Καθώς η πανδημία του κορονοϊού αναγκάζει τους περισσότερους να παραμένουν στο σπίτι, είναι αναμενόμενο να προμηθεύονται και να αποθηκεύουν πολλά τρόφιμα.   Οι πληροφορίες ωστόσο που θέλουν τον ιό να ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Καθώς η πανδημία του κορονοϊού αναγκάζει τους περισσότερους να παραμένουν στο σπίτι, είναι αναμενόμενο να προμηθεύονται και να αποθηκεύουν πολλά τρόφιμα.

 

Οι πληροφορίες ωστόσο που θέλουν τον ιό να επιβιώνει σε πολλές επιφάνειες ακόμη και έως τρεις ημέρες, προκαλούν ανησυχίες για την ασφάλεια των τροφίμων που φέρνει κάποιος στο σπίτι από το σούπερ μάρκετ.

 

Πώς μπορείτε λοιπόν να είστε σίγουροι ότι τα λαχανικά είναι απαλλαγμένα από τον ιό;

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), εφόσον παίρνετε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις κατά την προετοιμασία του φαγητού, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο COVID-19 μεταδίδεται από τα τρόφιμα.

Στην πραγματικότητα,όπως αναφέρει το onmed.gr, περισσότερο κινδυνεύει κάποιος όταν ψωνίζει μαζί με άλλους ανθρώπους χωρίς να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις. Όλα τα μέχρι στιγμής στοιχεία συγκλίνουν στο ότι η κοινωνική απομάκρυνση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να σταματήσει η εξάπλωση της νόσου.

Σε ότι αφορά τις συσκευασίες των τροφίμων, ο ιός επιβιώνει σε αυτές και μπορεί να μεταφερθεί με το άγγιγμα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό αντιμετωπίζεται με το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών και τη σωστή απόρριψη της συσκευασίας μόλις βγάλετε από αυτή τα τρόφιμα.

Το ίδιο ισχύει και για την απολύμανση όλων των κιβωτίων και τσαντών, καθώς και πάλι το πλύσιμο των χεριών σας είναι πιο αποτελεσματικό, λογικό και εύκολο.

Advertisement
MEGA

Γενικά το πλύσιμο των χεριών πριν το φαγητό είναι η καλύτερη πρακτική για την ασφάλειά σας και σε περιόδους εκτός πανδημίας.

Όσον αφορά τις επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες, πρέπει να πλένονται τακτικά. Παρότι θεωρητικά είναι πιθανό μια επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα να συγκεντρώσει μικρόβια, συμπεριλαμβανομένου του κορονοϊού ενώ βρίσκεστε σε κατάστημα τροφίμων, η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει κανείς είναι ένας φορέας του COVID-19 στον ίδιο χώρο. Γι’ αυτό οι ειδικοί προτείνουν οι επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες για τη μαναβική να παραμένουν στο αυτοκίνητο.

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι όσο ακολουθείτε το πρωτόκολλο και πλένετε τα χέρια σας, τότε το φαγητό σας είναι μάλλον ασφαλές.

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το "τελεσίγραφο" προς το Ιράν λήγει σε 48 ώρες, υπενθυμίζει ο πρόεδρος Τραμπ

04/04/26 7:56 μμ

Το “τελεσίγραφο” προς το Ιράν λήγει σε 48 ώρες, υπενθυμίζει ο πρόεδρος Τραμπ

Τα κάλαντα του Λαζάρου έψαλλαν στη Δήμαρχο Σερρών παιδιά και μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων

04/04/26 7:46 μμ

Τα κάλαντα του Λαζάρου έψαλλαν στη Δήμαρχο Σερρών παιδιά και μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων

Σπηλιά της Αναλήψεως στο Αχλαδοχώρι Σερρών: Ένα μυστηριώδες σπήλαιο με άγνωστη ιστορία

04/04/26 7:39 μμ

Σπηλιά της Αναλήψεως στο Αχλαδοχώρι Σερρών: Ένα μυστηριώδες σπήλαιο με άγνωστη ιστορία

Πασχαλιά: Πώς να τη φυτέψετε και τι να προσέξετε

04/04/26 7:36 μμ

Πασχαλιά: Πώς να τη φυτέψετε και τι να προσέξετε

Γιατί τρώμε ψάρι την Κυριακή των Βαΐων

04/04/26 7:26 μμ

Γιατί τρώμε ψάρι την Κυριακή των Βαΐων

Βάψιμο αυγών με παντζάρια, κρεμμύδια, τσουκνίδα, μαϊντανό και άλλα φυσικά υλικά

04/04/26 7:17 μμ

Βάψιμο αυγών με παντζάρια, κρεμμύδια, τσουκνίδα, μαϊντανό και άλλα φυσικά υλικά

8 οικονομικές ιδέες για την πασχαλινή διακόσμηση στο σπίτι

04/04/26 7:12 μμ

8 οικονομικές ιδέες για την πασχαλινή διακόσμηση στο σπίτι

Κρίνο της κοιλάδας ή «Δάκρυ της Παναγιάς»: Σύμβολο καλής τύχης & γιατροσόφι για καρδιά και μνήμη

04/04/26 7:07 μμ

Φενγκ Σούι: 4 tips διακόσμησης για ένα τυχερό Πάσχα

Νεκρή γυναίκα στην Κόρινθο από κατάρρευση μπαλκονιού - video

04/04/26 6:51 μμ

Νεκρή γυναίκα στην Κόρινθο από κατάρρευση μπαλκονιού – video

«Φωτιά» στη «μάχη» της σωτηρίας έβαλε ο Πανσερραϊκός

04/04/26 6:39 μμ

«Φωτιά» στη «μάχη» της σωτηρίας έβαλε ο Πανσερραϊκός

Κώστας Καραμανλής: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές

04/04/26 2:26 μμ

Κώστας Καραμανλής: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, είμαι αθώος και θα το αποδείξω

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης, παρουσία του πρωθυπουργού

04/04/26 11:41 πμ

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης, παρουσία του πρωθυπουργού