Επτακόσια πενήντα κρούσματα κορωνοϊού κι ένας θάνατος έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα στους περίπου 75.000 αιτούντες άσυλο σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.     ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Επτακόσια πενήντα κρούσματα κορωνοϊού κι ένας θάνατος έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα στους περίπου 75.000 αιτούντες άσυλο σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

 

Advertisement
 

 

Συνοψίζοντας το σχέδιο «Αγνοδίκη» του υπουργείου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, το υπουργείο υπενθυμίζει ότι αυτό περιλαμβάνει την άμεση μεταφορά νέων αφίξεων στη χώρα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους υγειονομικής απομόνωσης, τη λήψη μέτρων περιορισμού πρόσβασης από και προς στις δομές, τη λειτουργία υγειονομικών μονάδων στις περιμέτρους των δομών, την ενημέρωση των διαμενόντων και τη μεταφορά ευάλωτων πολιτών τρίτων χωρών από δομές νήσων σε ξενοδοχεία. Επίσης, πραγματοποιείται σε καθημερινή βάση η θερμομέτρηση του προσωπικού κατά την είσοδο και έξοδο του από τις δομές. Παράλληλα, ιχνηλατούνται διαμένοντες που εμφανίζουν ύποπτες επιπλοκές υγείας και υποβάλλονται σε τεστ για την ανίχνευση του Covid-19.

Στις δομές επιχειρούν κλιμάκια του ΕΟΔΥ, με ιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, πολιτιστικούς διαμεσολαβητές, τα οποία, όπως τονίζεται, πραγματοποιούν, πέρα από την πρωτοβάθμια ιατρική-ψυχοκοινωνική κάλυψη και σε συνεργασία και με τις διοικήσεις, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού, καθώς και αξιολόγηση των πιθανών ευάλωτων που χρήζουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης.

Στην προσωρινή δομή του Καρά Τεπέ στη Λέσβο έχει εγκατασταθεί κινητό εργαστήριο του γερμανικού ιατρικού ινστιτούτου Bernhard Nocht, με την οικονομική υποστήριξη του Περιφερειακού Γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη. Εξειδικευμένο προσωπικό θα υποστηρίξει τις ελληνικές αρχές έτσι ώστε να αυξήσουν τον έλεγχο των ασθενών και των επαφών τους για Covid-19, καθώς και να συμβάλλουν στη διαχείριση άλλων ασθενειών. Με βάση τον προγραμματισμό του ΠΟΥ οι ιατρικές ομάδες έκτακτης ανάγκης αλλάζουν κάθε δύο μήνες. Είχε προηγηθεί η αποστολή ιατρικής ομάδας έκτακτης ανάγκης από τη Νορβηγία με τη συμμετοχή 24 επαγγελματιών υγείας (ιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων), ενώ μετά τους Γερμανούς θα ακολουθήσει αποστολή με Βέλγους.

 

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Μετανάστευσης, από την εγκατάστασή της η ιατρική ομάδα έκτακτης ανάγκης έχει εξετάσει 3.419 ασθενείς.

Advertisement

 

Πηγή ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσσαλονίκη: Επίθεση με μολότοφ σε περιπολικό της ΕΛΑΣ, έξω από το τουρκικό προξενείο

23/12/25 8:32 πμ

Θεσσαλονίκη: Επίθεση με μολότοφ σε περιπολικό της ΕΛΑΣ, έξω από το τουρκικό προξενείο

Ηλεκτρονική μουσική με laptops και τρίγωνα βυθισμένα στο.. νερό από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ

23/12/25 8:29 πμ

Ηλεκτρονική μουσική με laptops και τρίγωνα βυθισμένα στο.. νερό από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ

«Λύγισε» ο πατέρας του Ε. Καραλή! Εμφανώς συγκινημένος στα βραβεία ΠΣΑΤ

23/12/25 12:13 πμ

«Λύγισε» ο πατέρας του Ε. Καραλή! Εμφανώς συγκινημένος στα βραβεία ΠΣΑΤ

Σ. Ντούσκος: Οι αιχμές του για τους δημοσιογράφους στα βραβεία ΠΣΑΤ

23/12/25 12:15 πμ

Σ. Ντούσκος: Οι αιχμές του για τους δημοσιογράφους στα βραβεία ΠΣΑΤ

Ο Ν. Γκαβέλας κορυφαίος αθλητής με αναπηρία για το 2025 - Δάκρυσε ο πατέρας του

23/12/25 12:05 πμ

Ο Ν. Γκαβέλας κορυφαίος αθλητής με αναπηρία για το 2025 – Δάκρυσε ο πατέρας του

Αθλητής της χρονιάς ο Ε. Καραλής - «Όλη η Ελλάδα έχει μάθει να ξεματιάζει!»

23/12/25 12:05 πμ

Αθλητής της χρονιάς ο Ε. Καραλής – «Όλη η Ελλάδα έχει μάθει να ξεματιάζει!»

Σέρρες: Νεκρός 50χρονος που επέβαινε σε ηλεκτρικό πατίνι - Παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

22/12/25 11:54 μμ

Σέρρες: Νεκρός 50χρονος που επέβαινε σε ηλεκτρικό πατίνι – Παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

Κυρ. Μητσοτάκης στην τριμερή Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου: Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε σημαντικό παίκτη στα ενεργειακά στην ανατολική Μεσόγειο

23/12/25 12:27 πμ

Κυρ. Μητσοτάκης στην τριμερή Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου: Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε σημαντικό παίκτη στα ενεργειακά στην ανατολική Μεσόγειο

Νέο γκράφιτι του Banksy στο Λονδίνο

23/12/25 12:21 πμ

Νέο γκράφιτι του Banksy στο Λονδίνο

Βουλγαρία - ΒΤΑ: «Δέκα ημέρες έμειναν μέχρι να γίνει η Βουλγαρία το 21ο μέλος της οικογένειας μας του ευρώ», δηλώνει η Κριστίν Λαγκάρντ

23/12/25 12:20 πμ

Βουλγαρία – ΒΤΑ: «Δέκα ημέρες έμειναν μέχρι να γίνει η Βουλγαρία το 21ο μέλος της οικογένειας μας του ευρώ», δηλώνει η Κριστίν Λαγκάρντ

Βραβεία ΠΣΑΤ: Οι ειδικές βραβεύσεις

23/12/25 12:19 πμ

Βραβεία ΠΣΑΤ: Οι ειδικές βραβεύσεις

Σε λειτουργία από την Τρίτη η ψηφιακή εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ για αγροτεμάχια χωρίς ΚΑΕΚ

23/12/25 12:18 πμ

Σε λειτουργία από την Τρίτη η ψηφιακή εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ για αγροτεμάχια χωρίς ΚΑΕΚ