Κορωνοϊός- ΕΟΔΥ: 43.748 κρούσματα, 154 θάνατοι, 91 διασωληνωμένοι

Τα στοιχεία που αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορονοϊό (COVID-19) την εβδομάδα αναφοράς ISO 48/2022 (28 Νοεμβρίου-4 Δεκεμβρίου), ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 43.748 κρούσματα COVID-19 (4.193 ανά εκατομμύριο πληθυσμού: -1% εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων οι επαναλοιμώξεις αφορούν το 28% των λοιμώξεων. Ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 5.448.700 εκ των οποίων 52,2% γυναίκες.

Το Rt για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 0,9 (95% ΔΕ: 0,74-0,99)

Το σύνολο των εισαγωγών, στα νοσοκομεία, την εβδομάδα αναφοράς ήταν 1.188 ασθενείς (7ήμερος μ.ό.: 170, -7% εβδομαδιαία μεταβολή), ενώ το σύνολο των εξιτηρίων ανέρχεται σε 1.056 ασθενείς (7ήμερος μ.ο.: 151, -16% εβδομαδιαία μεταβολή).



Babis

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι μέχρι τέλος της εβδομάδας αναφοράς είναι 91 (70,3% άνδρες) με διάμεση ηλικία 76 έτη και το 98,9% να έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 154 θάνατοι ασθενών COVID-19 (15 ανά εκατομμύριο πληθυσμού: 19% εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων οι 23 (15%) απεβίωσαν μετά την παρέλευση τουλάχιστον 29 ημερών από την ημερομηνία εργαστηριακής επιβεβαίωσης της λοίμωξης COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 34.482 θάνατοι, με το 96,1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη, ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη.

ΕλλάδαΚορωνοϊός- ΕΟΔΥ: 43.748 κρούσματα, 154 θάνατοι, 91 διασωληνωμένοι

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Αγγούρι: Τα οφέλη από την συχνή κατανάλωση

Το αγγούρι είναι πλούσιο σε νερό, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ...

Αιφνιδιαστικός έλεγχος της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε επιχείρηση φροντιστηριακής εκπαίδευσης

 Αιφνίδιο επιτόπιο έλεγχο σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον κλάδο...

ΔΥΠΑ: Νέα προγράμματα της δράσης κατάρτισης ανέργων με επίδομα 1.000 ευρώ

Από την  Τετάρτη 30 Απριλίου, εμπλουτίστηκε  η λίστα εγκεκριμένων...

Το χέρι βαθιά στην τσέπη καλούνται να βάλουν οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων για τα ασανσέρ – video

Σε Γολγοθά για τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων πολυκατοικιών μετατρέπεται η...

Τελευταία Νέα