Τα ευρήματα από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορονοϊό (COVID-19) στην Ελλάδα παρουσιάζονται στη νέα έκθεση του ΕΟΔΥ. Σημειώνεται ότι στην έκθεση περιλαμβάνονται τα στοιχεία που έχουν ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Τα ευρήματα από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορονοϊό (COVID-19) στην Ελλάδα παρουσιάζονται στη νέα έκθεση του ΕΟΔΥ. Σημειώνεται ότι στην έκθεση περιλαμβάνονται τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ

 

και έχουν καταγραφεί μέχρι τις 24 Μαρτίου 2020 και ώρα 15:00. Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας, έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά 743 κρούσματα COVID-19.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας στη χώρα μας τα περισσότερα κρούσματα του κορονοϊού ανήκουν στις ηλικίες από 18 έως 64 χρόνων. Συγκεκριμένα, το 26,7% των κρουσμάτων είναι ηλικίας από 18 έως 39 ετών τ,ο 48,6% των κρουσμάτων είναι ηλικίας από 40 έως 64 ετών, ενώ το 20,7% αντιστοιχεί σε ηλικίες από 65 ετών και άνω. Το 55,5% είναι άνδρες, ενώ το 44,5% γυναίκες.

Σύμφωνα με την νέα έκθεση του ΕΟΔΥ, έχουν καταγραφεί 191 (25.7%) κρούσματα με νοσηλεία σε νοσοκομείο, εκ των οποίων 59 (30.9%) διασωληνώθηκαν, και 20 (10.5%) έχουν καταλήξει. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ, στις 24 Μαρτίου νοσηλεύονταν 134 ασθενείς, εκ των οποίων 45 (33.6%) έχουν διασωληνωθεί.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

Στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας αναφέρθηκε χθες και ο Σωτήρης Τσιόδρας. “Κάθε χώρα έχει τη δική της επιδημιολογική εικόνα. Τα δικά μας δεδομένα συμβαδίζουν με τα δεδομένα της παγκόσμιας πορείας αυτής της πανδημίας, που δείχνει το 15% περίπου να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία με μία μέτρια προς σοβαρή κατάσταση και το 5% να είναι σοβαρά νοσηλευόμενοι, διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Δεν έχουμε ξεφύγει από αυτή τη νόρμα και οι θάνατοί μας είναι περίπου στα ίδια ποσοστά. Κάποιες άλλες χώρες στην Ευρώπη έχουν κάπως πιο διαφορετικά δεδομένα, με περισσότερα κρούσματα σε άλλες κατηγορίες ηλικιών. Θέλω να πω εδώ ότι είναι ένας ιός που προσβάλει κατά τεκμήριο άτομα τα οποία ανήκουν σε ηλικίες των 18 με 64, γιατί δεν υπάρχει ανοσία στον πληθυσμό αλλά αυτά τα άτομα είναι τα κατ’ εξοχήν άτομα που περνούν ελαφρά τη νόσο.

 

Advertisement
Family Kitchen

Έχουν αναφερθεί στη Γαλλία ποσοστά νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ που είναι μικρότερες ηλικίες και νομίζω ότι η κάθε χώρα πρέπει να αντιμετωπίσει τη δική της επιδημιολογική εικόνα. Η δική μας επιδημιολογική εικόνα παρόμοια με αυτή των παγκόσμιων δεδομένων και των δεδομένων από την Κίνα”. είπε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι μέχρι χθες η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 75 έτη. Από τους 20 νεκρούς, οι 17 ήταν άνδρες και 3 γυναίκες, όλοι με κάποιο υποκείμενο νόσημα και ένας ηλικιωμένος,. Επίσης,ανέφερε ότι η μέση ηλικία ασθενών που νοσηλεύονται σε μονάδα διασωληνωμένοι είναι τα 68 έτη, οι περισσότεροι είναι άνδρες και οι περισσότεροι από αυτούς έχουν υποκείμενο νόσημα.

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Αμφίπολης λόγω παγετού

11/01/26 9:03 μμ

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Αμφίπολης λόγω παγετού

Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ηράκλειας

11/01/26 8:52 μμ

Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ηράκλειας

Αταμάν: «Να συγχαρώ τον Ολυμπιακό που νίκησε με 40 πόντους την Καρδίτσα. Όταν είσαι μεγάλη ομάδα, έτσι πρέπει να κερδίζεις»

11/01/26 8:40 μμ

Αταμάν: «Να συγχαρώ τον Ολυμπιακό που νίκησε με 40 πόντους την Καρδίτσα. Όταν είσαι μεγάλη ομάδα, έτσι πρέπει να κερδίζεις»

Δύο συναντήσεις του πρωθυπουργού την Τρίτη με εκπροσώπους των αγροτών

11/01/26 8:34 μμ

Κυβερνητικά στελέχη: Δύο συναντήσεις του πρωθυπουργού την Τρίτη με εκπροσώπους των αγροτών

Εθνικό Σύστημα Αγροτικής Ιχνηλασιμότητας και Αυθεντικότητας - Δ. Παπαστεργίου: Η τεχνολογία έχει αξία όταν μπορεί να δώσει πραγματικές λύσεις

11/01/26 8:27 μμ

Εθνικό Σύστημα Αγροτικής Ιχνηλασιμότητας και Αυθεντικότητας – Δ. Παπαστεργίου: Η τεχνολογία έχει αξία όταν μπορεί να δώσει πραγματικές λύσεις

Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανών που έτρεχαν με μεγάλες ταχύτητες και έκαναν σούζες σε δρόμους της Αττικής

11/01/26 8:14 μμ

Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανών που έτρεχαν με μεγάλες ταχύτητες και έκαναν σούζες σε δρόμους της Αττικής

Δώρο ζωής από 64χρονο δότη που νοσηλευόταν στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου»

11/01/26 8:13 μμ

Δώρο ζωής από 64χρονο δότη που νοσηλευόταν στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου»

Στα λευκά Άνω Βροντού και Ορεινή- Χιονοπτώσεις σε διάφορα σημεία του Δήμου Σερρών

11/01/26 8:01 μμ

Στα λευκά Άνω Βροντού και Ορεινή- Χιονοπτώσεις σε διάφορα σημεία του Δήμου Σερρών

Η Ελλάδα σε Στιγμές: Δύο λεπτά αρκούν για να ξεκινήσει το ταξίδι

11/01/26 7:53 μμ

Η Ελλάδα σε Στιγμές: Δύο λεπτά αρκούν για να ξεκινήσει το ταξίδι – Δείτε βίντεο

Κλειστά τα σχολεία σε Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπες

11/01/26 7:56 μμ

Κλειστά τα σχολεία σε Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπες τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου

Έλενα Παπαρίζου: Έπαθα υπερκόπωση και είναι κακό πράγμα, θέλει παρακολούθηση

11/01/26 7:48 μμ

Έλενα Παπαρίζου: Έπαθα υπερκόπωση και είναι κακό πράγμα, θέλει παρακολούθηση

Νικολέττα Χαραλαμπόγλου: Η Σερραία δασκάλα που «ζωντάνεψε» το Δημοτικό Σχολείο στη Φολέγανδρο

11/01/26 7:41 μμ

Νικολέττα Χαραλαμπόγλου: Η Σερραία δασκάλα που «ζωντάνεψε» το Δημοτικό Σχολείο στη Φολέγανδρο