«Αναίσχυντα τα σχόλια Αμερικανών αξιωματούχων που μας αμφισβητούν»     Η Κίνα, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο κορονοϊός τον Δεκέμβριο, κατέγραψε σήμερα λιγότερα νέα κρούσματα, αλλά τα μέτρα που περιορίζουν τις μετακινήσεις ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

«Αναίσχυντα τα σχόλια Αμερικανών αξιωματούχων που μας αμφισβητούν»

 

 

Η Κίνα, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο κορονοϊός τον Δεκέμβριο, κατέγραψε σήμερα λιγότερα νέα κρούσματα, αλλά τα μέτρα που περιορίζουν τις μετακινήσεις αυστηροποιήθηκαν σε κάποιες περιοχές καθώς υπάρχουν φόβοι για εισαγόμενα περιστατικά.

Η Κίνα κατέγραψε την 1η Απριλίου 35 νέα κρούσματα, όλα «εισαγόμενα», όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

 

Στο μεταξύ, η κεντρική επαρχία Χουνάν, που είχε πρόσφατα υποβαθμίσει το επίπεδο των μέτρων κατά του κορονοϊού στη χαμηλότερη βαθμίδα, ανακοίνωσε χθες το πρώτο ‘εισαγόμενο’ κρούσμα, όπως ανακοίνωσε η επιτροπή υγείας της επαρχίας σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Τραμπ: Ωραιοποιημένα τα στοιχεία που παρουσιάζει η Κίνα για τον κορονοϊό

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες 2 Απριλίου ότι τα στατιστικά στοιχεία που ανακοινώνει η Κίνα για τον κορονοϊό φαίνονται κάπως ωραιοποιημένα, ενώ ο σύμβουλός του σε θέματα εθνικής ασφάλειας δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει τρόπο για να γνωρίζει εάν τα στοιχεία του Πεκίνου είναι ακριβή.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανταπάντησε μέσω της εκπρόσωπου του σήμερα ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι κάνουν «αναίσχυντα» σχόλια που δημιουργούν αμφιβολίες για τα κρούσματα που ανακοινώνει η Κίνα.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Χούα Τσουνγίνγκ επανέλαβε σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι η Κίνα είναι ανοικτή και διαφανής σε ό,τι αφορά τον κορονοϊό που ξέσπασε στη χώρα στα τέλη της περασμένης χρονιάς και ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να σταματήσουν να πολιτικοποιούν ένα θέμα υγείας και αντ’ αυτού να επικεντρωθούν στην ασφάλεια των ανθρώπων.

Κίνα: Φόβος για τα «εισαγόμενα» κρούσματα

Οι κινεζικές αρχές συνεχίζουν να ανησυχούν για τους κινδύνους που δημιουργούν τα «εισαγόμενα» κρούσματα της COVID-19 και πρόσφατα απαγόρευσαν την είσοδο σε όσους έχουν ξένα διαβατήρια και έδωσαν εντολή για σημαντική μείωση του αριθμού των διεθνών πτήσεων.

Η Κίνα αυτή τη στιγμή επιτρέπει σε έως 134 διεθνείς πτήσεις ανά εβδομάδα να εκτελούνται προς τη χώρα προκειμένου να καλύπτεται η ζήτηση από πολίτες και φοιτητές του εξωτερικού που θέλουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, ενώ για αυτή την εβδομάδα δόθηκε άδεια μόνο για 108 πτήσεις, δήλωσε σήμερα ο Λου Ερσούε, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας της Κίνας.

Συνολικά 1,6 εκατ. Κινέζοι φοιτητές σπουδάζουν στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων 410.000 στις ΗΠΑ, 230.000 στον Καναδά και περίπου 220.000 στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε στην ίδια ενημέρωση ο Μα Τζαοσού, υφυπουργός εξωτερικών υποθέσεων.

Νέα περιοριστικά μέτρα υπό τον φόβο του κορονοϊού

Στην Κίνα εφαρμόζεται επίσης σταδιακή εκ νέου επιβολή περιορισμών, όπως το κλείσιμο κινηματογράφων στους οποίους είχε δοθεί άδεια να ανοίξουν και πάλι, εν μέσω ανησυχιών ότι η πρώιμη χαλάρωση των μέτρων αποκλεισμού μπορεί να πυροδοτήσει ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων.

Advertisement
Babis

Σε κομητεία της κεντρικής Κίνας, περίπου 600.000 κάτοικοι τέθηκαν και πάλι σε καθεστώς περιορισμού ύστερα από τον εντοπισμό κρούσματος.

 

Η κομητεία Τζιά, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 800 χιλιομέτρων από το Πεκίνο στην επαρχία Χενάν, ανακοίνωσε χθες ότι οι κάτοικοι δεν μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους χωρίς άδεια. Σύμφωνα με την οδηγία που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, μόνο όσοι έχουν ειδική άδεια μπορούν να πάνε στη δουλειά τους ενώ τα οχήματα μπορούν να κυκλοφορούν μόνο μέρα παρά μέρα, ανάλογα με τον αριθμό κυκλοφορίας τους.

Δεν δόθηκε επίσημα κάποιος λόγος για την απόφαση αυτή. Ωστόσο μια γυναίκα που είχε πάει στην κομητεία βρέθηκε θετική στην Covid-19 αφού ήρθε σε επαφή με ασυμπτωματικό άτομο, σύμφωνα με τις αρχές της επαρχίας.

Ο αριθμός των νέων ασυμπτωματικών ασθενών που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό μειώθηκε σημαντικά στους 55 την 1η Απριλίου, από 130 μία ημέρα νωρίτερα.

Χρήστες στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκφράζουν φόβους ότι ασυμπτωματικοί φορείς μπορεί να διασπείρουν τον ιό χωρίς να το γνωρίζουν, ιδιαίτερα καθώς οι αρχές χαλαρώνουν τους περιορισμούς για τις μετακινήσεις σε περιοχές που είχαν χαρακτηριστεί hotspot.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιος ήταν ο Άγιος Αντώνιος ο Μέγας που γιορτάζει 17 Ιανουαρίου

17/01/26 12:12 πμ

Ποιος ήταν ο Άγιος Αντώνιος ο Μέγας που γιορτάζει 17 Ιανουαρίου

Συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία του Ιράν στο Ψυχικό, δείτε βίντεο και φωτογραφίες

17/01/26 12:17 πμ

Συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία του Ιράν στο Ψυχικό, δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Συνταγή για το κορυφαίο comfort food: Χορταστική σούπα με κοτόπουλο και κρέμα γάλακτος

17/01/26 12:15 πμ

Συνταγή για το κορυφαίο comfort food: Χορταστική σούπα με κοτόπουλο και κρέμα γάλακτος

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο μία τραυματίας μετά από σύγκρουση δύο οχημάτων

17/01/26 12:14 πμ

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο μία τραυματίας μετά από σύγκρουση δύο οχημάτων

Γ. Γεραπετρίτης: Παράνομες, ανυπόστατες οι τουρκικές αξιώσεις

16/01/26 11:27 μμ

Γ. Γεραπετρίτης: Παράνομες, ανυπόστατες οι τουρκικές αξιώσεις

Η 31μελής αντιπροσωπεία της ΠΕΜ που θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό τη Δευτέρα

16/01/26 11:22 μμ

Η 31μελής αντιπροσωπεία της ΠΕΜ που θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό τη Δευτέρα

Σέρρες: Συνεχίζονται οι ελλείψεις σε φάρμακα - video

16/01/26 8:31 μμ

Σέρρες: Συνεχίζονται οι ελλείψεις σε φάρμακα – video

Έργα του Ντέιβιντ Χόκνεϊ κάνουν ντεμπούτο σε δημοπρασία στη Σιγκαπούρη

16/01/26 11:05 μμ

Έργα του Ντέιβιντ Χόκνεϊ κάνουν ντεμπούτο σε δημοπρασία στη Σιγκαπούρη

Νέος προπονητής της ΑΕΚ ο Αλέξης Αλβανός

16/01/26 11:04 μμ

Νέος προπονητής ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ ο Αλέξης Αλβανός

 Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Σερρών: Διημερίδα αφιερωμένη στην ενημέρωση και στις σύγχρονες λύσεις αποκατάστασης - video

16/01/26 8:24 μμ

 Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Σερρών: Διημερίδα αφιερωμένη στην ενημέρωση και στις σύγχρονες λύσεις αποκατάστασης – video

Το Goethe Institut τιμά τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος

16/01/26 11:12 μμ

Το Goethe Institut τιμά τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος

Παύλος Πουλιάκας: "Η συντήρηση των πεζοδρομίων ανήκει στους ιδιοκτήτες" - video

16/01/26 8:32 μμ

Παύλος Πουλιάκας: “Η συντήρηση των πεζοδρομίων ανήκει στους ιδιοκτήτες” – video