Ενώ το πλύσιμο των χεριών μας παραμένει η πιο αποτελεσματική μέθοδος, υπάρχουν και άλλα βήματα που μπορούμε όλοι να ακολουθήσουμε για να μειώσουμε τον κίνδυνο να εξαπλωθεί περαιτέρω ο κορωνοϊός.Advertisement ... Περισσότερα

5 tips για να χαίρεσαι για καιρό τα τζιν σου παντελόνια

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Ενώ το πλύσιμο των χεριών μας παραμένει η πιο αποτελεσματική μέθοδος, υπάρχουν και άλλα βήματα που μπορούμε όλοι να ακολουθήσουμε για να μειώσουμε τον κίνδυνο να εξαπλωθεί περαιτέρω ο κορωνοϊός.

Advertisement
 

 

Μέχρι τώρα ξέρουμε ότι το να αποφεύγουμε να αγγίζουμε το προσωπό μας είναι πολύ σημαντικό καθώς και το να καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας όταν βήχουμε ή φτερνιζόμαστε.

Αλλά τώρα, οι ειδικοί λένε ότι είναι και πολύ σημαντικό να θυμόμαστε ότι τα ρούχα και οι πετσέτες μας μπορούν να γίνουν ένα ζεστό καταφύγιο για τα μικρόβια, ειδικά εάν χρησιμοποιούνται από περισσότερα από ένα άτομα. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να τα πλένουμε περισσότερο από ότι συνήθως και να λάβουμε επιπλέον μέτρα για να σταματήσουμε τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων.

Παρόλα αυτά οι ίδιοι προειδοποιούν ότι το πλύσιμο στους 30 βαθμούς δεν είναι απαραίτητα αρκετό για να σκοτώσει τον ιό.

Δες παρακάτω μερικές συμβουλές πλυσίματος ρούχων για να βεβαιωθείς ότι το κάνεις σωστά:

– Όσο πιο υψηλές θερμοκρασίες τόσο το καλύτερο

Όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία που πλένεις τα ρούχα σου – τόσο πιθανότερο είναι να εξαφανίσεις τυχόν σημάδια του Covid-19. Η βασική θερμοκρασία σώματός μας κυμαίνεται κατά μέσο όρο στους 37 ° C και παρέχει τις ιδανικές συνθήκες για να ευδοκιμήσουν τα βακτηρίδια και οι ιοί. Αυτό σημαίνει ότι το πλύσιμο 30C ίσως να μην είναι αρκετό. Οι περισσότεροι ιοί δεν θα επιβιώσουν σε θερμοκρασίες πάνω από 60C, έτσι μπορείς να πλένεις σε αυτή τη θερμοκρασία πετσέτες, κλινοσκεπάσματα, γάντια, κασκόλ, παιδικά ρούχα και ό,τι άλλο χρησιμοποιείς συχνά. Ωστόσο, εάν ανησυχείς για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις μπορείς απλά να τα πλένεις πιο τακτικά.

-Σιδέρωμα

Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι θερμοκρασίες κατάψυξης μπορούν να σταματήσουν τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων, οπότε το στεγνωτήριο ή ακόμα καλύτερα το σιδέρωμα των ρούχων ενδείκνυται.

-Καθάρισε το πλυντήριο

Τα πλυντήρια ρούχων μπορούν να είναι οι σωτήρες μας όσον αφορά τον καθαρισμό των ρούχων, αλλά πρέπει και τα ίδια να απολυμανθούν. Απόφυγε μια ενδεχόμενη μόλυνση των ρούχων από το ίδιο το μηχάνημα ρίχνοντας ένα φλιτζάνι λευκό ξίδι μέσα στο κάδο του πλυντηρίου και κάνοντας έναν κύκλο πλυσίματος τουλάχιστον στους 60C. Δοκίμασε αυτό κάθε μήνα για να αποφύγεις τυχόν συσσώρευση σαπουνιού, μούχλας και βακτηρίων.

-Τήρησε τη δοσολογία

Μπορεί να πιστεύεις ότι η χρήση επιπλέον απορρυπαντικού θα έχει ως αποτέλεσμα ένα καλύτερο καθάρισμα, αλλά αυτό μπορεί να είναι αντιπαραγωγικό. Το πολύ απορρυπαντικό θα δημιουργήσει πρόσθετη σαπουνάδα η οποία θα προσκολληθεί στα ρούχα σου και θα παγιδεύσει τη σκόνη εκεί, αντί να την απομακρύνει. Ομοίως, η μεγαλύτερη ποσότητα σαπουνάδας θα δημιουργήσει μόνο περαιτέρω συσσώρευση σαπουνιού στο πλυντήριό σου. Αντ ‘αυτού, επίλεξε τη συνιστώμενη δοσολογία, και αντί για μαλακτικό χρησιμοποίησε και πάλι λευκό ξύδι αντί για χημικές εναλλακτικές λύσεις. Είναι φυσικό αντιβακτηριακό, λειτουργεί ως μαλακτικό και φρεσκάρει τα ρούχα. Απλά πρόσθεσε ½ φλιτζάνι στο συρτάρι του πλυντηρίου ρούχων κατά τη διάρκεια του κύκλου ξεβγάλματος.

Advertisement
ΔΕΗ

-Απολύμανε αποτελεσματικά

Αν μοιράζεσαι το σπίτι με κάποιον που νοσεί, είναι βασικό, να φροντίζεις όλα να καθαρίζονται σχολαστικά.

-Να φοράς γάντια μιας χρήσης όταν χειρίζεσαι βρώμικα ρούχα από έναν άρρωστο και να τα πετάς τα μετά από κάθε χρήση.
-Αν χρησιμοποιείς επαναχρησιμοποιήσιμα γάντια, αυτά πρέπει να προορίζονται αποκλειστικά για καθαρισμό και απολύμανση ρούχων κι επιφανειών από τον COVID-19 και όχι για άλλους σκοπούς οικιακής χρήσης.
-Να πλένεις τα χέρια σου αμέσως μετά την αφαίρεση των γαντιών. Αν δεν χρησιμοποιείς γάντια σε αυτή τη διαδικασία, φρόντισε να πλύνεις καλά τα χέρια σου αμέσως μετά.
-Μην τινάζεις τα βρώμικα ρούχα, αν αυτό είναι εφικτό. Αυτό θα ελαχιστοποιήσει τη διασπορά του ιού μέσω του αέρα.
-Να πλένεις τα ρούχα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή αλλά αν είναι εφικτό σε όσο πιο ζεστό νερό γίνεται -χωρίς να καταστραφούν. Στη συνέχεια πρέπει να στεγνώσεις τα ρούχα πλήρως.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα βρώμικα ρούχα από έναν άρρωστο μπορούν να πλυθούν μαζί με εκείνα άλλων ανθρώπων χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

πηγή marieclaire.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Οκτωβρίου

24/10/25 12:16 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Οκτωβρίου

Δήμος Σερρών: Εξοπλισμό για την Κοινωνική κουζίνα δώρισε ο Σύλλογος Σερραίων Θεσσαλονίκης

24/10/25 12:02 πμ

Δήμος Σερρών: Εξοπλισμό για την Κοινωνική κουζίνα δώρισε ο Σύλλογος Σερραίων Θεσσαλονίκης

Ακρίβεια και παραπλάνηση: Άλλη τιμή στο ράφι, άλλη στο ταμείο - Άλλη η πραγματικότητα για τον καταναλωτή - video

23/10/25 11:53 μμ

Ακρίβεια και παραπλάνηση: Άλλη τιμή στο ράφι, άλλη στο ταμείο – Άλλη η πραγματικότητα για τον καταναλωτή – video

Στη Βουλή η δικογραφία από την Εισαγγελία Σερρών για τον αυτοκινητόδρομο Δερβένι - Προμαχώνας

23/10/25 11:06 μμ

Στη Βουλή η δικογραφία από την Εισαγγελία Σερρών για τον αυτοκινητόδρομο Δερβένι – Προμαχώνας

Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία ο πρώτος κύκλος του“Piraeus Startup Accelerator”

23/10/25 10:58 μμ

Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία ο πρώτος κύκλος του“Piraeus Startup Accelerator”

Το 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με την ενέργεια της ΔΕΗ

23/10/25 10:53 μμ

Το 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με την ενέργεια της ΔΕΗ

Μυτιληναίος στο BBC: Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου ανακάμπτει, λέει ο επικεφαλής της METLEN

23/10/25 10:45 μμ

Μυτιληναίος στο BBC: Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου ανακάμπτει, λέει ο επικεφαλής της METLEN

Οι επενδύσεις των VC στην Τεχνητή Νοημοσύνη, οι startups και το Github Copilot

23/10/25 10:19 μμ

Οι επενδύσεις των VC στην Τεχνητή Νοημοσύνη, οι startups και το Github Copilot

Εκτός ο Τάσος Μπακασέτας με ενόχληση στο δικέφαλο μηριαίο μυ

23/10/25 10:13 μμ

Εκτός ο Τάσος Μπακασέτας με ενόχληση στο δικέφαλο μηριαίο μυ

Κίνα: Ετήσια αύξηση 18% στα ταξίδια εσωτερικού τουρισμού την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2025

23/10/25 10:10 μμ

Κίνα: Ετήσια αύξηση 18% στα ταξίδια εσωτερικού τουρισμού την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2025

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Με προσέγγιση 360 μοιρών το σχέδιο για την ενίσχυση της αμυντικής ετοιμότητας της Ευρώπης

23/10/25 10:06 μμ

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Με προσέγγιση 360 μοιρών το σχέδιο για την ενίσχυση της αμυντικής ετοιμότητας της Ευρώπης

Conference League: Στην κορυφή η Φιορεντίνα

23/10/25 10:03 μμ

Conference League: Στην κορυφή η Φιορεντίνα