Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 37.676 , εκ των οποίων 93 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες ... Περισσότερα

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 37.676 , εκ των οποίων 93 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.489.024 (ημερήσια μεταβολή +2.6%), εκ των οποίων 50.0% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 524 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.814 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 65, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 21.328 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. 

  Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 634 (59.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 79.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 544 (85.8%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 90 (14.2%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.820 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 522 (ημερήσια μεταβολή -14.71%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 522 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη). 

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 8.638.472 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 41.517.690 δείγματα. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 343.670 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι (Self-tests): Έως 07 Ιανουαρίου 2022, έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά 67.708.299 δηλώσεις αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου, ενώ 3.951.407 άτομα προσήλθαν για επανέλεγχο.
Mαζικές Δειγματοληψίες ΕΟΔΥ: Στις 07 Ιανουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκαν 142 δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, στις οποίες διενεργήθηκαν 40.639 έλεγχοι Rapid Ag και ανευρέθηκαν 4.590 θετικά (11,29%). 

Advertisement
Babis

Γεωγραφική διασπορά: Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση. 

Η κατανομή των νέων κρουσμάτων στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας έχει ως εξής:

Θεσσαλονίκη: 4.145

Ημαθία: 389

Κιλκίς: 164

Πέλλα: 273

Πιερία: 479

Σέρρες: 451

Χαλκιδική: 249


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χατζηβασιλείου: Εθνικά επιζήμιος ο διαχωρισμός των εισβολών - Η Ελλάδα προτάσσει το απαραβίαστο των συνόρων

21/08/25 11:08 πμ

Χατζηβασιλείου: Εθνικά επιζήμιος ο διαχωρισμός των εισβολών – Η Ελλάδα προτάσσει το απαραβίαστο των συνόρων

Διονύσης Σχοινάς – Καίτη Γαρμπή: Το τρυφερό φιλί σε συναυλία και η συγκινητική αφιέρωση του τραγουδιστή

21/08/25 11:03 πμ

Διονύσης Σχοινάς – Καίτη Γαρμπή: Το τρυφερό φιλί σε συναυλία και η αφιέρωση του τραγουδιστή

Την Πέμπτη η κηδεία του καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ Χρυσόστομου Σταμούλη

21/08/25 10:57 πμ

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον καθηγητή Χρυσόστομο Σταμούλη

Eντυπωσιακή άνοδος για τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στην παγκόσμια κατάταξη της Webometrics

21/08/25 10:54 πμ

Eντυπωσιακή άνοδος για τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στην παγκόσμια κατάταξη της Webometrics

Υπεγράφη η σύμβαση ανάθεσης του έργου για την αναβάθμιση του ιστορικού κτιρίου της Χ.Α.Ν.Θ.

21/08/25 10:18 πμ

Υπεγράφη η σύμβαση ανάθεσης του έργου για την αναβάθμιση του ιστορικού κτιρίου της Χ.Α.Ν.Θ.

Αξιολάτρευτο γαϊδουράκι απαιτεί την προσοχή του ανθρώπου του!

21/08/25 10:04 πμ

Αξιολάτρευτο γαϊδουράκι απαιτεί την προσοχή του ανθρώπου του!

Θεσσαλονίκη: Έρευνα για την επίθεση με πέτρες σε τουριστικό λεωφορείο που επέβαιναν Σέρβοι τουρίστες

21/08/25 9:58 πμ

Θεσσαλονίκη: Έρευνα για την επίθεση με πέτρες σε τουριστικό λεωφορείο που επέβαιναν Σέρβοι τουρίστες

21/08/25 9:51 πμ

Σέρρες: 5ωρη διακοπή νερού σε περιοχή της πόλης αύριο Παρασκευή 22 Αυγούστου

Κλειδί Σιντικής: Κινητοποίηση και απεργία πείνας μετά την απόπειρα απόδρασης

21/08/25 9:44 πμ

Κλειδί Σιντικής: Κινητοποίηση και απεργία πείνας των μεταναστών

Θεσσαλονίκη: Τι λέει ο χειριστής SUP που έσωσε πατέρα με δύο παιδιά που παρασύρθηκαν από τα κύματα στην Επανομή

21/08/25 9:16 πμ

Θεσσαλονίκη: Τι λέει ο χειριστής SUP που έσωσε πατέρα με δύο παιδιά που παρασύρθηκαν από τα κύματα στην Επανομή

21/08/25 9:11 πμ

Γιώργος Μαζωνάκης: Στο Δρομοκαΐτειο για νέα εξέταση ο τραγουδιστής – Αποφασίζουν οι γιατροί

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη με όρους 46χρονη για την επίθεση με χλωρίνη

21/08/25 8:59 πμ

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη με όρους 46χρονη για την επίθεση με χλωρίνη