Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στην Ικαρία μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στο νησί.     Πρόκειται για έναν 25χρονο ο οποίος είχε πρόσφατα είχε επιστρέψει στην Ελλάδα από ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στην Ικαρία μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στο νησί.

 

 

Πρόκειται για έναν 25χρονο ο οποίος είχε πρόσφατα είχε επιστρέψει στην Ελλάδα από τη Βρετανία και προ ημερών μετέβη στην Ικαρία, μαζί με δυο ακόμη άτομα, αψηφώντας τις αυστηρές συστάσεις του ΕΟΔΥ. Υστερα από ύποπτα συμπτώματα που εκδήλωσε την περασμένη Πέμπτη, υπεβλήθη σε εξέταση για κορωνοϊό, το οποίο το απόγευμα της Παρασκευής «βγήκε» θετικό.

Ο 25χρονος -γιος επιχειρηματία, κατά πληροφορίες- μετέβη στο νησί καθώς η οικογένειά του έχει βίλα στις Ράχες και σήμερα το απόγευμα προγραμματίστηκε η αεροδιακομιδή του στην Αθήνα, με στρατιωτικό αεροσκάφος τύπου C-27.

 

Από το απόγευμα της Πέμπτης το νησί της Ικαρίας είναι ανάστατο, με τους κατοίκους να προσπαθούν να διαπιστώσουν ποιοι ήρθαν σε επαφή μαζί του. Οπως οι ίδιοι αναφέρουν, ο 25χρονος, που τελικά διαγνώστηκε με κορωνοϊό, δεν παρέμεινε στην κατοικία του στις Ράχες και συνέχισε να ψωνίζει σε σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα (φούρνος, φαρμακείο κ.λπ).

Οπως εξηγεί στο iefimerida.gr ο δήμαρχος Ικαρίας Νίκος Καλαμπόγιας, «είναι επόμενο να ανησυχούμε. Είναι έκδηλη η ανησυχία και στη δημοτική Αρχή και στους ανθρώπους του νησιού μας. Οι κάτοικοι προσπαθούν εδώ και μέρες να τηρούν πιστά όλα τα μέτρα. Παρά ταύτα, συνέβη. Είναι άλλο να ακούς ότι υπάρχουν κρούσματα κάπου αλλού στη χώρα και άλλο να “καίγεται” το σπίτι σου. Ολοι πλέον ρωτούν “πού πήγε”, “πού κυκλοφόρησε”, “ποιον συνάντησε”».

Από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι Αρχές προκύπτει ότι ο νεαρός επέστρεψε στην Ελλάδα από την Αγγλία στις 12 Μαρτίου. Παρά την αυστηρή σύσταση του ΕΟΔΥ -για την Αγγλία,έγινε ιδιαίτερη μνεία και από τον Σωτήρη Τσιόδρα- για καραντίνα 14 ημερών, ο νεαρός ταξίδεψε στις 20 Μαρτίου με το πλοίο της γραμμής στην Ικαρία και κατέλυσε με δυο φίλους του στη βίλα της οικογένειας.

«Δεν έχουμε ΜΕΘ, ούτε τις κατάλληλες υποδομές»

Ο δήμαρχος Ικαρίας επισημαίνει ότι «έγινε ιχνηλάτηση στους κατοίκους, κυρίως καταστηματάρχες, που μπορεί να ήρθαν σε επαφή μαζί του και ενημερώθηκαν ότι πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους, τηρώντας το πρωτόκολλο».

Advertisement
Family Kitchen

Σύμφωνα με τον κ. Καλαμπόγια, «είναι σαφές ότι πρέπει όλοι να τηρήσουμε τα μέτρα, ιδιαίτερα σε παραμεθόριες περιοχές, όπως η Ικαρία. Εδώ η ατομική ευθύνη έχει άλλη αξία, άλλη σημασία. Γιατί δεν έχουμε ΜΕΘ, ούτε τις κατάλληλες υποδομές, ώστε κάποιος να νοσηλευτεί. Η μόνη λύση είναι η αεροδιακομιδή και όπως διαπιστώσαμε ούτε αυτό είναι εύκολο. Για το συγκεκριμένο περιστατικό γίνονται από την Παρασκευή προσπάθειες ώστε να μεταβεί με αεροδιακομιδή στην Αθήνα και χρειάστηκαν πάνω από 24 ώρες για να επιτευχθεί» καταλήγει ο δήμαρχος Ικαρίας.

