«Πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με τον κορονοϊό» δήλωσε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα που εμφανίζονται μετά την επιστροφή πολλών ταξιδιωτών από τις ... Περισσότερα

Κορωνοϊός - Βασιλακόπουλος: Έχουμε αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες δύο εβδομάδες- Το νέο στέλεχος μειώνει την ανοσία

Epiloges Press

Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

«Πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με τον κορονοϊό» δήλωσε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα που εμφανίζονται μετά την επιστροφή πολλών ταξιδιωτών από τις καλοκαιρινές διακοπές και την εμφάνιση μιας νέας παραλλαγής που προβληματίζει τους ειδικούς.

Advertisement
 

«Στην Ελλάδα και σε άλλες πέντε χώρες της Ευρώπης έχουμε μια αύξηση του κορονοϊού τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η οποία ήταν πιο μεγάλη την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ. Θα πρέπει να μην πανικοβαλλόμαστε. Πάντοτε ο κορονοϊός θα κάνει μικροεξάρσεις και υφέσεις» επισήμανε μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις».

Μιλώντας για το καινούργιο στέλεχος με την ονομασία Ίρις τόνισε ότι μειώνει λίγο και την ικανότητα της ανοσίας μας να το πιάνει το στέλεχος γι’ αυτό και υπενθύμισε ότι κανείς δεν πρέπει να εξαιρείται από το εμβόλιο για τη μεταδοτική νόσο.

«Όταν έχω να ζυγίσω το κόστος και το όφελος, το όφελος από το εμβόλιο είναι πολλαπλάσιο», σημείωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

Advertisement
MEGA

Ο κορονοϊός δεν θα εξαφανιστεί

Αναφορικά με τα όσα γνωρίζουν οι επιστήμονες για τη νέα μετάλλαξη δήλωσε ότι θα πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με τον κορονοϊό (Covid 19) που όπως τόνισε, «δεν θα εξαφανιστεί. Εμείς θα πρέπει να μάθουμε να προστατευόμαστε. Ήδη έχουν ανακοινωθεί και έχουν διατεθεί τεράστια κονδύλια από τις ΗΠΑ στην έρευνα για τα εμβόλια, τα μονοκλωνικά αντισώματα και τα φάρμακα για τον κορονοϊό, που θα βοηθήσουν να αποκτήσουμε και νέα εργαλεία. Μέχρι τότε, το καλύτερο εργαλείο που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι το νέο εμβόλιο που θα έρθει, συν τα αντιικά φάρμακα που είναι ήδη διαθέσιμα».

Ερωτηθείς για τον Long Covid που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο, για καιρό, μετά τη νόσηση, επισήμανε ότι η μειωμένη απόδοση στα πνευματικά μας καθήκοντα, η συχνή ζαλάδα, η κόπωση είναι ορισμένα από τα πιο κοινά συμπτώματα. «Η καλύτερη παρέμβαση μας είναι η αποφυγή της νόσησης που γίνεται με προσοχή και εμβολιασμό» συμπλήρωσε ο κ. Βασιλακόπουλος υπενθυμίζοντας ότι στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας υπάρχουν ιατρεία για την παρακολούθηση των ασθενών που αναρρώνουν από την ασθένεια.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τίμησε τους «Τρεις Παίδες εν Καμίνω» η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών - video

18/12/25 11:17 πμ

Τίμησε τους «Τρεις Παίδες εν Καμίνω» η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών – video

Χριστουγεννιάτικη Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Γυμνασίων μπροστά στο Διοικητήριο Σερρών - video

18/12/25 11:11 πμ

Χριστουγεννιάτικη Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών μπροστά στο Διοικητήριο Σερρών – video

Τρακτέρ μπροστά από το Διοικητήριο Σερρών - video

18/12/25 10:56 πμ

Τρακτέρ το βράδυ της Τρίτης μπροστά από το Διοικητήριο Σερρών – video

Δήμος Σερρών: Την Παρασκευή η διανομή των διατακτικών επιταγών - video

18/12/25 10:36 πμ

Δήμος Σερρών: Την Παρασκευή 19/12 η διανομή των διατακτικών επιταγών – video

Αλ. Χανλής: Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών είπε όχι στο μαζικό κλείσιμο των καταστημάτων - video

18/12/25 10:29 πμ

Αλ. Χανλής: Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών είπε όχι στο μαζικό κλείσιμο των καταστημάτων – video

Ολοκληρώνεται ο κύκλος του ευρωπαϊκού δικτύου ‘’BREAKING ISOLATION – Σπάζοντας την Απομόνωση’’ 

18/12/25 10:08 πμ

Ολοκληρώνεται ο κύκλος του ευρωπαϊκού δικτύου ‘’BREAKING ISOLATION – Σπάζοντας την Απομόνωση’’ 

Κέντρο ΚΠΚΜ : Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Οίκου Ευγηρίας Κιλκίς στη Λέσχη Αξιωματικών

18/12/25 9:58 πμ

Κέντρο ΚΠΚΜ : Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Οίκου Ευγηρίας Κιλκίς στη Λέσχη Αξιωματικών

Σε γιορτινό κλίμα η πόλη των Σερρών – Συνεχίζονται οι χριστουγεννιάτικες δράσεις της «Πολιτείας των Ευχών»

18/12/25 9:53 πμ

Σέρρες: Σε γιορτινό κλίμα η πόλη – Συνεχίζονται οι χριστουγεννιάτικες δράσεις της «Πολιτείας των Ευχών»

Η METLEN αναλαμβάνει την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου για την EDF power solutions UK

18/12/25 9:44 πμ

Η METLEN αναλαμβάνει την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου για την EDF power solutions UK

Forbes: Οι 25 πιο ακριβές γυναικείες ομάδες στον κόσμο έχουν αξία 5,6 δισ. δολάρια

18/12/25 12:27 πμ

Forbes: Οι 25 πιο ακριβές γυναικείες ομάδες στον κόσμο έχουν αξία 5,6 δισ. δολάρια

Δ. Παπαστεργίου: To AI Factory Pharos σηματοδοτεί την επόμενη μέρα της Ελλάδας στην εποχή της ΤΝ - Υπερψηφίστηκε η συνεποπτεία της ΗΔΥΚΑ με το υπουργείο Υγείας

18/12/25 12:26 πμ

Δ. Παπαστεργίου: To AI Factory Pharos σηματοδοτεί την επόμενη μέρα της Ελλάδας στην εποχή της ΤΝ

Δ. Μιχαηλίδου: Έξι νέα στεγαστικά προγράμματα και 3 + 1 καλές ειδήσεις από το ΥΚΟΙΣΟ

18/12/25 12:24 πμ

Δ. Μιχαηλίδου: Έξι νέα στεγαστικά προγράμματα και 3 + 1 καλές ειδήσεις από το ΥΚΟΙΣΟ