Σε αναστολή τμήματα σε 18 σχολεία. Και νέα rapid tests σε Λαρισαίους

Ανησυχία στη Λάρισα από την αυξητική τάση των κρουσμάτων κορονοϊού. Με τον Νομό να βρίσκεται ήδη σε πορτοκαλί συναγερμό, τουλάχιστον, μέχρι στιγμής, το ΕΣΥ αντέχει. Τριάντα τρεις ασθενείς νοσηλεύονται σήμερα στα νοσοκομεία της πόλης.
Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας βρίσκονται διασωληνωμένοι τρεις άνθρωποι, ενώ ακόμη τρεις δεν τα κατάφεραν μέσα στο Σαββατοκύριακο και πέθαναν από την covid-19.
Ανάμεσά τους και ο Τρικαλινός πρώην Δήμαρχος Πάρου Χρήστος Βλαχογιάννης. Την Παρασκευή ακόμη δύο ηλικιωμένοι ασθενείς είχαν χάσει τη μάχη με τον κορονοϊό στη ΜΕΘ του ΠΓΝΛ.
Στους θαλάμους αρνητικής πίεσης του Πανεπιστημιακού νοσηλεύονται 15 άτομα, καταλαμβάνοντας σχεδόν όλες τις κλίνες. Με ηπιότερα συμπτώματα νοσηλεύονται ακόμη 4 άνθρωποι.
Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με covid-19 νοσηλεύονται 4 ασθενείς, ενώ στην κλινική με ήπια συμπτώματα ακόμη 7 άτομα.

Έρχονται και άλλα rapid tests σε τυχαίο δείγμα στη Λάρισα

Σε απεικόνιση της διασποράς του ιού στη Λάρισα στοχεύουν τα 2.400 rapid tests που προμηθεύτηκε η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Τα πρώτα 511 έγιναν τυχαία σε Λαρισαίους το περασμένο Σάββατο στην πλατεία Ταχυδρομείου και αποκάλυψαν 12 κρούσματα.
Αύριο Τρίτη θα γίνουν κι αλλά rapid tests στο ίδιο σημείο, ενώ την Παρασκευή στις εγκαταστάσεις του πρώην ΤΕΙ Λάρισας, με στόχο να διερευνηθεί η διασπορά στη νεολαία.
12 πρόστιμα επιβλήθηκαν στη Θεσσαλία για κυκλοφορία μεταξύ 00.30 και 5.00, το Σάββατο το βράδυ και ένα πρόστιμο επιβλήθηκε σε κατάστημα για μη τήρηση μέτρων ασφαλείας.
Στις 10 το πρωί ανοίγουν από σήμερα τα εμπορικά καταστήματα σε Λάρισα, Τύρναβο, Ελασσόνα, λόγω των αυξημένων μέτρων κατά του κορονοϊού.
Σε αναστολή τέθηκε από τον ΕΟΔΥ ολόκληρο το Δημοτικό Σχολείο ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου στη Λάρισα, ενώ σε ακόμη 17 σχολεία στο Νομό (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) αρκετά τμήματα έχουν κλείσει λόγω κρουσμάτων σε μαθητές.

Views: 71