Μετά την απόφαση να κλείσουν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, πλέον κλειστά από αύριο θα μείνουν και τα φροντιστήρια σύμφωνα με απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.Advertisement     ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Μετά την απόφαση να κλείσουν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, πλέον κλειστά από αύριο θα μείνουν και τα φροντιστήρια σύμφωνα με απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Advertisement
 

 

 

Συγκεκριμένα, με απόφαση της υπουργού Παιδείας θα κλείσουν όλα τα φροντιστήρια της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι ζήτησε από τον ΕΟΔΥ να διατάξει το κλείσιμο φροντιστηρίων και πάσης φύσεως εξωσχολικές δομές εκπαίδευσης στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Κλείνουν όλα τα σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε το κλείσιμο όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες, για προληπτικούς λόγους.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, πρόκειται για όλες τις βαθμίδες της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία θα μείνουν κλειστά από αύριο, Τετάρτη και για 14 ημέρες για προληπτικούς λόγους με σκοπό να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού.

Τι θα γίνει με τις χαμένες εκπαιδευτικές ώρες

Αναφορικά με τις χαμένες εκπαιδευτικές ώρες η κ. Ζαχαράκη παρέπεμψε στην εγκύκλιο του υπουργείου από το Φεβρουάριο που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, περικοπές των σχολικών εκδρομών.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας και ενώ ήδη τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα ανέρχονται στα 89.

Advertisement

Το υπουργείο Υγείας δεχόταν από νωρίς εισηγήσεις από δημάρχους και τοπικούς φορείς με το φόβο διασποράς της νόσου και εν τέλει αποφάσισε το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας.

«Το έκτακτο αυτό μέτρο λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους, με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Προβλέπεται ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανήλικων μαθητών, καθώς και για τις επιχειρήσεις που πλήττονται λόγω του κοροναϊού. Σας καλώ να επιδείξουμε όλοι ατομική υπευθυνότητα και ειδικά οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, αφού το μέτρο αυτό στοχεύει αποκλειστικά στον περιορισμό της διασποράς της νόσου. Είναι η στιγμή που πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική υπευθυνότητα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας είπε πως θα ληφθεί ειδική μέριμνα για εργαζόμενους γονείς και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μέτρα.

Με έμφαση επανέλαβε ότι οι γονείς θα πρέπει να περιορίσουν τα παιδιά τους για να μειωθεί η διασπορά του ιού, έκανε λόγο για ατομική ευθύνη και είπε επί λέξη ότι «είναι η στιγμή που όλοι οι Έλληνες πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σοκάρει ο τραυματισμός του Ασαμόα στον αυχένα (video)

06/10/25 10:01 μμ

Σοκάρει ο τραυματισμός του Ασαμόα στον αυχένα (video)

Ελαιόλαδο: Τι σημαίνει «εξαιρετικό παρθένο», τι «παρθένο» και τι «εξευγενισμένο»;

06/10/25 9:43 μμ

Ελαιόλαδο: Τι σημαίνει «εξαιρετικό παρθένο», τι «παρθένο» και τι «εξευγενισμένο»;

Σε άρθρο του στην εφημερίδα Le Monde, ο φυλακισμένος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Ιμάμογλου καταγγέλλει πραξικόπημα κατά της δημοκρατίας στην Τουρκία

06/10/25 10:02 μμ

Ο φυλακισμένος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Ιμάμογλου καταγγέλλει πραξικόπημα κατά της δημοκρατίας στην Τουρκία

Αποθηκεύετε και ταψιά και ταψιά στο φούρνο; Είναι μεγάλο λάθος

06/10/25 9:40 μμ

Αποθηκεύετε ταψιά και κατσαρόλες στον φούρνο; Δείτε γιατί είναι λάθος

Το ΟΑΚΑ σε δράση: Σε πλήρη εξέλιξη το έργο αναβάθμισης του Κλειστού Γυμναστηρίου Σπάτων

06/10/25 9:52 μμ

Το ΟΑΚΑ σε δράση: Σε πλήρη εξέλιξη το έργο αναβάθμισης του Κλειστού Γυμναστηρίου Σπάτων

Μητρώο Πιστοποιημένων Μηχανικών Κτηματολογίου: Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Ελληνικού Κτηματολογίου και Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

06/10/25 9:51 μμ

Μητρώο Πιστοποιημένων Μηχανικών Κτηματολογίου: Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Ελληνικού Κτηματολογίου και Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Πώς να κάνεις το σπίτι σου να μυρίζει όμορφα, με φυσικό τρόπο

06/10/25 9:38 μμ

Πώς να κάνεις το σπίτι σου να μυρίζει όμορφα με φυσικό τρόπο

Ο Σπινατσόλα στην θέση του Πολιτάνο στην «σκουάντρα ατζούρα»

06/10/25 9:49 μμ

Ο Σπινατσόλα στην θέση του Πολιτάνο στην «σκουάντρα ατζούρα»

Χοιρινή Τηγανιά λεμονάτη με πιπεριές

06/10/25 9:36 μμ

Χοιρινή Τηγανιά λεμονάτη με πιπεριές

Δόμνα Μιχαηλίδου από την ακριτική Κάσο: Όλοι μαζί για την Ελληνική οικογένεια όπου και αν κατοικεί

06/10/25 9:48 μμ

Δόμνα Μιχαηλίδου από την ακριτική Κάσο: Όλοι μαζί για την Ελληνική οικογένεια όπου και αν κατοικεί

Πανεύκολη γλυκιά πίτα της μαμάς

06/10/25 9:32 μμ

Πανεύκολη γλυκιά πίτα της μαμάς

Υδατοσφαίριση-Α1 γυναικών: Πήρε και το ντέρμπι του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός

06/10/25 9:45 μμ

Υδατοσφαίριση-Α1 γυναικών: Πήρε και το ντέρμπι του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός