Πολλές επιφυλάξεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 14 Δεκεμβρίου – λόγω υπερμετάδοσης του κορωνοϊού -εξέφρασαν σύμφωνα με πληροφορίες οι λοιμωξιολόγοι σε σημερινές διαδοχικές συσκέψεις που πραγματοποίησαν με κυβερνητικά στελέχη. ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Πολλές επιφυλάξεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 14 Δεκεμβρίου – λόγω υπερμετάδοσης του κορωνοϊού -εξέφρασαν σύμφωνα με πληροφορίες οι λοιμωξιολόγοι σε σημερινές διαδοχικές συσκέψεις που πραγματοποίησαν με κυβερνητικά στελέχη.

 

Φαίνεται πως το άνοιγμα του λιανεμπορίου μετατίθεται χρονικά, χωρίς να έχει αποφασιστεί προς το παρόν το πότε θα ανοίξει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr είναι πολύ πιθανό να ανοίξουν μόνο τα κομμωτήρια στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Για τις αποφάσεις, αναμένονται ανακοινώσεις από την κυβέρνηση την Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 1.677 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο. Επίσης, ανακοινώθηκαν ακόμη 95 νεκροί και 578 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.

Την κατάσταση σκιαγράφησε με μελανά χρώματα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος έκρουσε καμπανάκι για οκτώ νομούς της χώρας και για τη Δυτική Αττική, ενώ επεσήμανε με έμφαση την πίεση που δέχονται λόγω κορωνοϊού οι ΜΕΘ.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι υπάρχει ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων στη Δυτική Αττική, ενώ αποκάλυψε την ασφυκτική πίεση στο σύστημα υγείας. Οπως είπε, οι ΜΕΘ είναι στο «κόκκινο», με κάλυψη 83% πανελλαδικά. Στην Αττική η πληρότητα ανέρχεται στο 77%, ενώ στη Θεσσαλονίκη στο 95%.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η πλειονότητα των κρουσμάτων είναι πλέον μεταξύ 40 και 64 ετών, ενώ στις ηλικίες 75 ετών και άνω και στις ηλικίες 65 έως 74 υπάρχει σημαντική επίπτωση της νόσου και αύξηση των νέων κρουσμάτων κατά 5% τον τελευταίο μήνα.

Οι ανησυχίες Τσιόδρα

Ο κ. Κικίλιας είπε πως λίγο πριν από την ενημέρωση είχε μιλήσει με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και μετέφερε τις ανησυχίες του.

Advertisement
Babis

«Η κατάσταση είναι ανησυχητική στη Δυτική Αττική, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία τις τελευταίες τρεις ημέρες είναι περίπου ίσες με τα εξιτήρια, ενώ τα περισσότερα νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους παρατηρούνται στους νομούς Πιερίας, Δράμας, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Φλώρινας», σημείωσε ο κ. Κικίλιας, μεταφέροντας τα όσα του είπε ο κ. Τσιόδρας.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι μετά από πέντε εβδομάδες lockdown παραμένει αυξητική η θετικότητα του ιού και έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου για μετάδοση κατά τις ημέρες των εορτών, αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα.

«Με αυτά τα ημερήσια κρούσματα, προτεραιοποιούμε σαν κοινωνία το μήνυμα των Χριστουγέννων ή υπερτερεί η ατομική αίσθηση της αντίληψής μας για τα πράγματα; Είμαστε μια κοινωνία αλληλεγγύης;», διερωτήθηκε ο Βασίλης Κικίλιας και συνέχισε: «Έχουμε συναίσθηση ότι έχουμε 578 διασωληνωμένους στα νοσοκομεία; Η κινητικότητα έχει επιδείξει μικρή αυξητική τάση, παρά το lockdown. Το ερώτημα που τίθεται, και είναι απλό και σκληρό, είναι το πού νοσηλεύει κανείς τους συμπολίτες του, πού μπορεί να βρει ένα κρεβάτι εντατικής θεραπείας, αν δυσκολέψουν τα πράγματα».

Είπε ότι μετά από πέντε βδομάδες lockdown υπάρχει μία ισορροπία στον αριθμό των εισαγωγών αλλά και όσον παίρνουν εξιτήριο από τα νοσοκομεία με Covid.

«Εάν πράγματι υπάρξει τρίτο κύμα όπως λένε κάποιοι επιστήμονες ή συνεχιστεί η διασπορά» ο υπουργός Yγείας αναρωτήθηκε «που θα νοσηλεύουμε τους συμπολίτες μας εάν και εφόσον αυξηθούν τα κρούσματα μετά από τον εφησυχασμό την χαλάρωση η ενδεχομένως και την άρση κάποιων μέτρων».
Πηγή: iefimerida.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας

11/01/26 3:40 μμ

Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας

Τώρα: Ξεκίνησε να χιονίζει στη Θεσσαλονίκη – Δείτε βίντεο

11/01/26 3:39 μμ

Ξεκίνησε να χιονίζει στη Θεσσαλονίκη – Δείτε βίντεο

Φωτιά σε πολυκατοικία στα Χανιά κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία

11/01/26 3:38 μμ

Φωτιά σε πολυκατοικία στα Χανιά κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Χιονοδρομικά κέντρα: Επισκέπτες χωρίς… σκι την περίοδο των εορτών, αναμονή για χιόνι και στροφή στη λειτουργία όλο τον χρόνο

11/01/26 3:37 μμ

Χιονοδρομικά κέντρα: Επισκέπτες χωρίς… σκι την περίοδο των εορτών, και στροφή στη λειτουργία όλο τον χρόνο

Μ. Αριστείδου: «Ιστορικό ορόσημο για τον κυπριακό και τον ελληνόφωνο κινηματογράφο», η επιλογή της ταινίας «Κράτα Με» στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Sundance

11/01/26 3:34 μμ

Μ. Αριστείδου: «Ιστορικό ορόσημο για τον κυπριακό και τον ελληνόφωνο κινηματογράφο», η επιλογή της ταινίας «Κράτα Με» στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Sundance

Ιράν: Η Τεχεράνη προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι θα απαντήσει σε τυχόν επίθεση - Τους 116 έχουν φτάσει οι νεκροί στις διαδηλώσεις

11/01/26 3:32 μμ

Ιράν: Η Τεχεράνη προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι θα απαντήσει σε τυχόν επίθεση – Τους 116 έχουν φτάσει οι νεκροί στις διαδηλώσεις

Δοκιμασία στου Χαριλάου για την ΑΕΚ

11/01/26 3:31 μμ

Δοκιμασία στου 067999016για την ΑΕΚ

Άνοιξε ο περιφερειακός μετά τις εργασίες για το Fly Over

11/01/26 1:00 μμ

Θεσσαλονίκη: Άνοιξε ο περιφερειακός μετά τις εργασίες για το Fly Over

Τζόυς Ευείδη: «Δεν έγινε πρόταση γάμου, ήρθα πολύ κοντά, αλλά ευτυχώς χάλασε»

11/01/26 12:41 μμ

Τζόυς Ευείδη: «Δεν έγινε πρόταση γάμου, ήρθα πολύ κοντά, αλλά ευτυχώς χάλασε»

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας - Χιόνια στις Σέρρες

11/01/26 12:36 μμ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας – Χιόνια στις Σέρρες από τη νύχτα

Καρυστιανού: «Με προβληματίζει η αντίδραση ορισμένων συγγενών» - Ποιοι αποκλείονται από το κόμμα

11/01/26 12:23 μμ

Καρυστιανού: «Με προβληματίζει η αντίδραση ορισμένων συγγενών» – Ποιοι αποκλείονται από το κόμμα

Νέα ψηφιακά όπλα κατά της φοροδιαφυγής ενεργοποιεί το 2026 η ΑΑΔΕ

11/01/26 12:11 μμ

Νέα ψηφιακά όπλα κατά της φοροδιαφυγής ενεργοποιεί το 2026 η ΑΑΔΕ