Για τη μείωση της τιμής των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και για τη σταδιακή αύξηση των πτήσεων, αρχικά στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», όπου η κίνηση συγκριτικά ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Για τη μείωση της τιμής των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και για τη σταδιακή αύξηση των πτήσεων, αρχικά στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», όπου η κίνηση συγκριτικά με άλλα μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια είναι βελτιωμένη, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα» ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής.

 

Όσον αφορά στις τιμές των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε ότι με τη μείωση του ΦΠΑ η τιμή του μεμονωμένου εισιτηρίου κανονικά διαμορφωνόταν στο 1,27 ευρώ, όμως με εισήγηση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να κάνει την αναπροσαρμογή και τη στρογγυλοποίηση προς τα κάτω, δηλαδή στο 1,20 ευρώ.

Σημείωσε δε ότι η τιμή του εισιτηρίου μειώνεται έτσι στα επίπεδα του 2014, ενώ υπενθύμισε ότι οι κάτοχοι μηνιαίων καρτών ανανεώνοντας την κάρτα τους θα λάβουν αυτομάτως έναν μήνα δωρεάν ενώ οι κάτοχοι τριμηνιαίων, εξαμηνιαίων και ετήσιων καρτών απεριόριστων διαδρομών θα λάβουν στην επόμενη ανανέωση της κάρτας τους πίστωση χρόνου 55 ημερών, τόσες ημέρες δηλαδή όσες είχαν επιβληθεί περιορισμοί στις μετακινήσεις.

Ο κ. Καραμανλής εκτίμησε ότι έτσι θα τονωθούν ουσιαστικά τα έσοδα του ΟΑΣΑ και υπενθύμισε πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε την τιμή του εισιτηρίου στο 1,40 ευρώ, τα έσοδα του Οργανισμού μειώθηκαν από 220 εκατ. ευρώ το 2014 σε 154 εκατ. ευρώ το 2019.

«Πληρώσαμε την πολύ ωραία εποχή του “δεν πληρώνω”» σχολίασε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς πόσο θα διαρκέσει η μείωση στην τιμή των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, απάντησε πως ο ΦΠΑ είναι θέμα του οικονομικού επιτελείου, υπενθύμισε ότι έχει αποφασιστεί ο μειωμένος φόρος να ισχύσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα δει πως θα πάνε τα έσοδα του Οργανισμού.

Πτήσεις

Όσον αφορά στις πτήσεις, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε σε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία χθες 1 Ιουνίου στο «Ελ. Βενιζέλος» είχαμε 230 πτήσεις, εκ των οποίων το 75% ήταν πτήσεις εσωτερικού.

«Είχαμε περισσότερες πτήσεις από το αεροδρόμιο του Μονάχου», είπε. Σημείωσε πως την 1η Ιουνίου του 2019, οι πτήσεις στο «Ελ. Βενιζέλος» ήταν 730, τόνισε όμως ότι υπάρχει ήδη σταδιακή ανάκαμψη, ενώ υπενθύμισε ότι μέχρι τις 15 Ιουνίου και την 1η Ιουλίου εξακολουθούν να υπάρχουν περιορισμοί στις πτήσεις, αλλά και υποχρεωτική καραντίνα. Υπενθύμισε ότι από τις 15 Ιουνίου θα απελευθερωθούν οι πτήσεις εξωτερικού προς το «Ελ. Βενιζέλος» και το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης και από την 1η Ιουλίου προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

«Βλέπουμε αυτή τη στιγμή μία σταδιακή αύξηση των πτήσεων και βλέπουμε το “Ελ. Βενιζέλος” να κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα, εάν το συγκρίνουμε με άλλα αεροδρόμια μεγαλύτερων χώρων», ανέφερε ο κ. Καραμανλής και σημείωσε ότι η κίνηση το επόμενο διάστημα θα εξαρτηθεί φυσικά από τη ζήτηση που θα δημιουργηθεί.

Advertisement
MEGA

Τέλος, όσον αφορά στις νέες προκλήσεις της Τουρκίας, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπενθύμισε ότι η Ελλάδα απάντησε με αποφασιστικό τρόπο στον Έβρο και τόνισε ότι, όπως έχουν πει τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι αρμόδιοι υπουργοί, η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δολοφονία στο Λουτράκι: Πώς σκοτώθηκε ο 17χρονος – Τον παράτησαν αιμόφυρτο οι φίλοι του

27/02/26 11:25 μμ

Δολοφονία στο Λουτράκι: Πώς σκοτώθηκε ο 17χρονος – Τον παράτησαν αιμόφυρτο οι φίλοι του

Ναός Αγίων Θεοδώρων Σερρών: Μεγαλόπρεπο στολίδι της πίστεως, της τέχνης και του πολιτισμού

27/02/26 11:19 μμ

Ναός Αγίων Θεοδώρων Σερρών: Μεγαλόπρεπο στολίδι πίστεως, τέχνης και πολιτισμού

Εορτολόγιο: Των Αγίων Θεοδώρων – Τι γνωρίζουμε για τους δύο Αγίους;

27/02/26 11:16 μμ

Εορτολόγιο: Των Αγίων Θεοδώρων – Τι γνωρίζουμε για τους δύο Αγίους;

Σχεδιάστρια μόδας δημιουργεί φουλάρια εικόνες και μνήμες από την πόλη των Σερρών

27/02/26 11:03 μμ

Σχεδιάστρια μόδας δημιουργεί φουλάρια εικόνες και μνήμες από την πόλη των Σερρών

Εορτολόγιο: Ποιος γιορτάζει 28 Φεβρουαρίου

27/02/26 11:16 μμ

Εορτολόγιο: Ποιος γιορτάζει 28 Φεβρουαρίου 2026

Ο Μπιλ Κλίντον δηλώνει ότι δεν είχε καμία ιδέα για τα εγκλήματα που διέπραττε ο Τζέφρι Έπστιν

27/02/26 10:47 μμ

Ο Μπιλ Κλίντον δηλώνει ότι δεν είχε καμία ιδέα για τα εγκλήματα που διέπραττε ο Τζέφρι Έπστιν

Πηνελόπη Πλάκα: Μου ερχόντουσαν προτάσεις μόνο για τη γλυκιά, πρόσχαρη και ομορφούλα, αλλά ήθελα κάτι άλλο

27/02/26 10:39 μμ

Πηνελόπη Πλάκα: Μου ερχόντουσαν προτάσεις μόνο για τη γλυκιά, πρόσχαρη και ομορφούλα, αλλά ήθελα κάτι άλλο

Ανδρέας Μικρούτσικος για οικονομική καταστροφή: Η ζωή χωρίς καλοριφέρ και το «καλά να πάθω» - «Ήξερα ότι θα έχανα το σπίτι μου»

27/02/26 10:30 μμ

Ανδρέας Μικρούτσικος για οικονομική καταστροφή: Η ζωή χωρίς καλοριφέρ και το «καλά να πάθω» – «Ήξερα ότι θα έχανα το σπίτι μου»

Φον ντερ Λάιεν: Η συμφωνία ΕΕ-Mercosur θα εφαρμοστεί με προσωρινό τρόπο

27/02/26 10:43 μμ

Φον ντερ Λάιεν: Η συμφωνία ΕΕ-Mercosur θα εφαρμοστεί με προσωρινό τρόπο

Πατροκτονία στη Λέρο: Βίντεο ντοκουμέντο με τον πατέρα να χτυπά τον ανήλικο γιο του και να ρίχνει μηχανή πάνω του

27/02/26 10:25 μμ

Πατροκτονία στη Λέρο: Βίντεο ντοκουμέντο με τον πατέρα να χτυπά τον ανήλικο γιο του και να ρίχνει μηχανή πάνω του

Κύπελλο ανδρών: Ολοταχώς για το 9ο σερί ο Ολυμπιακός

27/02/26 10:41 μμ

Κύπελλο υδατοσφαίρισης ανδρών: Ολοταχώς για το 9ο σερί ο Ολυμπιακός

ΒΤΑ: Οι τράπεζες είναι κατά 99% έτοιμες για την εφαρμογή των άμεσων πληρωμών το 2027

27/02/26 10:15 μμ

ΒΤΑ: Οι τράπεζες είναι κατά 99% έτοιμες για την εφαρμογή των άμεσων πληρωμών το 2027