Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
21.9 C
Serres

Κορωνοϊός: Εγκρίθηκε η 4η δόση, μόνο σε ανοσοκατασταλμένους – Κοντά στα 35.000 τα κρούσματα σήμερα

Έδωσε το «πράσινο φως» η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών – Πότε θα χορηγείται η 4η δόση και πόσους πολίτες αφορά – Στα σημερινά κρούσματα θα συμπεριληφθούν και αυτά των μαθητών και εκπαιδευτικών που επιβεβαιώθηκαν μετά τα θετικά self test


Εδωσε το «πράσινο φως» η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για τη χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου στους ανοσοκατεσταλμένους. Την ίδια ώρα στα 35.000 αναμένεται να φτάσουν σήμερα τα κρούσματα του κορωνοϊού που θα ανακοινωθούν το απόγευμα.

 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έως τις 12:00 οι περιπτώσεις μολύνσεων που είχαν καταμετρηθεί έφταναν τις 21.500, συμπεριλαμβανομένων και όσων κρουσμάτων αφορούσαν σε μαθητές και είχαν επιβεβαιωθεί με rapid test ή PCR. Υπενθυμίζεται πως χθες, Δευτέρα, είχαν ανακοινωθεί περίπου 16.000 εν δυνάμει κρούσματα που αφορούσαν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα έπρεπε να κάνουν και δεύτερο τεστ προκειμένου να επιβεβαιωθεί πως φέρουν τον ιό.

 
Επίσης, έδωσε το «πράσινο φως» η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για την τέταρτη δόση του εμβολίου μόνο στους ανοσοκατεσταλμένους. Η Επιτροπή συνεδρίασε σήμερα Τρίτη και όπως αναμενόταν ενέκρινε την έναρξη των εμβολιασμών σε όλους όσοι έχουν ολοκληρώσει την αναμνηστική και είναι στην κατηγορία των ανοσοκατεσταλμένων.

 
Παράλληλα σύμφωνα με τις πληροφορίες, η τέταρτη δόση στους ανοσοκατασταλμένους θα χορηγείται 3 μήνες μετά την τρίτη ή αναμνηστική δόση και αφορά σε περίπου 250.000 άτομα.


Babis


Υπενθυμίζεται πως μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους διαβεβαίωσε πως τα συστήματα είναι έτοιμα για τις όποιες εξελίξεις που αφορούν στην 4η δόση.

Μάλιστα, στην κρατική τηλεόραση αναφέρθηκε πως υπάρχουν ήδη περιπτώσεις πολιτών που έχουν λάβει μήνυμα μετά την τρίτη δόση πως ο εμβολιασμός τους θα ολοκληρωθεί μετά την τέταρτη. Όπως εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους, πρόκειται προφανώς για άτομα που ανήκουν στους ανοσοκατεσταλμένους. «Η τέταρτη δόση σε γενικό πληθυσμό δεν έχει εγκριθεί και δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο εάν η Όμικρον θα απαιτηθεί τροποποιημένη δόση εμβολίου» είπε ο ίδιος και δήλωσε αισιόδοξος πως «δεν θα πάμε σε τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό».

Πηγή protothema.gr

ΕλλάδαΚορωνοϊός: Εγκρίθηκε η 4η δόση, μόνο σε ανοσοκατασταλμένους - Κοντά στα 35.000...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

MMM-Πρωτομαγιά 2025: Πώς θα κινηθούν ΗΣΑΠ, Μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ

Διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν στη λειτουργία των μέσων σταθερής τροχιάς...

Χαμηλά τα αποθέματα νερού στην Μυτιλήνη

Παλαιότερα ο καιρός χαρακτηριζόταν ο απρόβλεπτος παράγοντας που ανέτρεπε...

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκαν οι νέες δειγματοληψίες για τη δυσοσμία στον Εύοσμο

Ολοκληρώθηκαν οι δειγματοληψίες και οι χημικές αναλύσεις των δειγμάτων...

Τελευταία Νέα