Έντονη αντίδραση της κ. Παγώνη: «Εγώ δεν μπορώ να είμαι σε ένα πάνελ που λέει στον κόσμο ότι με βότανα και βιταμίνες θα γίνει καλά ο κόσμος. Τι να ακούσω ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Έντονη αντίδραση της κ. Παγώνη: «Εγώ δεν μπορώ να είμαι σε ένα πάνελ που λέει στον κόσμο ότι με βότανα και βιταμίνες θα γίνει καλά ο κόσμος. Τι να ακούσω όταν μπροστά μου πέθαινε ο ένας μετά τον άλλο;».

Την ώρα που η πανδημία κορωνοϊού εξακολουθεί να «καλπάζει» στη χώρα, το κίνημα των αντιμεβολιαστών και όσων είναι κατά των κλασικών μεθόδων για την αντιμετώπιση του ιού γιγαντώνεται.


Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησαν σχετικά οι κ.κ. Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, και Βασίλης Μαυρομμάτης, Ομοιοπαθητικός – Φυσικοπαθητικός Καθηγητής της αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής στο κολέγιο Paris Graduate School.

«Υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι αντιμετώπισης της πανδημίας»


«Στον εναλλακτικό χώρο, δεν επικροτούμε την πρακτική των εμβολίων. Έχουμε τους δικούς μας τρόπους προστασίας και θεραπείας. Είναι οι φυσικοί τρόποι θεραπείας. Ασκώ την φυσικοπαθητική, την ομοιοπαθητική και την αρχαία Ελληνική ιατρική. Έχουμε μέσα που χρησιμοποιούμε εδώ και χρόνια και προληπτικά και θεραπευτικά. Υπάρχει τεράστια κοινότητα εναλλακτικών, που κουράρουμε ασθενείς με τις μεθόδους μας, με ασφάλεια, χωρίς παρενέργειες. Χρησιμοποιούμε φυσικά μέσα. Κουράρουμε και ασθενείς COVID», ανέφερε ο κ. Μαυρομμάτης.

«Έχουμε μια μεθοδολογία που λέγεται εξατομίκευση. Δε λειτουργούμε όπως οι γιατροί. Κανένας εναλλακτικός και κανένας γιατρός δεν μπορεί να πάρει 100% ευθύνη. Και οι δύο κάνουν σε κάθε περίπτωση ό,τι καλύτερο μπορούν. Για έναν ασθενή με κορωνοϊό, δε θα πάρουν όλοι τα ίδια φάρμακα, διαφέρουν ανάλογα με την περίπτωση. Χρησιμοποιούμε βότανα, συγκεκριμένη τροφή, βιταμίνες φυσικές και συνθετικές αν χρειαστεί, και φτιάχνουμε ένα ξεχωριστό πρωτόκολλο για κάθε περίπτωση. Δεν μπορώ να δώσω συγκεκριμένο παράδειγμα. Είναι εξατομικευμένο όλο αυτό», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Χωρίς επιστημονικές μελέτες οι εναλλακτικές θεραπείες»


«Εμείς δεν έχουμε δει τέτοιες δημοσιεύσεις. Η ιατρική είναι μία, με μελέτες, δημοσιεύσεις, αποτελέσματα. Οι άνθρωποι με κορωνοϊό, έχουν πολύ σοβαρό πρόβλημα, πάνε στα νοσοκομεία, φτάνουν μέχρι τις ΜΕΘ. Δεν έχω δει καμία δημοσίευση δική σας ότι με τις μεθόδους αυτές οι άνθρωποι γίνονται καλά. Αν έχετε κάτι συγκεκριμένο, βεβαίως να το λέμε. Εμείς μιλάμε με τις μελέτες που έχουμε στα χέρια μας, παγκοσμίως. Οι τοποθετήσεις αυτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές γιατί μας ακούει πολύς κόσμος», απάντησε η κ. Παγώνη.

«Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και εξατομικευμένη. Χρησιμοποιούμε βιταμίνες, ψευδάργυρο, σελήνιο, κάποια βότανα που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία κάθε ανθρώπου. Ακόμα τα ομοιοπαθητικά που μπορούμε να δώσουμε», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Μαυρομμάτης.

Οι ισχυρισμοί του κ. Μαυρομμάτη, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της κ. Παγώνη, η οποία είπε ότι «Εγώ δεν μπορώ να είμαι σε ένα πάνελ που λέει στον κόσμο ότι με βότανα και βιταμίνες θα γίνει καλά ο κόσμος. Τι να ακούσω όταν μπροστά μου πέθαινε ο ένας μετά τον άλλο;».

«Μιλάμε για τρεις μεθόδους που είναι αναγνωρισμένες από τον ΠΟΥ, επίσημα. Υπάρχουν ολόκληρες κλινικές στο εξωτερικό που χρησιμοποιούν αυτά που σας είπα. Δεν έχει ακουστεί. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν ισχύει ή ότι δεν υπάρχει», τόνισε κλείνοντας ο κ. Μαυρομμάτης.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προμαχώνας: Συνελήφθη γυναίκα που μετέφερε 26 φιάλες λαθραίων ποτών

14/09/25 2:25 μμ

Προμαχώνας: Συνελήφθη γυναίκα που μετέφερε 26 φιάλες λαθραίων ποτών

Σέρρες: Καλλιεργούσε στην αυλή του 3 δενδρύλλια κάνναβης

14/09/25 2:19 μμ

Σέρρες: Καλλιεργούσε στην αυλή του 3 δενδρύλλια κάνναβης

Δύο τρένα εκτροχιάστηκαν σε διαφορετικά ατυχήματα στη Ρωσία - Νεκρός ένας μηχανοδηγός

14/09/25 2:11 μμ

Δύο τρένα εκτροχιάστηκαν σε διαφορετικά ατυχήματα στη Ρωσία – Νεκρός ένας μηχανοδηγός

Η Ελλάδα απαντά με ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ στις διεκδικήσεις της Λιβύης

14/09/25 2:07 μμ

Η Ελλάδα απαντά με ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ στις διεκδικήσεις της Λιβύης

Συνελήφθησαν 12 άτομα για ναρκωτικά σε περιοχές της Αν. Μακεδονίας και Θράκης

14/09/25 2:04 μμ

Συνελήφθησαν 12 άτομα για ναρκωτικά σε περιοχές της Αν. Μακεδονίας και Θράκης

23 φυτά που ριζώνουν σε νερό από κλαδάκι

14/09/25 1:53 μμ

23 φυτά που ριζώνουν σε νερό από κλαδάκι

5 φυτά που βοηθούν στην ποιότητα του ύπνου

14/09/25 1:50 μμ

5 φυτά που βοηθούν στην ποιότητα του ύπνου

 Θεσσαλονίκη: Διέρρηξε αυτοκίνητο και εντοπίστηκε να κοιμάται μέσα σε αυτό

14/09/25 1:20 μμ

 Θεσσαλονίκη: Διέρρηξε αυτοκίνητο και εντοπίστηκε να κοιμάται μέσα σε αυτό

ΠΟΜΙΔΑ: Τι αλλάζει στα μισθωτήρια από το 2026 – Αναλυτικές οδηγίες προς εκμισθωτές

14/09/25 1:12 μμ

ΠΟΜΙΔΑ: Τι αλλάζει στα μισθωτήρια από το 2026 – Αναλυτικές οδηγίες προς εκμισθωτές

Ασκαμιά Σιθωνίας: Ένα κρυφό διαμάντι ανάμεσα σε πεύκα και κόκκινους βράχους

14/09/25 1:02 μμ

Ασκαμιά Σιθωνίας: Ένα κρυφό διαμάντι ανάμεσα σε πεύκα και κόκκινους βράχους – Δείτε video

Ν. Ανδρουλάκης: Η πολιτική αλλαγή περνάει μέσα από τη νίκη του ΠΑΣΟΚ

14/09/25 12:55 μμ

Ν. Ανδρουλάκης: Η πολιτική αλλαγή περνάει μέσα από τη νίκη του ΠΑΣΟΚ

Την άνοιξη παραδίδεται πλήρως σε κυκλοφορία ο Ε65

14/09/25 12:49 μμ

Την άνοιξη παραδίδεται πλήρως σε κυκλοφορία ο Ε65