Η Αυστραλία επέβαλε σήμερα αυστηρότερα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διάδοση του κορονοϊού στην κοινότητα, επιβάλλοντας πρόστιμα, αποκλείοντας την πρόσβαση σε παραλίες και απειλώντας και με ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Η Αυστραλία επέβαλε σήμερα αυστηρότερα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διάδοση του κορονοϊού στην κοινότητα, επιβάλλοντας πρόστιμα, αποκλείοντας την πρόσβαση σε παραλίες και απειλώντας και με άλλους περιορισμούς εάν οι πολίτες αψηφήσουν τις εκκλήσεις να μείνουν στο σπίτι.

 

 

Ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό αυξήθηκε στους 14 ύστερα από τον θάνατο ηλικιωμένης σε γηροκομείο στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, όπου πολλοί τρόφιμοι και εργαζόμενοι έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους των υπηρεσιών υγείας.

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα αυξήθηκε κατά 212 στα 3.378 σήμερα, με τα δύο τρίτα εξ αυτών να εντοπίζονται στις πολιτείες της Νέας Νότιας Ουαλίας και της Βικτόριας, σύμφωνα με το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

 

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού στην Αυστραλία παραμένει χαμηλότερος σε σχέση με πολλές άλλες χώρες, αν και επιταχύνεται, ιδιαίτερα στις πολιτείες της Νέας Νότιας Ουαλίας και της Βικτόριας, όπου ζει πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού των 25,5 εκατ. κατοίκων της χώρας.

Από τα μεσάνυκτα του Σαββάτου, όλοι οι πολίτες που επιστρέφουν από το εξωτερικό θα τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα σε ξενοδοχεία για δύο εβδομάδες, με το κόστος να καλύπτεται από την κυβέρνηση. Το στρατιωτικό προσωπικό θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι οι ταξιδιώτες συμμορφώνονται με τους νέους κανόνες.

«Υπάρχουν τόσα πολλά μέρη του κόσμου όπου (ο κορωνοϊός) εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα και νομίζω ότι κάθε ταξιδιώτης που επιστρέφει αποτελεί σημαντικό κίνδυνο», δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της πολιτείας της Βικτόριας Ντάνιελ Άντριους σε ενημέρωση των δημοσιογράφων που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

 

Τα δύο τρίτα των κρουσμάτων στην Αυστραλία έχουν εντοπιστεί ότι οφείλονται σε επαφές με ανθρώπους που επέστρεψαν από το εξωτερικό, δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι που ασχολούνται με θέματα υγείας, αν και αυξάνεται η μετάδοση του ιού στην κοινότητα.

Η επικεφαλής της κυβέρνησης στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας Γκλάντις Μπερετζίκλιαν δήλωσε ότι μπορεί να χρειαστεί αυστηρότερη εφαρμογή της κοινωνικής αποστασιοποίησης εάν αρχίσουν να αυξάνονται τα περιστατικά τοπικής διάδοσης με ανησυχητικό ρυθμό.

Κλειστές οι παραλίες

 

Advertisement
Family Kitchen

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας και οι τοπικές κυβερνήσεις των πολιτειών έχουν στείλει μηνύματα που μάλλον προκαλούν σύγχυση για την κοινωνική αποστασιοποίηση και άλλα μέτρα περιορισμού.

Ενώ δεν έχει δοθεί πανεθνική εντολή για παραμονή στο σπίτι, αίθουσες ψυχαγωγίας και άλλοι χώροι συναθροίσεων έχουν κλείσει και οι αρχές καλούν τον κόσμο να ακυρώσει πάρτι και άλλες κοινωνικές συγκεντρώσεις.

Στη Βικτόρια, η αστυνομία απέκλεισε σήμερα την πρόσβαση σε παραλίες, αφού χθες εκατοντάδες άνθρωποι πήγαν στις ακτές – το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε το προηγούμενο σαββατοκύριακο στην παραλία Μπόντι του Σίδνεϊ.

Οι πολιτείες της Βικτόριας και της Νότιας Αυστραλίας επιβάλλουν επιτόπου πρόστιμα σε πολίτες και επιχειρήσεις που δεν τηρούν τους κανόνες περί κοινωνικής αποστασιοποίησης, ύστερα από την υιοθέτηση αντίστοιχων μέτρων στη Νέα Νότια Ουαλία. Στην πολιτεία του Κουίνσλαντ πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι ψηφίζουν σήμερα στις τοπικές εκλογές, με τις αρχές να ζητούν από τους ψηφοφόρους να έχουν το δικό τους στυλό και να τηρούν μεταξύ τους απόσταση ενάμιση μέτρου.

