Η 20χρονη Τζούλια Μπουσκάλια, δεν είχε κανένα από τα γνωστά συμπτώματα κι όμως βρέθηκε θετική στον κοροναϊό     Μια 20χρονη αμερικανίδα που βρέθηκε θετική στον νέο κοροναϊό, αποκάλυψε ότι ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Η 20χρονη Τζούλια Μπουσκάλια, δεν είχε κανένα από τα γνωστά συμπτώματα κι όμως βρέθηκε θετική στον κοροναϊό

 

 

Μια 20χρονη αμερικανίδα που βρέθηκε θετική στον νέο κοροναϊό, αποκάλυψε ότι υπέφερε από συμπτώματα που δεν είχαν προηγουμένως συνδεθεί με τη λοίμωξη, όπως η απώλεια ακοής και όσφρησης.

Συγκεκριμένα και όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, η 20χρονη Τζούλια Μπουσκάλια, περιέγραψε με τρομακτικές λεπτομέρειες στο Twitter τα διαφορετικά και ασυνήθιστα συμπτώματα που βίωσε, εκτός από το πυρετό και τον ξηρό βήχα.

I don’t know how I got infected. The CDC worker who I report my temperature to everyday has no idea how it’s spread. Which is why everyone should be staying indoors. I am remaining in quarantine until I’m tested negative TWICE. I have been in my house since March 5th.

— Julia (@JuliaBuscaglia) March 19, 2020

Η 20χρονη φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο του Μπάφαλο στην ανατολική Νέα Υόρκη, που μετακόμισε στην Φλωρεντία τον Ιανουάριο, δήλωσε ότι είχε ένα απλό βήχα και κανένα σύμπτωμα που να την προειδοποιεί ότι είχε κοροναϊό.

 

Σε αναρτήσεις της στο Twitter, που έχουν γίνει viral, εξήγησε πως επέστρεψε στην πατρίδα της από την βαριά χτυπημένη από τον κοροναϊό Ιταλία, όπου περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τον θανατηφόρο ιό.

I am a 20-year old who has tested positive for COVID-19.

I was not going to share my story, but now that I see others are reporting very different symptoms than mine I feel it’s important to tell everyone my experience.

— Julia (@JuliaBuscaglia) March 19, 2020

Η Τζούλια λέει, ότι επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς κανείς να την ρωτήσει πού βρισκόταν.

Όταν ανακάλυψε πως είναι θετική στον κοροναϊό, η ίδια όπως αποκάλυψε σοκαρίστηκε.

«Έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Πως γινόταν να είμαι θετική; Δεν είχα κανένα από τα συμπτώματα που έλεγαν στις ειδήσεις».

Η ίδια έγραψε:

 

«Επέστρεψα σπίτι και ούτε ένας άνθρωπος δεν με ρώτησε πού βρισκόμουν. Ακόμη και στα τελωνεία. Και έκανα πολλές ενδιάμεσες στάσεις σε μεγάλες πόλεις. Και πάλι, στο μυαλό μου δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία πως δεν είχα κολλήσει κοροναϊό».

Η 20χρονη είπε στους ακόλουθούς της πως ξύπνησε στις 29 Φεβρουαρίου με «αγωνία», προσθέτοντας:

«Το κεφάλι μου πονούσε, τα αυτιά μου σφύριζαν και ένιωθα λες και ο λαιμός μου είχε πάρει φωτιά. Με είχε πιάσει φαγούρα σε όλο το σώμα, είχα ρίγη και πυρετό. Πήρα αντιφλεγμονώδη και έμεινα στο κρεβάτι όλη την ημέρα».

Σε άλλο tweet αναφέρει πως την επόμενη ημέρα επισκέφθηκε γιατρό που της είπε ότι είχε κρυολογήσει. «Σε αυτό το σημείο, είχα αρχίσει να χάνω την ακοή μου στο αριστερό αυτί. Εξακολουθούσα να μην έχω βήχα». Συνεχίζοντας, λέει, πως η ακοή της «μειώθηκε αισθητά», προσθέτοντας: «Καθώς η Ιταλία είχε αρχίσει να γίνεται ένας τόπος ανησυχίας, το πρόγραμμά μας, μας ώθησε να επιστρέψουμε στο σπίτι».

Μέχρι την 3η Μαρτίου, την τελευταία της ημέρα στην Ιταλία, η Τζούλια λέει ότι «δεν μπορούσε να ακούσει», προσθέτοντας: «Σε αυτό το σημείο, έχασα το αίσθημα της όσφρησης και της οσμής, αλλά δεν είχα ακόμη βήχα. Είχα έναν διαρκή πονοκέφαλο καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και έπαιρνα Tylenol. Την επόμενη ημέρα, έφυγα για την Αμερική».

 

Στις 5 Μαρτίου επέστρεψε στο σπίτι και μπήκε σε αυτοαπομόνωση. Στις 14 Μαρτίου, η 20χρονη έκανε το τεστ για τον κορωνοϊό και ανέφερε: «Δεν σχεδίαζα να κάνω τεστ. Ωστόσο, μέλη της οικογένειάς μου εργάζονται στην υγειονομική περίθαλψη και ήθελαν να είναι σίγουροι προτού επιστρέψουν στην εργασία τους. Έπρεπε να τους ζητήσουμε να κάνουμε το τεστ, κάτι που αρνήθηκαν αρχικά, μέχρι που το ζητήσαμε επανειλημμένα».

