Στα 158 έφτασαν χθες τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην περιφερειακή ενότητα των Σερρών , γεγονός που σήμανε συναγερμό σε όλους τους φορείς, καθώς από σήμερα οι Σέρρες βρίσκονται στο επίπεδο 4 αυξημένης επιτήρησης.
 
Τα κρούσματα πλέον είναι διάσπαρτα σύμφωνα με το νομίατρο Σερρών και αν και πρώτη μέρα του lockdown η κίνηση ήταν περιορισμένη και ο κόσμος συμμορφώθηκε.
Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο διευθυντής της Κωστοπουλείου Στέγης κος Κων/νος Καραμούτσος καθώς καλείται να δημιουργήσει τμήμα covid κρατώντας τους θετικούς μέσα στο γηροκομείο , αφού δεν μπορούν να μεταφερθούν σε νοσοκομεία αναφοράς .

Αυτό θα γίνεται μόνο όταν ο ασθενής θα είναι σε κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένος.

Σύμφωνα μάλιστα με το νομίατρο τα κρούσματα αναμένεται να μετακινηθούν προς την επαρχία γι αυτό θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί οι δήμοι. Ο κος Αναστασιάδης απηύθυνε έκκληση να προστατεύσουμε και να προφυλάξουμε τους ηλικιωμένους όπως είπε.
Αναφορικά με τα τεστ που έγιναν από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ στις Σέρρες , ο νομίατρος εμφανίστηκε ικανοποιημένος και τόνισε ότι οι δήμοι αν θέλουν μπορούν να ζητήσουν από τον ΕΟΔΥ να στείλει συνεργείο για ελέγχους στους υπαλλήλους τους.
 

Views: 80