 

Να σημειωθεί ότι η μόνη ελπιδοφόρα -αλλά ανεπιβεβαίωτη ακόμα- πληροφορία είναι ότι ο νεαρός που διαγνώστηκε με κορωνοϊό κινήθηκε σε συγκεκριμένο κομμάτι του νησιού, στο τρίγωνο Ράχες – Αρμενιστής – Αγ. Πολύκαρπος.

 

Πηγή iefimerida.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επίσημα στον ΠΑΟΚ ο Τρινκέρι

02/03/26 9:00 μμ

Επίσημα στον ΠΑΟΚ ο Τρινκέρι

Ανακαλύφθηκε χαμένο χρυσό μενταγιόν των Βίκινγκ – Ανατρέπει την ιστορία της εισβολής στην Αγγλία

02/03/26 8:53 μμ

Ανακαλύφθηκε χαμένο χρυσό μενταγιόν των Βίκινγκ – Ανατρέπει την ιστορία της εισβολής στην Αγγλία

MWC 2026-Εθνική στρατηγική για Τεχνητή Νοημοσύνη, κυβερνοασφάλεια και υποδομές: Ο οδικός χάρτης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

02/03/26 8:38 μμ

MWC 2026-Εθνική στρατηγική για Τεχνητή Νοημοσύνη, κυβερνοασφάλεια και υποδομές: Ο οδικός χάρτης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Καινοτομία-αναζητώντας τους επόμενους «μονόκερους» στο 4YFN26 στη Βαρκελώνη

02/03/26 8:33 μμ

Καινοτομία-αναζητώντας τους επόμενους «μονόκερους» στο 4YFN26 στη Βαρκελώνη

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει μια νέα συναρπαστική παραγωγή της «Άννας Μπολένα»

02/03/26 7:31 μμ

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει μια νέα συναρπαστική παραγωγή της «Άννας Μπολένα»

ΒΕΑ: Αίτημα για κατάργηση του φόρου πολυτελείας στα κοσμήματα

02/03/26 7:25 μμ

ΒΕΑ: Αίτημα για κατάργηση του φόρου πολυτελείας στα κοσμήματα

Σε δημόσια διαβούλευση το σ/ν για ένα κράτος πιο φιλικό στον πολίτη - Κ. Χατζηδάκης: Ένα ακόμη σημαντικό βήμα στη μάχη με το βαθύ κράτος

02/03/26 7:17 μμ

Σε δημόσια διαβούλευση το σ/ν για ένα κράτος πιο φιλικό στον πολίτη – Κ. Χατζηδάκης: Ένα ακόμη σημαντικό βήμα στη μάχη με το βαθύ κράτος

Στ.Αγγελούδης: «Διάλογος για το μέλλον της ΔΕΘ, η πόλη να βγει ενωμένη και όχι διχασμένη»

02/03/26 7:12 μμ

Στ.Αγγελούδης: «Διάλογος για το μέλλον της ΔΕΘ, η πόλη να βγει ενωμένη και όχι διχασμένη»

Σ. Φάμελλος: Να καλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών ο κ. Μητσοτάκης

02/03/26 7:08 μμ

Σ. Φάμελλος: Να καλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών ο κ. Μητσοτάκης

'Οταν η ζήτηση για μέταλλα και ορυκτά αυξάνεται κατακόρυφα λόγω και της τεχνολογικής ανάπτυξης και μια πρώτη «μικρή νίκη» της ΕΕ προέρχεται από την Ελλάδα

02/03/26 2:12 μμ

‘Οταν η ζήτηση για μέταλλα και ορυκτά αυξάνεται κατακόρυφα λόγω και της τεχνολογικής ανάπτυξης και μια πρώτη «μικρή νίκη» της ΕΕ προέρχεται από την Ελλάδα

ΔΠΘ και νεολαία στον διάλογο για την κλιματική ανθεκτικότητα

02/03/26 2:07 μμ

ΔΠΘ και νεολαία στον διάλογο για την κλιματική ανθεκτικότητα

Ο Δήμος Ρεθύμνης τιμήθηκε με το σήμα «Bike Friendly Destination»

02/03/26 1:57 μμ

Ο Δήμος Ρεθύμνης τιμήθηκε με το σήμα «Bike Friendly Destination»