσα σε ευχάριστο κλίμα και με αισιοδοξία για τη νέα χρονιά και τις νέες προκλήσεις, πραγματοποιήθηκε η κοπή βασιλόπιτας του Παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας στο νομό Σερρών. Η κοπή έγινε στα γραφεία του παραρτήματος την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016 στις 7:00μμ και παραβρέθηκαν πολλά μέλη του παραρτήματος τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα.
Ο πρόεδρος του παραρτήματος κ. Τιμοθεΐδης Αναστάσιος ευχαρίστησε τα μέλη που παραβρέθηκαν. Επίσης τόνισε την αναγκαιότητα όλοι οι Μαθηματικοί του Νομού να ενωθούν και να υποστηρίξουν τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες της νέας Δ.Ε. ώστε η Μαθηματική σκέψη να εδραιωθεί στο μυαλό των Σερραίων πολιτών και μαθητών με σκοπό να υπάρχουν περισσότερες επιτυχίες σε διαγωνισμούς αλλά και στις σχολικές τους επιδόσεις.
Το φλουρί δεν βρέθηκε… με αποτέλεσμα μετά από κλήρωση το φλουρί να κερδίσει ο Μπουτζάγιας Νικόλαος. Του ευχόμαστε να έχει καλή χρονιά με πολλές επιτυχίες.
Η Δ.Ε. του παραρτήματος της Ε.Μ.Ε. Σερρών ευχαριστεί θερμά όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και ιδιαίτερα τον σχολικό σύμβουλο Μαθηματικών του Νομού Σερρών κ. Λούση Μιχαήλ και ευχόμαστε σε όλους ευτυχισμένη και δημιουργική χρονιά.
Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) έχει ιστορία 90 ετών. Ιδρύθηκε το 1918 στην Αθήνα και σήμερα έχει παραρτήματα στους περισσότερους νομούς της χώρας, ενώ αναπτύσσει πολύπλευρη δραστηριότητα. Η λειτουργία της βασίζεται στην εθελοντική προσφορά των μελών της, της διοίκησής της, των δεκάδων μελών της εταιρείας που στελεχώνουν τις επιτροπές εργασίας στην Αθήνα και τις άλλες πόλεις αλλά και όλων των υπόλοιπων μελών της που συνεισφέρουν κατά περίπτωση.
Σκοπός της ΕΜΕ είναι η προαγωγή και η διάδοση των διαφόρων κλάδων της Μαθηματικής Επιστήμης. Ο σκοπός αυτός επιτυγχάνεται μέσα από σειρά στόχων που έχουν τεθεί και που είναι σε γενικές γραμμές οι εξής:
· η πρόοδος της Επιστήμης των Μαθηματικών
· η ανάπτυξη της ελεύθερης ανταλλαγής των πληροφοριών μεταξύ των μαθηματικών, των επιστημόνων και της κοινωνίας.
· η ανάπτυξη και η συντήρηση της επιστημονικής ακεραιότητας και η βελτίωση των δυνατοτήτων των μελών της.
· η ουσιαστική και συνεχής βελτίωση της μαθηματικής εκπαίδευσης και η πρόοδος της γενικής εκπαίδευσης.
· η προσέγγιση του Έλληνα μαθηματικού, η ενημέρωσή του για κάθε πρόσφατη πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας και η προσφορά πρακτικής βοήθειας σε θέματα που τον αφορούν κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής, εκπαιδευτικής και διδακτικής εργασίας του.
Πραγματοποιεί με επιτυχία σε ετήσια βάση το τριήμερο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας, στο οποίο συμμετέχουν Μαθηματικοί από όλη την χώρα αλλά και το εξωτερικό.
Οργανώνει τους τρεις ετήσιους Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς στα Μαθηματικά: «Θαλής», «Ευκλείδης», «Αρχιμήδης» και με τους μαθητές που διακρίνονται σε αυτούς σχηματίζει την εθνική ομάδα που εκπροσωπεί την Ελλάδα στη Βαλκανική και στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα.