Συνεχίζεται με ρυθμούς που προκαλούν ανησυχία η επέλαση της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς χθες, Τρίτη, και ενώ η χώρα έχει χωριστεί σε τρεις ζώνες, κίτρινη, κόκκινη και γκρι, ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Συνεχίζεται με ρυθμούς που προκαλούν ανησυχία η επέλαση της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς χθες, Τρίτη, και ενώ η χώρα έχει χωριστεί σε τρεις ζώνες, κίτρινη, κόκκινη και γκρι, με την Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες να έχουν μπει σε lockdown, ανακοινώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ με 2.166 κρούσματα.

 

Από αυτά τα περισσότερα, 595, για μία ακόμα φορά καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη, ενώ ιδιαίτερα αυξημένα ήταν και τα περιστατικά μόλυνσης στην Αττική με το λεκανοπέδιο να καταγράφει 542.

Στην εικόνα που παρουσιάζουν οι δύο αυτές περιοχές αναφέρθηκε στη χθεσινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, τονίζοντας ότι η Αττική παρουσίασε επιβάρυνση της επιδημιολογικής κατάστασης με αύξηση περίπου 30% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Ερωτηθείς ο Γκίκας Μαγιορκίνης, για το αν η Αττική ακολουθεί παρόμοια πορεία με αυτή της Θεσσαλονίκης, είπε ότι «είναι ακόμα νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα κάθως τα μέτρα άρχισα να εφαρμόζονται μόλις σήμερα στην Αττική».

Η αύξηση 30% των νέων κρουσμάτων που καταγράφεται στην Αττική

«δεν είναι πολύ για την Αττική» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επίκουρος καθηγητής, τονίζοντας ότι « στη Θεσσαλονίκη είδαμε διπλασιασμό και τριπλασιασμό των νέων μολύνσεων. Η Αττική φαίνεται να είναι πιο σταθερή. Όμως από την άλλη, βλέπουμε τι έγινε στην Θεσσαλονίκη – με 5 με 5 φορές μεγαλύτερη διασπορά από ότι στην Αθήνα – οπότε καταλαβαίνετε ότι δεν έχουμε κανένα περιθώριο εφησυχασμού».

Τα συνεχή αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική ωστόσο τη θέτουν στο επίκεντρο της προσοχής ειδικών και κυβέρνησης ενώ ήδη από το πρωί της Τρίτης, και πριν ανακοινωθεί το νέο ρεκόρ, είχε ξεκινήσει ήδη η δημόσια συζήτηση για την επέκταση του lockdown και σε άλλες περιοχές όπως το λεκανοπέδιο.

Advertisement
MEGA

Το μεγάλο «καμπανάκι» χτύπησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος δήλωσε ότι δεν αποκλείεται η επιβολή ενός γενικού lockdown.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο να επιβληθεί lockdown στην Αττική δεν είναι άμεσο, με τους ειδικούς και την κυβέρνηση να αναμένουν να δουν την επίδραση των μέτρων που τέθηκαν σε εφαρμογή μόλις χθες, δηλαδή το κλείσιμο της εστίασης, των γυμναστηρίων κ.λπ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι για να επιβληθεί lockdown στην Αττική θα πρέπει να καταγραφούν πάνω από 1.000 κρούσματα την ημέρα. Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο ενός γενικού lockdown, πηγές με γνώση της κατάστασης και του θέματος ανέφεραν ότι για να φθάσουμε σε αυτό το επίπεδο θα πρέπει να έχει επιβληθεί lockdown σε δύο ακόμη μεγάλες περιοχές και στην Αττική, για να τεθεί το θέμα της οριζόντιας επιβολής του μέτρου.

Κορωνοϊός: Συναγερμός σε Ροδόπη και Λάρισα -Ενα βήμα πριν από το lockdown

Τα νέα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφονται στη χώρα εξακολουθούν να κινούνται σε υψηλά επίπεδα καθημερινά, ενώ εκτός από την Αττική ανησυχία επικρατεί και για τη Ροδόπη και τη Λάρισα, περιοχές που βρίσκονται ένα βήμα πριν από το ολικό lockdown καθώς και σε αυτές εντοπίστηκαν την Τρίτη (3/11) αυξημένα κρούσματα και συγκεκριμένα 108 και 106 αντίστοιχα.

Τα κρούσματα που θα εντοπιστούν σε αυτές τις περιφερειακές ενότητες τις επόμενες ημέρες θα κρίνουν αν οι συγκεκριμένες περιοχές θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης και των Σερρών και θα περάσουν στην γκρι ζώνη.

πηγή makthes.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί τα κινητά δεν πωλούνται πια με φορτιστή

18/03/26 8:42 πμ

Γιατί τα κινητά δεν πωλούνται πια με φορτιστή

Μυτιλήνη: Σε απεργία διαρκείας τα πρατήρια υγρών καυσίμων

18/03/26 8:31 πμ

Μυτιλήνη: Σε απεργία διαρκείας τα πρατήρια υγρών καυσίμων

Άγιον Όρος: Μίνι λεωφορείο έπεσε στη θάλασσα στο λιμάνι της Δάφνης

18/03/26 8:21 πμ

Άγιον Όρος: Μίνι λεωφορείο έπεσε στη θάλασσα στο λιμάνι της Δάφνης

"Η Τελίτσα και το Σύμπαν" ταξιδεύει στις 23 Μαρτίου στις Σέρρες!

18/03/26 8:15 πμ

“Η Τελίτσα και το Σύμπαν” ταξιδεύει στις 23 Μαρτίου στις Σέρρες!

Μυτιλήνη: Σταματά από την Πέμπτη η αγορά γάλακτος και των παραγώγων του σε όλη τη Λέσβο, λόγω του αφθώδους πυρετού

18/03/26 8:00 πμ

Μυτιλήνη: Σταματά από την Πέμπτη η αγορά γάλακτος και των παραγώγων του σε όλη τη Λέσβο, λόγω του αφθώδους πυρετού

Στη φυλακή ο αστυνομικός για το θανατηφόρο τροχαίο έξω από τη Βουλή

18/03/26 7:46 πμ

Στη φυλακή ο αστυνομικός για το θανατηφόρο τροχαίο έξω από τη Βουλή

Ξεκίνησε η δίκη της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου για την υπόθεση διαρροής δεδομένων Ελλήνων κατοίκων εξωτερικού

18/03/26 7:37 πμ

Ξεκίνησε η δίκη της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου για την υπόθεση διαρροής δεδομένων Ελλήνων κατοίκων εξωτερικού

Ελεύθερη με εγγύηση η χήρα του Τράγκα μετά την απολογία της για ξέπλυμα χρήματος από φοροδιαφυγή

18/03/26 7:31 πμ

Ελεύθερη με εγγύηση η χήρα του Γιώργου Τράγκα μετά την απολογία της για ξέπλυμα χρήματος από φοροδιαφυγή

Αφθώδης πυρετός - Τι είναι, πώς μεταδίδεται

18/03/26 7:22 πμ

Αφθώδης πυρετός – Τι είναι, πώς μεταδίδεται

Παιδική θνησιμότητα – 4,9 εκατ, παιδιά κάτω των 5 ετών πέθαναν το 2024 (ΟΗΕ)

18/03/26 7:12 πμ

Παιδική θνησιμότητα – 4,9 εκατ, παιδιά κάτω των 5 ετών πέθαναν το 2024 (ΟΗΕ)

Ταξί: Πανελλαδική απεργία και την Τετάρτη - Καθολική συμμετοχή του κλάδου την πρώτη ημέρα

18/03/26 12:01 πμ

Ταξί: Πανελλαδική απεργία και την Τετάρτη – Καθολική συμμετοχή του κλάδου την πρώτη ημέρα

Εορτολόγιο: Ποιος γιορτάζει στις 18 Μαρτίου

17/03/26 11:57 μμ

Εορτολόγιο: Ποιος γιορτάζει στις 18 Μαρτίου