Δεν είχε κανένα από τα γνωστά συμπτώματα, κι όμως βρέθηκε θετική στον κοροναϊό

Χωρίς να έχει ακόμη κάποια από τα γνωστά συμπτώματα και με έναν ελαφρύ εναπομείναν βήχα, η Τζούλια, βρέθηκε θετική στον κοροναϊό. Όπως έγραψε:

Advertisement
Babis

«Έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Πώς γινόταν να είμαι θετική; Δεν είχα κανένα από τα συμπτώματα, πήρα το ok από τον γιατρό και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε στα τελωνεία με το γεγονός ότι ερχόμουν από μια χώρα υψηλού κινδύνου. «Υποθέτω ότι σας τα λέω όλα αυτά, γιατί τα συμπτώματα δεν είναι μόνο όσα λένε. Και δεν χρειάζεται να έχετε συμπτώματα για να είστε θετικοί. Το μόνο σύμπτωμα που είχαν, ήταν ο πυρετός».

Στην συνέχεια, η ίδια θέλησε η προτρέψει τους ακολούθους της:

«Δεν είναι αστείο πια. Σας παρακαλώ, ακυρώστε τα ταξίδια σας. Είμαι απόλυτα υγιής τώρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι καθαρή. Και το ίδιο μπορεί να συμβεί σε εσάς.

Γι’ αυτό, μείνετε μέσα στα σπίτια σας. Να είστε ασφαλείς και έξυπνοι. Περιορίστε τις επαφές σας με άτομα, γιατί αυτό θα επιδεινωθεί προτού γίνουν καλύτερα τα πράγματα.

Σε όσους είστε στην ίδια κατάσταση με μένα, σας εύχομαι γρήγορη ανάρρωση και να είστε υγιείς. Πίνετε υγρά και πλύνετε τα χέρια σας. Θυμηθείτε ότι μόνο και μόνο επειδή δεν έχετε συμπτώματα, δεν σημαίνει ότι δεν έχετε κοροναϊό».

To those of you in the same situation as me, I wish you all a speedy recovery and to stay healthy. Drink fluids and wash your hands. Please remember, just because you are not showing symptoms does NOT mean you do not have it.

— Julia (@JuliaBuscaglia) March 19, 2020

 

Πηγή in.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κ.Μητσοτάκης: Σταθερότητα στο εσωτερικό, κόκκινες γραμμές στο εξωτερικό - video

03/02/26 7:07 μμ

Κ.Μητσοτάκης: Σταθερότητα στο εσωτερικό, κόκκινες γραμμές στο εξωτερικό – video

Λαχανικά με φτερά και τιμές που πετούν - Το μπρόκολο στο φεγγάρι - video

03/02/26 6:54 μμ

Λαχανικά με φτερά και τιμές που πετούν – Το μπρόκολο στο φεγγάρι – video

Σέρρες: Προσωρινά κρατούμενος ο 56χρονος που κατηγορείται ότι βίαζε την κατάκοιτη θεία του

03/02/26 6:43 μμ

Σέρρες: Προσωρινά κρατούμενος ο 56χρονος που κατηγορείται ότι βίαζε κατ’ εξακολούθηση την κατάκοιτη θεία του

Γαλλία: Έφοδος στα γραφεία του Χ - Κλήτευση του Ίλον Μασκ για κατάθεση

03/02/26 6:33 μμ

Γαλλία: Έφοδος στα γραφεία του Χ – Κλήτευση του Ίλον Μασκ για κατάθεση

ΕΛΑΣ: Σε εξέλιξη απάτη με sms για πληρωμή «μαϊμού» προστίμου για υπέρβαση ταχύτητας

03/02/26 6:31 μμ

ΕΛΑΣ: Σε εξέλιξη απάτη με sms για πληρωμή «μαϊμού» προστίμου για υπέρβαση ταχύτητας

Έφυγε από τη ζωή ο ομότιμος καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ και επίτιμος πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γ. Παρχαρίδης

03/02/26 6:29 μμ

Έφυγε από τη ζωή ο ομότιμος καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ και επίτιμος πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γ. Παρχαρίδης

Πάνω από 10.000 στρέμματα πλημμύρισαν στον κάμπο Πολυκάστρου στο Κιλκίς

03/02/26 6:28 μμ

Πάνω από 10.000 στρέμματα πλημμύρισαν στον κάμπο Πολυκάστρου στο Κιλκίς

Boυλή: Στην ολομέλεια την Τετάρτη το νέο πλαίσιο για τη νόμιμη μετανάστευση

03/02/26 6:27 μμ

Boυλή: Στην ολομέλεια την Τετάρτη το νέο πλαίσιο για τη νόμιμη μετανάστευση

Παιδιά υφαίνουν στον αργαλειό σε βιωματική δράση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ωραιοκάστρου

03/02/26 6:26 μμ

Παιδιά υφαίνουν στον αργαλειό σε βιωματική δράση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ωραιοκάστρου

Έκκληση ΠΟΥ για 1 δισ. δολάρια προκειμένου να αντιμετωπίσει υγειονομικές κρίσεις το 2026

03/02/26 6:24 μμ

Έκκληση ΠΟΥ για 1 δισ. δολάρια προκειμένου να αντιμετωπίσει υγειονομικές κρίσεις το 2026

Το πλοίο της SOS Méditerranée ξαναρχίζει επιχειρήσεις διάσωσης στη θάλασσα

03/02/26 1:58 μμ

Το πλοίο της SOS Méditerranée ξαναρχίζει επιχειρήσεις διάσωσης στη θάλασσα

Εξαφάνιση 16χρονης από την Πάτρα: Επιβεβαιώθηκε ότι ταξίδεψε αεροπορικώς στη Γερμανία

03/02/26 1:57 μμ

Εξαφάνιση 16χρονης από την Πάτρα: Επιβεβαιώθηκε ότι ταξίδεψε αεροπορικώς στη Γερμανία