Την επόμενη βδομάδα θα δούμε αύξηση στα κρούσματα τόνισε μεταξύ άλλων είπε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Ν. Θωμαΐδης.  Ο καθηγητής ανέφερε πως όταν επιστρέψει ο κόσμος στο λεκανοπέδιο ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Την επόμενη βδομάδα θα δούμε αύξηση στα κρούσματα τόνισε μεταξύ άλλων είπε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Ν. Θωμαΐδης


Ο καθηγητής ανέφερε πως όταν επιστρέψει ο κόσμος στο λεκανοπέδιο της Αττικής, (τον οποίο μελετούν) και αρχίσει ο συγχρωτισμός, σίγουρα θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων και θα αποτυπωθεί και στα λύματα. Σύμφωνα με το ίδιο αυτό ενδέχεται να το δούμε την επόμενη βδομάδα. 

Όπως ο ίδιος τόνισε η αύξηση του ιικου φορτίου μπορεί να οφείλεται στον συγχρωτισμό και την διασπορά σε μια ηλιακή ομάδα που είναι ασυμπτωματικοί, νεαρότερης ηλικίας.

«Είναι κάποιες παρατηρήσεις που μας οδηγούν στο να κάνουμε κάποιες υποθέσεις. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί τις επόμενες 2 βδομάδες διότι αν είναι έτσι ενδέχεται να έχουμε μεγαλύτερη διάδοση αν δεν τηρηθούν τα μέτρα» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Όπως ο ίδιος επεσήμανε το τελευταίο 10ημερο κατά μέσο όρο ήταν μειωμένο το ιικο φορτίο στα λύματα και αυτό ήταν απόρροια των προηγούμενων μέτρων και της συμπεριφοράς μας. Ωστόσο, σε αυτό το εορταστικό 10ήμερο των οποίων τα αποτελέσματα ήταν μέχρι και Κυριακή, ο κ. Θωμαίδης επεσήμανε ότι παρατηρήθηκαν 2 αυξήσεις. Μία τα Χριστούγεννα 26-27/12/2020 και μία στις 31/12/2020 – 1/1/2021. Η πρώτη αύξηση ήταν σχεδόν διπλασιασμός του ιικού φορτιού και η δεύτερη σχεδόν τριπλασιασμός.

Παράλληλα εξήγησε πως από τα λύματα γίνεται και εκτίμηση του πληθυσμού ο οποίος υπάρχει στο δίκτυο της ΕΥΔΑΠ. Στο πλαίσιο αυτό ο μειωμένος πληθυσμός στην ΕΥΔΑΠ που παρατηρήθηκε δείχνει ότι υπήρξαν άτομα που έφυγαν από Αττική  και ότι η κινητικότητα είχε μειωθεί λόγω διακοπών γιατί δεν έμπαιναν στο δίκτυο καθημερινά γιατί δεν πήγαιναν πχ στην δουλειά τους οι λεγόμενοι commuters. 

Επομένως ο ίδιος εκτιμά ότι η αύξηση που παρατηρήθηκε οφείλεται στην κινητικότητα λόγω ρεβεγιόν από σπίτι σε σπίτι και σε συναθροίσεις. 

Πηγή: skai.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

25/08/25 1:04 μμ

Χρωστάει της Μιχαλούς: Τι σημαίνει η φράση και από που βγήκε

Πρόστιμο στον Υπουργό Μεταφορών της Τουρκίας που οδηγούσε με 225 χλμ/ώρα - video

25/08/25 12:51 μμ

Πρόστιμο στον Υπουργό Μεταφορών της Τουρκίας που οδηγούσε με 225 χλμ/ώρα – video

Κ. Χατζηδάκης: Η μείωση των άμεσων φόρων θα φανεί κατευθείαν στην τσέπη των Ελλήνων

25/08/25 12:44 μμ

Κ. Χατζηδάκης: Η μείωση των άμεσων φόρων θα φανεί κατευθείαν στην τσέπη των Ελλήνων

Υπ. Οικονομικών: Πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ το επτάμηνο του 2025

25/08/25 12:40 μμ

Υπ. Οικονομικών: Πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ το επτάμηνο του 2025

Κυρ. Μητσοτάκης: 431 δημόσια σχολεία ανακαινίζονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»

25/08/25 12:36 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: 431 δημόσια σχολεία ανακαινίζονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»

AΔEΔY: 24ωρη απεργία την Πέμπτη 28 Αυγούστου

25/08/25 12:27 μμ

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία την Πέμπτη 28 Αυγούστου

25/08/25 12:08 μμ

Σε βάθος 68 μέτρων στη θάλασσα του Μαρμαρά εντοπίστηκε η σορός του Τούρκου επιχειρηματία Χαλίτ Γιουκάι που πήγαινε στη Μύκονο

Απομνημονεύματα-βόμβα: Η Βιρτζίνια Τζουφρέ έγραψε την ιστορία της πριν από τον θάνατό της

25/08/25 11:55 πμ

Απομνημονεύματα-βόμβα: Η Βιρτζίνια Τζουφρέ έγραψε την ιστορία της πριν από τον θάνατό της

Γιώργος Παπανδρέου: «Η Αναγνώριση της Παλαιστίνης, έναυσμα για μια νέα αρχή»

25/08/25 11:47 πμ

Γιώργος Παπανδρέου: «Η Αναγνώριση της Παλαιστίνης, έναυσμα για μια νέα αρχή»

Γιατί ο Λέων της Αμφίπολης έχει από την κατασκευή του κομμένη γλώσσα;

25/08/25 11:41 πμ

Γιατί ο Λέων της Αμφίπολης έχει από την κατασκευή του κομμένη γλώσσα;

Βίντεο: Σκηνές σοκ στο κέντρο της Αθήνας, κάνουν εμπόριο ναρκωτικών μέρα μεσημέρι

25/08/25 11:34 πμ

Βίντεο: Σκηνές σοκ στο κέντρο της Αθήνας, κάνουν εμπόριο ναρκωτικών μέρα μεσημέρι

Χατζηβασιλείου στον ΣΚΑΪ: Η Ελλάδα έχει διατρανώσει με κάθε τρόπο ότι το τουρκολιβυκό μνημόνιο είναι παράνομο

25/08/25 11:26 πμ

Χατζηβασιλείου: Η Ελλάδα έχει διατρανώσει με κάθε τρόπο ότι το τουρκολιβυκό μνημόνιο είναι παράνομο