- Διαφήμιση -

«Κορωνόπληκτοι»: 24-48 δόσεις ξανά για όσους έχασαν τις ρυθμίσεις χρεών

Παράλληλα απασχολούμενοι: Νέα ειδοποιητήρια θα λάβουν όσοι διαπίστωσαν λάθη

Από 1ης Οκτωβρίου για τους υπόλοιπους και αφού ολοκληρωθεί η υποβολή των δηλώσεων
Τον δρόμο για ένταξη ξανά σε ρύθμιση χρεών ανοίγει το υπουργείο Οικονομικών για όσους το 2019 αξιοποίησαν την 2η ευκαιρία και μπήκαν σε αλλά εν μέσω πανδημίας δεν τήρησαν τις δόσεις και την απώλεσαν.

 
Το μέτρο ισχύει άμεσα για όσους αναγνωρισμένα έχουν πληγεί από κορωνοϊό. Η ρύθμιση αφορά και όλους όσους είχαν επίσης αισθητή πτώση των εσόδων τους, αλλά αυτοί θα παραμείνουν για τρεις μήνες ακόμα όμηροι των οφειλών τους. Τεχνικές δυσκολίες στον καθορισμό των κριτηρίων (εισοδηματικά, περιουσιακά, συμμόρφωσης) επιβάλλουν ως χρόνο έναρξης για αυτούς την 1η Οκτωβρίου.

Η νέα απόφαση Βεσυρόπουλου (Α.1160/2021) αποκαλύπτει ότι:

· προβλέπεται δυνατότητα υπαγωγής στην πάγια ρύθμιση του ν. 4152/2013 (24-48 δόσεις) των οφειλών οι οποίες ήταν σε νομοθετική ρύθμιση εν ισχύι την 1.11.2019 και η οποία μετέπειτα απωλέσθη.

 
· λόγω ανάγκης καθορισμού κριτηρίων και ύστερα και πάλι από εισήγηση της ΑΑΔΕ, η νέα ρύθμιση θα ενεργοποιηθεί την 1η Οκτωβρίου, και αφού θα έχει ολοκληρωθεί η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για να αποκαλυφθεί η πτώση εσόδων του 2020

 
· ειδικά όμως για τους «κορωνόπληκτους» οι οποίοι εξαιρούνται από τα κριτήρια, η ισχύς της ρυθμίσεως ξεκινά την 12/7/2021.

Πηγή protothema.gr

- Διαφήμιση -Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Exit mobile version