Νέες περιοχές εντάσσονται από σήμερα στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, «βαθύ κόκκινο» με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει. Συγκεκριμένα από σήμερα το πρωί στο βαθύ κόκκινο μπαίνουν η ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Νέες περιοχές εντάσσονται από σήμερα στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, «βαθύ κόκκινο» με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει.

Συγκεκριμένα από σήμερα το πρωί στο βαθύ κόκκινο μπαίνουν η Θάσος, ο δήμος Ρεθύμνου, ο δήμος Φαιστού, ο δήμος Μαρώνειας-Σαπών, η Κύθνος, ο δήμος Διδυμότειχου, ο δήμος Πύδνας- Κολινδρού, ο δήμος Καβάλας, ο δήμος Βόλου, ο δήμος Σιντικής Σερρών και ο δήμος Βόρειων Τζουμέρκων, καθώς παρατηρείται αύξηση του ιικού φορτίου τους.

Επομένως στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου βρίσκονται οι εξής περιοχές:

η Περιφέρεια Αττικής (πλην των δήμων Αγκιστρίου, Κυθήρων και Ύδρας),οι Περιφερειακές Ενότητες: Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευρυτανίας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Πέλλας, Κοζάνης, Λέσβου, Ζακύνθου, Κω και Θάσου, καθώς και οι δήμοι: Καλυμνίων, Ρόδου, Χίου, Ρεθύμνου, Ανωγείων, Χανίων, Φαιστού, Καβάλας, Καρδίτσας, Γρεβενών, Κύθνου, οι δήμοι Ιωαννιτών, Κόνιτσας και Βόρειων Τζουμέρκων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, οι δήμοι Σερρών, Αμφίπολης και Σιντικής της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, ο δήμος Βέροιας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, οι δήμοι Καστοριάς και Ορεστίδος της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, ο δήμος Λαμιέων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, ο δήμος Ήλιδας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, οι δήμοι Χαλκιδέων, Ερέτριας και Διρφύων-Μεσσαπίων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας,ο δήμος Διδυμοτείχου της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, ο δήμος Πύδνας – Κολινδρού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ο δήμος Βόλου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, ο δήμος Μαρώνειας-Σαπών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης καθώς και η Δημοτική Κοινότητα Γαλατινής της Δημοτικής Ενότητας Ασκίου του Δήμου Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν περιοχές της χώρας που παρουσιάζουν βελτίωση της επιδημιολογικής τους εικόνας, με αποτέλεσμα να «κατεβαίνουν» από το βαθύ κόκκινο στο κόκκινο.

Έτσι, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (δηλαδή στο κόκκινο), κατεβαίνουν – εντάσσονται πλέον από τη Δευτέρα: η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου, η Λέρος, οι δήμου Καρύστου και Κύμης-Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, η Σκύρος, ο δήμος Λοκρών, οι δήμοι Αγκιστρίου, Κυθήρων και Ύδρας, καθώς το ιικό φορτίο στις περιοχές αυτές έχει σχεδόν μηδενιστεί.

Παράλληλα όπως ανακοινώθηκε χθες, από την Δευτέρα 19 Απριλίου επαναλειτουργεί το λιανεμπόριο στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης με τη μέθοδο του click away.

Ακόμη από τη Δευτέρα ξεκινά η λειτουργία των δραστηριοτήτων σχολών ερασιτεχνών οδηγών, σχολών οδηγών αυτοκινήτων, σχολών επαγγελματιών οδηγών αυτοκινήτων (Σχολές/Κέντρα Πιστοποίησης Επαγγελματικής Ικανότητας ΠΕΙ, ΚΕΘΕΥΟ), σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης Μεταφορέων (ΣΕΚΑΜ) και σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης Οδηγών Οχημάτων Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων (ΣΕΚΟΟΜΕΕ) με τους εξής όρους:

– Τα θεωρητικά μαθήματα, καθώς και οι θεωρητικές εξετάσεις θα πρέπει να διενεργούνται διαδικτυακά.

– Υποχρεωτική διενέργεια self-test ανά εβδομάδα για τους εργαζόμενους στις σχολές.

Advertisement
MEGA

– Διενέργεια self-test για τον εξεταζόμενο 24 ώρες πριν το πρακτικό μάθημα και τις εξετάσεις, ενώ για τους εκπαιδευτές και εξεταστές διενέργεια self-test δύο φορές την εβδομάδα (Δευτέρα και Πέμπτη).

– Διενέργεια των εξετάσεων με ραντεβού ανά μία ώρα.

– Τήρηση κανόνων προστασίας της δημόσιας υγείας (δηλαδή ανοικτά παράθυρα, υποχρεωτική χρήση μάσκας, υγιεινή χεριών και σημείων επαφής του οχήματος).

Υπενθυμίζεται ότι τα Σαββατοκύριακα, και μόνο, επιτρέπονται οι μετακινήσεις για άσκηση με τη χρήση οχήματος σε υπαίθριο χώρο μέχρι 3 άτομα ή μια οικογένεια. Οι πολίτες έχουν ουσιαστικά τη δυνατότητα για άσκηση εκτός του δήμου κατοικίας μας με τη χρήση του κωδικού 6 και με υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσσαλονίκη: Επ’ αυτοφώρω σύλληψη 17χρονου για εμπλοκή σε απάτη με το πρόσχημα του «λογιστή»

04/02/26 11:19 πμ

Θεσσαλονίκη: Επ’ αυτοφώρω σύλληψη 17χρονου για εμπλοκή σε απάτη με το πρόσχημα του «λογιστή»

ΠΑΟΚ: Στην Τιμισοάρα το αεροσκάφος του ΕΚΑΒ για να παραλάβει τον τρίτο τραυματία

04/02/26 11:15 πμ

ΠΑΟΚ: Στην Τιμισοάρα το αεροσκάφος του ΕΚΑΒ για να παραλάβει τον τρίτο τραυματία

Σέρρες: Θρήνος για τον 47χρονο Νίκο Παπαδόπουλο

04/02/26 11:06 πμ

Σέρρες: Θρήνος για τον 47χρονο Νίκο Παπαδόπουλο

Θεσσαλονίκη: Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από 26χρονο κατήγγειλε ότι έπεσε 15χρονος

04/02/26 10:50 πμ

Θεσσαλονίκη: Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από 26χρονο κατήγγειλε ότι έπεσε 15χρονος

Χατζηβασιλείου: Καμία απόκλιση από τις εθνικές θέσεις - Και ο Α. Σαμαράς είχε μεταβεί στην Τουρκία για Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας 

04/02/26 10:45 πμ

Χατζηβασιλείου: Καμία απόκλιση από τις εθνικές θέσεις – Και ο Α. Σαμαράς είχε μεταβεί στην Τουρκία για Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας 

Η METLEN συνάπτει συμφωνία με τη Schroders Greencoat για τη πώληση χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών 283 MW στο Ηνωμένο Βασίλειο

04/02/26 10:28 πμ

Η METLEN συνάπτει συμφωνία με τη Schroders Greencoat για τη πώληση χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών 283 MW στο Ηνωμένο Βασίλειο

Επίσκεψη του Διαμαντή Γκολιδάκη στο 3ο Πυροσβεστικό Σώμα Θεσσαλονίκης

04/02/26 10:24 πμ

Επίσκεψη του Διαμαντή Γκολιδάκη στο 3ο Πυροσβεστικό Σώμα Θεσσαλονίκης

Αποκριάτικο πάρτυ του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Σερρών

04/02/26 10:20 πμ

Αποκριάτικο πάρτι του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Σερρών

Θ. Δημόπουλος: 14 συστάσεις για την πρόληψη του καρκίνου 

04/02/26 10:01 πμ

Θ. Δημόπουλος: 14 συστάσεις για την πρόληψη του καρκίνου 

Θεσσαλονίκη: Νεκρός 17χρονος σε σύγκρουση φορτηγού με αυτοκίνητο στη Σίνδο

04/02/26 9:48 πμ

Θεσσαλονίκη: Νεκρός 17χρονος σε σύγκρουση φορτηγού με αυτοκίνητο στη Σίνδο

Χίος: 15 νεκροί από τη σύγκρουση σκάφους του Λιμενικού με πλεούμενο που μετέφερε μετανάστες

04/02/26 9:42 πμ

Χίος: 15 νεκροί από τη σύγκρουση σκάφους του Λιμενικού με πλεούμενο που μετέφερε μετανάστες

Σύγκρουση λέμβου στην οποία επέβαιναν μετανάστες με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ανοικτά της Χίου - Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν νεκροί, τραυματίες και αγνοούμενοι

04/02/26 9:55 πμ

Σύγκρουση λέμβου στην οποία επέβαιναν μετανάστες με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ανοικτά της Χίου