Κορωνοϊός: Τι είναι ο χρόνος επώασης- Γιατί δεν πέφτουν τα νούμερα μετά από εβδομάδες lockdown”
Date:
Στην αγωνιώδη ερώτηση γιατί δεν πέφτουν τα νούμερα μετά από εβδομάδες lockdown, απαντά με δημοσίευσή του ο Σερραίος γιατρός, Στράτος Γιοβάνης
«Γιατί δεν πέφτουν τα νούμερα ενώ έχουμε δύο εβδομάδες λοκντάουν;» αναρωτιέται ο κόσμος δικαίως
Η απάντηση είναι απλή και την εξηγώ με αφορμή το εξαιρετικό ποστ του Σπύρος Μπλάτσιος:
ο χρόνος επώασης του κορωνοιού ξεκινάει από τις 2 και μπορεί να φτάνει έως και τις 14 ημέρες.
Τί είναι ο χρόνος επώασης;
Το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από την έκθεση στον ιό, μέχρι την εμφάνιση των συμπτωμάτων.
Όπως δείχνει η εικόνα, η κυρία Μαρία θεώρησε με βάση το τεστ ότι δε νοσεί, αλλά λόγω του μεγάλου χρόνου επώασης εμφάνισε συμπτώματα μετά από αυτό, με αποτέλεσμα πιθανώς να μετέδωσε τον ιό σε όλες τις πιθανές τις επαφές. Οι οποίες με τη σειρά τους λειτούργησαν ως νέες εστίες μόλυνσης, με χρόνο επώασης πάλι έως 14 ημέρες.
Η κυρία Μαρία όμως μπορεί να συμμορφώθηκε με τα μέτρα και να μη συνέβαλε τόσο στη διασπορά, όπως έκανε και η πλειοψηφία των συμπολιτών μας.
Αυτό όμως δεν το έκαναν κάποιοι λίγα μέλη της κοινωνίας μας, τα οποία αποφάσισαν να επαναστατήσουν και έτσι μας πήραν όλους στον λαιμό τους.
Γι αυτό φωνάζαμε εξ αρχής για την ατομική ευθύνη. Αν είχε λειτουργήσει η ατομική ευθύνη ΔΕΝ θα είχαμε συρροές. ΔΕΝ θα είχαμε τη δημιουργία δευτερευουσών εστιών λοίμωξης, ΔΕΝ θα είχαμε γεμάτα νοσοκομεία και κυρίως ΔΕΝ θα είχαμε 101 κηδείες από CoVid σε μία μέρα.
Τα κρούσματα με βάση τα παραπάνω θα αρχίσουν να πέφτουν σύντομα.
Το θέμα είναι όταν γίνει άρση του λοκντάουν να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη.