Το νεογνό νοσηλευόταν αρχικά στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»-Στις 18 Φεβρουαρίου εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Αγλαΐα Κυριακού» Κατά του νοσοκομείου αναμένεται να κινηθεί η οικογένεια του βρέφους 37 ... Περισσότερα

Λέσβος: Ο 4χρονος βρήκε το αδερφάκι του μελανιασμένο στην κούνια - Σοκαρισμένοι οι γονείς

Epiloges Press

Epiloges Press

Το νεογνό νοσηλευόταν αρχικά στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»-Στις 18 Φεβρουαρίου εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Αγλαΐα Κυριακού»

Κατά του νοσοκομείου αναμένεται να κινηθεί η οικογένεια του βρέφους 37 ημερών που έχασε τη ζωή του μετά από νοσηλεία του με κορωνοϊό σύμφωνα με το protothema.gr


Σύμφωνα την οικογένεια, κανένας δεν ήταν θετικός και είναι άγνωστο πώς κόλλησε κορωνοϊό το άτυχο αγοράκι.

Σήμερα αναμένεται να γίνει η νεκροψία νεκροτομή ενώ την Πέμπτη συγγενείς και φίλοι αναμένεται να πουν το τελευταίο αντίο.

Το χρονικό

Το νεογνό, αγόρι, νοσηλευόταν αρχικά στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Όπως πληροφορείται το protothema.gr, το νεογνό λιγων μόλις ημερών εισήχθη με σοβαρό εμπύρετο νόσημα στο παιδιατρικό νοσοκομείο, τα χαράματα του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου, κατά την εφημερία. Είχε διακομιστεί με ιδιωτικό όχημα. Το νεογνό συνοδευόταν από τη γιαγιά του. Οι γονείς του -αναφέρθηκε από τη γιαγιά ότι ήταν ανήλικοι- δηλώθηκαν κάτοικοι περιοχής της Δυτικής Αττικής, περιοχής εξαιρετικά επιβαρυμμένης από τον κορωνοϊό.

Παρέμεινε σε νοσηλεία κλινικής Covid-19 για μερικές ημέρες, αλλά επιδεινώθηκε και στις 18 Φεβρουαρίου εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του όμορου νοσοκομείου, «Αγλαΐα Κυριακού». Για 17 ημέρες δόθηκε μια μεγάλη μάχη για να αντιμετωπιστεί η λοίμωξη Covid-19, ωστόσο χωρίς θετικό αποτέλεσμα.

 
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του αμερικανικού κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων (CDC), στις ΗΠΑ έχει καταλήξει το 0,04% των ανηλίκων που έχουν νοσήσει από κορωνοϊό.

Στην Ελλάδα έχει καταλήξει μια 16χρονη από τη Θήβα, η οποία είχε υποκείμενα νοσήματα (σακχαρώδη διαβήτη).

Ξεχωριστή αναφορά στο βρέφος είχε κάνει και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Παρακολουθώ καθημερινά με αγωνία από τις 19 Φεβρουαρίου την πορεία της υγείας ενός μωρού 24 ημερών διασωληνωμένου στη μονάδα εντατικής θεραπείας» ανέφερε στις 24 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, συγκινημένος ο κ. Κικίλιας, ο οποίος πρόσφατα είχε γίνει για πρώτη φορά πατέρας.

Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο μία «μικρή αθώα ψυχή» που έδινε μάχη για τη ζωή και είχε ευχηθεί να πάνε όλα καλά.

Advertisement
MEGA

«Αξίζει να σκεφτούμε όλοι αυτή την εικόνα και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τη δυσκολία»  προέτρεψε τοτε ο κ. Κικίλιας.

Νοσοκομείο Παίδων: Το παιδί εμφάνισε σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας

Ανακοίνωση με την οποία κάνει γνωστά δεδομένα από τη νοσηλεία του άτυχου νεογνού εξέδωσε το νοσοκομείο Παίδων. Ειδικότερα, αναφέρει: 

Βρέφος άρρεν, ημερομηνία γέννησης 29.01.2021, εισήχθη στις 13.02.2021 (ηλικίας 16 ημερών) στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» με  
ρινίτιδα και πυρετό. Από τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε PCR COVID-19 (+).
Νοσηλεύτηκε αρχικά στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Γ.Ν.Π.Α. «Η Αγία Σοφία» έως τις 18.02.2021, οπότε εμφάνισε αναπνευστική δυσχέρεια και διακομίσθηκε στη ΜΕΘ COVID του Γ. Ν. Π. «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού».

Παρά την κατάλληλη χορηγούμενη θεραπευτική αγωγή, παρουσίασε περαιτέρω επιδείνωση και διασωληνώθηκε στις 19.02.2021.
Αρχικά τέθηκε σε συμβατικό μηχανικό αερισμό, αλλά λόγω εξελισσόμενης εικόνας ΑRDS, στις 22.02.2021 τέθηκε σε HFOV με πολύ υψηλές παραμέτρους.Το νεογνό κατέληξε στις 07.03.2021 και ώρα 11.45 μ.μ. σε ηλικία 37 ημερών. Ζητήθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών να διενεργήσει νεκροψία- νεκροτομή».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παράταση για την απεργία των ταξί, «χειρόφρενο» μέχρι το πρωί της Παρασκευής

15/01/26 11:38 μμ

Παράταση για την απεργία των ταξί, «χειρόφρενο» μέχρι το πρωί της Παρασκευής

Το ΑΠΘ τίμησε τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο πρ. Αμερικής κ. Δημήτριο με το έμβλημα «Άγιος Δημήτριος»

15/01/26 11:32 μμ

Το ΑΠΘ τίμησε τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο πρ. Αμερικής κ. Δημήτριο με το έμβλημα «Άγιος Δημήτριος»

Πάνω από 60.000 Ολλανδούς τουρίστες δέχθηκε η Χαλκιδική το 2025

15/01/26 11:26 μμ

Πάνω από 60.000 Ολλανδούς τουρίστες δέχθηκε η Χαλκιδική το 2025

Ελλάδα – Κροατία 11-10: Μεγάλη νίκη και πρόκριση στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για την Εθνική πόλο ανδρών

15/01/26 11:21 μμ

Ελλάδα – Κροατία 11-10: Μεγάλη νίκη και πρόκριση στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για την Εθνική πόλο ανδρών

Κοινή ενημερωτική δράση των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη για την πρόληψη της βίας των εφήβων στα σχολεία

15/01/26 11:09 μμ

Κοινή ενημερωτική δράση των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη για την πρόληψη της βίας των εφήβων στα σχολεία

Συνταγή του Jamie Oliver για κοτόπουλο με λαχανικά

15/01/26 11:05 μμ

Συνταγή του Jamie Oliver για κοτόπουλο με λαχανικά

Ν/σ. Τροποποίηση Σύμβασης HELLENIC TRAIN- Ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία

15/01/26 10:54 μμ

Ν/σ. Τροποποίηση Σύμβασης HELLENIC TRAIN- Ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Ιανουαρίου

15/01/26 10:48 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Ιανουαρίου

«Έφυγε» από τη ζωή ο Άντε Γκργκούρεβιτς

15/01/26 10:38 μμ

«Έφυγε» από τη ζωή ο Άντε Γκργκούρεβιτς

Παραδόθηκε μεταμορφωμένος ο Ιαπωνικός Κήπος του Νερού στη Νέα Παραλία

15/01/26 10:34 μμ

Παραδόθηκε μεταμορφωμένος ο Ιαπωνικός Κήπος του Νερού στη Νέα Παραλία

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρέος μου να παραδώσω μία πατρίδα πιο ασφαλή απ' ό,τι την παρέλαβα

15/01/26 10:29 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρέος μου να παραδώσω μία πατρίδα πιο ασφαλή απ’ ό,τι την παρέλαβα

Σέρρες: Ελάχιστη η χρήση του IRIS στα καταστήματα εστίασης, μεγάλη πτώση της κίνησης μετά τις γιορτές - video

15/01/26 10:05 μμ

Σέρρες: Ελάχιστη η χρήση του IRIS στα καταστήματα εστίασης, μεγάλη πτώση της κίνησης μετά τις γιορτές – video