Στο +133% φτάνει η ποσοστιαία μεταβολή του μέσου εβδομαδιαίου ιικού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.Advertisement    Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 214 νέα ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Στο +133% φτάνει η ποσοστιαία μεταβολή του μέσου εβδομαδιαίου ιικού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Advertisement
 

 
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 214 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με τον συνολικό αριθμό των νέων κρουσμάτων στη χώρα να ανέρχεται σε 3.109.

Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των κατά τόπους Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΜΕΛ) και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.

Την εβδομάδα 5 έως 11 Ιουλίου 2021, παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις, σε σχέση με την εβδομάδα 28 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου 2021, στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των επτά από τις δώδεκα (7/12) περιοχέςπου ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ. Οι αυξητικές μεταβολές κυμάνθηκαν από +76% στο Βόλο έως +530% στο Ηράκλειο.

Σταθερό παρέμεινε το ιικό φορτίο στα Χανιά (+9%).

Στην Πάτρα και στην Αλεξανδρούπολη το ιικό φορτίο παρέμεινε χαμηλό αλλά ανιχνεύσιμο, δηλαδή τα επίπεδα ήταν πάνω από το όριο ποσοτικοποίησης της μεθόδου.

Στην Ξάνθη, το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρέμεινε πολύ χαμηλό και κάτω από το όριο ποσοτικοποίησης της μεθόδου. Στον Άγιο Νικόλαο, όπου ο δειγματολήπτης λειτούργησε ύστερα από πέντε (5) εβδομάδες, ανιχνεύτηκε ιικό φορτίο σε χαμηλά προς μέτρια επίπεδα. Η τάση στην εβδομαδιαία μεταβολή του ιικού
φορτίου στον Άγιο Νικόλαο θα υπολογιστεί αφού ληφθούν και οι μετρήσεις της εβδομάδας 12-18/7/21.

Περιφέρεια Αττικής: Την τελευταία εβδομάδα, 5-11/7/21, το ιικό φορτίο στα λύματα της Περιφέρειας Αττικής παρουσίασε στατιστικά σημαντική αύξηση (+106%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 28/6- 04/7/21.

Θεσσαλονίκη: Την τελευταία εβδομάδα, 5-11/7/21, στη Θεσσαλονίκη, παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση (+133%) στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 28/6-4/7/21. Την τελευταία εβδομάδα, το ιικό φορτίο στην πόλη παρουσίαζε καθημερινά αυξητική τάση με την υψηλότερη τιμή να καταγράφεται στο δείγμα της Κυριακής, 11/7/21.

Λάρισα: Την τελευταία εβδομάδα, 5-11/7/21, παρατηρήθηκε αύξηση (+136%) στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στη Λάρισα σε σχέση με την εβδομάδα 28/6-4/7/21.

Βόλος: Την τελευταία εβδομάδα, 5-11/7/21, παρατηρήθηκε αύξηση (+76%) στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στο Βόλο
σε σχέση με την εβδομάδα 28/6-4/7/21.

Advertisement
Family Kitchen

Ηράκλειο: Την τελευταία εβδομάδα, 5-11/7/21, στην πόλη του Ηρακλείου, συνεχίσθηκε η σημαντική αύξηση (+530%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων σε σχέση με την εβδομάδα 28/6-4/7/21.

Η συγκέντρωση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα χαρακτηρίζεται μέτρια προς σχετικά υψηλή.

Χανιά: Την τελευταία εβδομάδα, 5-11/7/21, στην πόλη των Χανίων, ανακόπηκε η μείωση στην τιμή του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων που καταγραφόταν τις προηγούμενες εβδομάδες.

Advertisement
ΔΕΗ

Η σχετική αύξηση (+9%) που παρατηρήθηκε εμπίπτει μέσα στα όρια της εργαστηριακής αβεβαιότητας και δείχνει ότι το ιικό φορτίο στην πόλη παρέμεινε ουσιαστικά σταθερό σε σχέση με την εβδομάδα 28/6-4/7/21.

Ρέθυμνο: Την τελευταία εβδομάδα, 5-11/7/21, στην πόλη του Ρεθύμνου, συνεχίσθηκε η αύξηση (+84%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων σε σχέση με την εβδομάδα 28/6-4/7/21. Οι τιμές του ιικού φορτίου ανέρχονται πλέον σε σχετικά υψηλά επίπεδα.

Άγιος Νικόλαος: Την τελευταία εβδομάδα, 5-11/7/21, στον Άγιο Νικόλαο, τέθηκε σε επαναλειτουργία ο αυτόματος δειγματολήπτης μετά από πέντε (5) εβδομάδες. Στα τελευταία δύο δείγματα της εβδομάδας 5-11/7/21 καταγράφηκε ιικό φορτίο σε χαμηλά προς μέτρια επίπεδα και μένει να αξιολογηθεί η τάση μετά τον έλεγχο των δειγμάτων της τρέχουσας εβδομάδας, 12-18/7/21.

Πάτρα: Την τελευταία εβδομάδα, 5-11/7/21, στην Πάτρα ανιχνεύτηκε ιικό φορτίο στα αστικά λύματα σε χαμηλά επίπεδα, ύστερα από πέντε (5) εβδομάδες μη ανίχνευσης ιικού φορτίου. Η ποσοτική σύγκριση με τα ευρήματα της προηγούμενης εβδομάδας δεν είναι δυνατή λόγω της μη ανίχνευσης τότε ιικού φορτίου.

Αλεξανδρούπολη: Την τελευταία εβδομάδα, 5-11/7/2021, ανιχνεύτηκε γενετικό υλικό του ιού SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα της Αλεξανδρούπολης, τα επίπεδα του οποίου, όπως και την εβδομάδα 28/6-4/7/21, ήταν πολύ χαμηλά.

Ιωάννινα: Την τελευταία εβδομάδα, 5-11/7/21, στα Ιωάννινα, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα λύματα παρουσίασε αύξηση (+204%) σε σχέση με την εβδομάδα 28/6-4/7/21 και χαρακτηρίζεται πλέον χαμηλό (από πολύ χαμηλό).

Πηγή thestival.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Ορφέας Γεωργίου επανεκλέγεται πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

04/10/25 9:20 μμ

Ο Ορφέας Γεωργίου επανεκλέγεται πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

Επεισοδιακή σύλληψη 44χρονου - Δάγκωσε αστυνομικό στο πόδι

04/10/25 8:29 μμ

Επεισοδιακή σύλληψη 44χρονου – Δάγκωσε αστυνομικό στο πόδι

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 5 Οκτωβρίου

04/10/25 8:25 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 5 Οκτωβρίου

Κ.Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών χωρών στα πλαίσια της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος

04/10/25 8:23 μμ

Κ.Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών χωρών στα πλαίσια της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Πρώτη νίκη για τον Πανσερραϊκό

04/10/25 8:14 μμ

Πρώτη νίκη για τον Πανσερραϊκό

Τέλος στο ράβε-ξήλωνε στους δρόμους βάζει ο δήμος Αλεξανδρούπολης - video

04/10/25 6:53 μμ

Τέλος στο ράβε-ξήλωνε στους δρόμους βάζει ο δήμος Αλεξανδρούπολης – video

Μάχη ιδιοκτησίας για τα στρατόπεδα Παπαλουκά και Εμμ.Παππά - Στα δικαστήρια δήμος Σερρών και ΤΕΘΑ - video

04/10/25 6:40 μμ

Μάχη ιδιοκτησίας για τα στρατόπεδα Παπαλουκά και Εμμ.Παππά – Στα δικαστήρια δήμος Σερρών και ΤΕΘΑ – video

Εκδήλωση του Δήμου Σερρών για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

04/10/25 6:15 μμ

Εκδήλωση του Δήμου Σερρών για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

3 Οκτώβρη: Γιορτάζει ο προστάτης της Δικαιοσύνης, άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης - video

04/10/25 6:17 μμ

3 Οκτώβρη: Γιορτάζει ο προστάτης της Δικαιοσύνης, άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης – video

Γ. Λάτσιος: Χίλιοι θάνατοι από ανακοπή ετησίως στην Ελλάδα - Γιατί πρέπει όλοι να μάθουμε ΚΑΡΠΑ

04/10/25 2:03 μμ

Γ. Λάτσιος: Χίλιοι θάνατοι από ανακοπή ετησίως στην Ελλάδα – Γιατί πρέπει όλοι να μάθουμε ΚΑΡΠΑ

ΣΔΙΤ: Παραμένουν ένα σύγχρονο και αποδοτικό εργαλείο στην υλοποίηση έργων

04/10/25 1:55 μμ

ΣΔΙΤ: Παραμένουν ένα σύγχρονο και αποδοτικό εργαλείο στην υλοποίηση έργων

Παγκόσμιος (ξανά) στα 100μ. Τ11 ο Γκαβέλας

04/10/25 1:50 μμ

Παγκόσμιος (ξανά) στα 100μ. Τ11 ο Γκαβέλας