Για τα μέτρα που λαμβάνονται στην Κίνα ελέγχου της επιδημίας που έχει προκαλέσει ο νέος κοροναϊός, ενημέρωσε σήμερα η πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Zhang Qiyue τον υπουργό Υγείας ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Για τα μέτρα που λαμβάνονται στην Κίνα ελέγχου της επιδημίας που έχει προκαλέσει ο νέος κοροναϊός, ενημέρωσε σήμερα η πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Zhang Qiyue τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια ο οποίος συναντήθηκε μαζί της στο υπουργείο Υγείας.

 

 

Όπως σημείωσε η πρέσβης, οι κινεζικές αρχές έχουν αναστείλει όλες τις οργανωμένες εκδρομές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, με στόχο την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού. Μάλστα από σήμερα τα ταξιδιωτικά γραφεία της Κίνας δεν μπορούν να προχωρήσουν σε κρατήσεις σε ελληνικά ξενοδοχεία ή να πουλάνε οργανωμένα ομαδικά ταξίδια, αντίστοιχο μα αυτό που έφτασε χθες στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο υπουργός Υγείας από την πλευρά του ενημέρωσε την κινεζική αντιπροσωπεία για τα μέτρα πρόληψης που ήδη έχουν λάβει οι ελληνικές υγειονομικές αρχές τόσο στα αεροδρόμια, όσο και στα νοσοκομεία.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να υπάρχει σύνδεσμος συνεχούς επικοινωνίας μεταξύ υπουργείου Υγείας-ΕΟΔΥ και κινεζικής πρεσβείας.

 

Στη συνάντηση που είχε ως αντικείμενο την ενημέρωση για τον νέο κοροναϊο, συμμετείχαν επίσης η παιδίατρος-Λοιμωξιολόγος του Εθνικού Οργανισμού Υγείας Έλενα Μαλτέζου, η επιστημονική συνεργάτιδα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας Αγγελική Δρελιώζη και εκ μέρους της κινεζικής πρεσβείας ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικών Υποθέσεων και ΜΜΕ Chen Wendi και ο πρώτος γραμματέας για θέματα Επιστήμης και Τεχνολογίας, Zhao Xiangdong.

Εγκύκλιος για τη θωράκιση των μαθητών

 

Στο μεταξύ, εγκύκλιος που θα περιλαμβάνει μέτρα για την προστασία του σχολικού πληθυσμού από τον κοροναϊό, αποφασίστηκε να αποσταλεί στα σχολεία, μετά από σύσκεψη που έγινε στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας. Η εγκύκλιος θα σταλεί σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με οδηγίες προστασίας του μαθητικού πληθυσμού. Στη σύσκεψη συμμετείχε η υφυπουργός Παιδείας, η υπεύθυνη για θέματα πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και ειδικής εκπαίδευσης, Σοφία Ζαχαράκη, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου και επιστήμονες και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΕΟΔΥ.

ΕΟΔΥ: Ο βαθμός επικινδυνότητας στη χώρα μας παραμένει χαμηλός

 

Επιπλέον στη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι ο βαθμός επικινδυνότητας στη χώρα μας παραμένει χαμηλός, ενώ ο βαθμός εγρήγορσης και ετοιμότητας είναι υψηλός. Όπως αποφάσισαν οι επιστημονικοί υπεύθυνοι του ΕΟΔΥ, προς το παρόν δεν συντρέχει λόγος τοποθέτησης θερμικών καμερών στο αεροδρόμιο, προκειμένου να ελέγχονται οι τουρίστες, για τυχόν συμπτώματα του νέου κοροναϊού.

Advertisement
MEGA

Πάντως ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, δήλωσε: «Αν χρειαστεί, είναι έτοιμος ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας και με θερμικές κάμερες στα αεροδρόμιά μας και με θερμομέτρηση με φορητά θερμόμετρα “πιστόλια”. Υπάρχει το αεροϋγειονομείο, υπάρχει ο σταθμός του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο, υπάρχουν νοσοκομεία αναφοράς, υπάρχει και η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας και όλοι αυτοί συνεργάζονται». Ωστόσο παραδέχθηκε ότι «μαγικός τρόπος να μην φτάσει ο ιός σε μια χώρα, δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως η πρόληψη και υπάρχει η δυνατότητα για σωστή ενημέρωση χωρίς πανικό».

Οι πρώτοι έλεγχοι στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

 

Συναγερμός σήμανε χθες στο αεροδρόμιο καθώς γκρουπ τουριστών από την Κίνα έφτασε περίπου στις 11.15 το πρωί. Η ξεναγός που θα αναλάμβανε να τους ξεναγήσει στη χώρα μας ενημέρωσε αξιωματικό της ασφάλειας αεροδρομίου, ο οποίος και κίνησε όλες τις διαδικασίες. Αμεσως, οι αρχές τέθηκαν σε συναγερμό. Μετέβη εκεί εσπευσμένα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και του αεροδρομίου για να κάνουν τον σχετικό έλεγχο.

Όπως τελικά έγινε γνωστό, οι τουρίστες δεν νοσούν. Εξετάστηκαν από το ΚΕΛΛΠΝΟ (νυν ΕΟΔΥ) και αποδείχθηκε ότι δεν είναι ασθενείς κι αναμένεται να αναχωρήσουν για τη Σαντορίνη.

Πηγή thetoc


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Σπαρτιάτες»: Ομόφωνα αθώοι από το Εφετείο οι 13 κατηγορούμενοι για εξαπάτηση εκλογέων

11/02/26 12:30 πμ

«Σπαρτιάτες»: Ομόφωνα αθώοι από το Εφετείο οι 13 κατηγορούμενοι για εξαπάτηση εκλογέων

Προφυλακιστέος ο σμήναρχος της Πολεμικής Αεροπορίας που κατηγορείται για κατασκοπεία

11/02/26 12:12 πμ

Προφυλακιστέος ο σμήναρχος της Πολεμικής Αεροπορίας που κατηγορείται για κατασκοπεία

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάλεσμα προς όλους τους κατοίκους του Δήμου Αμφίπολης για το φωτοβολταϊκό πάρκο

11/02/26 12:03 πμ

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάλεσμα προς όλους τους κατοίκους του Δήμου Αμφίπολης για το φωτοβολταϊκό πάρκο

Σε «μάστιγα» εξελίσσονται οι ηλεκτρονικές και τηλεφωνικές απάτες - Εκατοντάδες πολίτες στα δίχτυα των επιτήδειων - video

10/02/26 11:56 μμ

Σε «μάστιγα» εξελίσσονται οι ηλεκτρονικές και τηλεφωνικές απάτες – Εκατοντάδες πολίτες στα δίχτυα των επιτήδειων – video

Σε τροχιά αναβάθμισης το ΔΙΠΑΕ με τη στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας - Νέα έργα, υποδομές και προσλήψεις - video

10/02/26 11:47 μμ

Σε τροχιά αναβάθμισης το ΔΙΠΑΕ με τη στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Νέα έργα, υποδομές και προσλήψεις – video

Στέλιος Τζέκος: "Ο κόσμος δεν έχει χρήματα, ξεκινήσαμε και γράφουμε στο τεφτέρι"

10/02/26 11:35 μμ

Στέλιος Τζέκος: “Ο κόσμος δεν έχει χρήματα, ξεκινήσαμε και γράφουμε στο τεφτέρι”

Υπόθεση Παναγόπουλου: Δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων και εισαγγελική έρευνα - video

10/02/26 11:22 μμ

Υπόθεση Παναγόπουλου: Δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων και εισαγγελική έρευνα – video

Σέρρες: "Βυθισμένο στην εγκατάλειψη το κτήριο του παλιού Νοσοκομείου" - video

10/02/26 11:16 μμ

Σέρρες: “Βυθισμένο στην εγκατάλειψη το κτήριο του παλιού Νοσοκομείου” – video

Δριμύ κατηγορώ του Συνδέσμου Panserraikos Che Guevara Club: Στο στόχαστρο η διοίκηση, η δημοτική αρχή - Τα εισιτήρια και τα μέτρα ασφαλείας

10/02/26 10:59 μμ

Δριμύ κατηγορώ του Συνδέσμου Panserraikos Che Guevara Club: Στο στόχαστρο η διοίκηση, η δημοτική αρχή – Τα εισιτήρια και τα μέτρα ασφαλείας

10 Φεβρουαρίου: Η Εκκλησία των Σερρών τίμησε τον Άγιο Χαράλαμπο - video

10/02/26 10:53 μμ

10 Φεβρουαρίου: Η Εκκλησία των Σερρών τίμησε τον Άγιο Χαράλαμπο – video

Σέρρες: Αποστρατεύεται ο υποστράτηγος Ευάγγελος Τσιώτας μετά από 37 χρόνια προσφοράς - video

10/02/26 10:40 μμ

Σέρρες: Αποστρατεύεται ο υποστράτηγος Ευάγγελος Τσιώτας μετά από 37 χρόνια προσφοράς – video

Γιώργος Παλάζης: "Φρένο στα funds από Άρειο Πάγο - Ανάσα για τους δανειολήπτες"

10/02/26 10:27 μμ

Γιώργος Παλάζης: “Φρένο στα funds από Άρειο Πάγο – Ανάσα για τους δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη”