Date:
Ηταν μέλη αδερφότητας προπύργιο των αρνητών του κορονοϊού και του εμβολίου
Σοκ προκαλούν στη Θεσσαλονίκη, οι απανωτοί θάνατοι μέσα σε ένα δεκαήμερο, τριών γυναικών μελών αδερφότητας που είναι προπύργιο των αρνητών του κορονοϊού και του εμβολίου. Μέχρι τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, τρία μέλη της αδερφότητας έχουν καταλήξει από τον κορονοϊό. Αρχικά έγινε γνωστός ο θάνατος μιας 62χρονης γυναίκας μέλος αδελφότητας στην ανατολική Θεσσαλονίκη, η οποία έχασε τη ζωή της από κορονοϊό την Πέμπτη.Η 62χρονη χθες παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση στην υγεία της, με χαμηλό κορεσμό, δύσποινια και υψηλό πυρετό. Άφησε την τελευταία της πνοή μέσα στην μονή, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αρνιόταν κατηγορηματικά να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.
Για τον θάνατο της γυναίκας, η οποία παραμένει άγνωστο για πόσο καιρό νοσούσε από κορoνοϊό, ειδοποιήθηκε χθες και η Αστυνομία η οποία μετέβη στο σημείο και κατέγραψε το περιστατικό. Η έρευνα αποκάλυψε όμως άλλους δύο θανάτους γυναικών. Αρχικά έχασε τη ζωή της από κορονοϊό στις 29 Σεπτεμβρίου μια 82χρονη και την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου άλλη μια 78χρονη.
Η αδελφότητα θα παραμείνει κλειστή , οπως αναφέρει και το χαρτί που θυροκολλήθηκε και τα μέλη της ζητούν από πιθανούς επισκεπτες να μην χτυπούν το κουδούνι. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον ακόμα τρία κρούσματα στην αδελφότητα. Στην αδελφότητα εγκαταβιούν 17 γυναίκες, 11 από τις οποίες είναι ανεμβολίαστες κιι αρνούνται να δεχτούν οποιαδήποτε ιατρική βοήθεια και έξι εμβολιασμένες.
Στα μοναστήρια
Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκο Τζανάκη, το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στα περίπου χίλια μοναστήρια της Ελλάδας που αποτελούν φορείς αντιεμβολιασμού, με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις όπως τις εμβολιασμένες μοναχές του Ιερού Κοινοβίου Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ορμύλια Χαλκιδικής και της Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, στη Σουρωτή.
Ο καθηγητής τόνισε πως τα όργανα της πολιτείας και ο ΕΟΔΥ πρέπει να εργαστούν με τους Μητροπολίτες καθώς η Εκκλησία έχει και το κύρος και το λειτουργικό βραχίονα μέσω των ενοριών, των εκκλησιαστικών συμβουλίων και των παπάδων, να κάνει τη διαφορά στους ανεμβολίαστους.
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Τζανάκης ποσοστό της τάξεως του 11% των ανεμβολίαστων προβάλει θρησκευτικούς λόγους για την απόφασή του. «Αν βάλουμε 4 εκατ. ανεμβολίαστους, μισό εκατομμύριο αυτών των ανθρώπων ευθέως συνδέουν τη στάση τους με θρησκευτικούς λόγους».
Πηγή makthes.gr