 

Πηγή madata.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
6 Φεβρουαρίου: Σαν σήμερα το 1982 καταργήθηκαν οι μπλε ποδιές στα σχολεία

05/02/26 11:26 μμ

6 Φεβρουαρίου: Σαν σήμερα το 1982 καταργήθηκαν οι μπλε ποδιές στα σχολεία

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 6 Φεβρουαρίου

05/02/26 11:23 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 6 Φεβρουαρίου

Σ. Ζαχαράκη για Εθνικό Απολυτήριο: Ανοίγουμε τον διάλογο χωρίς αιφνιδιασμούς και προειλημμένες αποφάσεις

05/02/26 11:08 μμ

Σ. Ζαχαράκη για Εθνικό Απολυτήριο: Ανοίγουμε τον διάλογο χωρίς αιφνιδιασμούς και προειλημμένες αποφάσεις

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Απαιτούμε πλήρη διερεύνηση της τραγωδίας στη Χίο

05/02/26 11:03 μμ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Απαιτούμε πλήρη διερεύνηση της τραγωδίας στη Χίο

Πέθανε ο θρύλος της νυχτερινής διασκέδασης Λάκης Ραπτάκης - Ο άνθρωπος που άλλαξε το nightlife σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

05/02/26 10:58 μμ

Πέθανε ο θρύλος της νυχτερινής διασκέδασης Λάκης Ραπτάκης – Ο άνθρωπος που άλλαξε το nightlife σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ελληνίδα ορειβάτισσα πάτησε στην κορυφή του Ακονκάγκουα μετά από 18 μέρες ανάβασης

05/02/26 10:17 μμ

Ελληνίδα ορειβάτισσα πάτησε στην κορυφή του Ακονκάγκουα μετά από 18 μέρες ανάβασης

Ο Σερραίος κτηνοτρόφος που έχασε 814 πρόβατα από την ευλογιά αλλά δεν το βάζει κάτω - videο

05/02/26 10:11 μμ

Ο Σερραίος κτηνοτρόφος που έχασε 814 πρόβατα από την ευλογιά αλλά δεν το βάζει κάτω – videο

Έρευνα για την έκρηξη στη "Βιολάντα": Έφοδος της ΔΑΕΕ στο σπίτι του ιδιοκτήτη της εταιρείας και σε γραφεία

05/02/26 10:02 μμ

Έρευνα για την έκρηξη στη “Βιολάντα”: Έφοδος της ΔΑΕΕ στο σπίτι του ιδιοκτήτη της εταιρείας και σε γραφεία

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο Γυναικών: Χάλκινη η Εθνική, κέρδισε 15-8 την Ιταλία

05/02/26 9:56 μμ

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο Γυναικών: Χάλκινη η Εθνική, κέρδισε 15-8 την Ιταλία

Τις παραιτήσεις της διοίκησης του ΟΣΕΘ ζήτησε ο Κ. Κυρανάκης

05/02/26 9:49 μμ

Τις παραιτήσεις της διοίκησης του ΟΣΕΘ ζήτησε ο Κ. Κυρανάκης

ΕΚΠΟΙΖΩ: Μεγάλη νίκη των καταναλωτών - Ο Άρειος Πάγος ανοίγει τον δρόμο για την ανακούφιση χιλιάδων δανειοληπτών του Ν. Κατσέλη

05/02/26 9:41 μμ

ΕΚΠΟΙΖΩ: Μεγάλη νίκη των καταναλωτών – Ο Άρειος Πάγος ανοίγει τον δρόμο για την ανακούφιση χιλιάδων δανειοληπτών του Ν. Κατσέλη

Κυρ. Μητσοτάκης στο Foreign Policy: Η Ελλάδα γίνεται συν-αρχιτέκτονας της νέας ευρωπαϊκής ενεργειακής ασφάλειας

05/02/26 9:37 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης στο Foreign Policy: Η Ελλάδα γίνεται συν-αρχιτέκτονας της νέας ευρωπαϊκής ενεργειακής ασφάλειας