Για τα εθνικά θέματα και την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Parapolitika 90,1 FM» και στην εκπομπή «Μπρα Ντε Φερ» με την κ. Χριστίνα Κοραή και ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Για τα εθνικά θέματα και την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Parapolitika 90,1 FM» και στην εκπομπή «Μπρα Ντε Φερ» με την κ. Χριστίνα Κοραή και τον κ. Δημήτρη Τάκη, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής.

 

Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι πλέον το ζήτημα στην Ανατολική Μεσόγειο δεν είναι ελληνοτουρκικό, αλλά ευρωτουρκικό, προσθέτοντας ότι εγκαταλείπεται η πολιτική του κατευνασμού και της ευρωπαϊκής Τουρκίας, καθώς και ότι η Ελλάδα θέλει το διάλογο, αλλά όχι υπό την απειλή όπλων.

«Τα ελληνοτουρκικά γίνονται ευρωτουρκικά, κάτι που αποτελούσε μία πάγια επιδίωξη και του Κωνσταντίνου Καραμανλή», εκτίμησε. «Η διαφορά με το 1996 είναι ότι το παραμύθι της ευρωπαϊκής Τουρκίας τελειώνει και ότι η πολιτική του κατευνασμού και αυτή τελειώνει. Δεν γίνεται να κάνεις διάλογο, όταν έχεις το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του τίγρη», πρόσθεσε.

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι χωρίς διαπραγμάτευση δεν υπάρχει ΑΟΖ και τόνισε πως όποιος αρνείται αυτή τη βασική αλήθεια, αρνείται την οριοθέτηση και την άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, δηλαδή όσοι λένε όχι σε διάλογο για κανένα ζήτημα στην ουσία ή αυταπατώνται ή εξαπατούν την κοινή γνώμη.

«Εμείς δεν λέμε όχι στο διάλογο. Αυτό που λέμε είναι ότι ο διάλογος πρέπει να γίνει με όρους και προϋποθέσεις».

Ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε ότι όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός, όταν υπάρχουν τόσες μονάδες σε ένα περιορισμένο θαλάσσιο χώρο, υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος. Υπογράμμισε την αποτελεσματικότητα και ψυχραιμία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και τόνισε ότι εάν γίνει το παραμικρό επεισόδιο, θα φέρει ακέραια την ευθύνη η Τουρκία.

Advertisement
Babis

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών στηλίτευσε το «παρών» του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία για τη συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ με την Αίγυπτο, εκτιμώντας ότι αυτό στην ουσία υπονομεύει τον Αλέξη Τσίπρα και δεν συνιστά εθνική στρατηγική για ένα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά άσκηση εσωκομματικής ισορροπίας.

503 επιπλέον λεωφορεία στην Αθήνα σε ένα εξάμηνο

Όσον αφορά στο θέμα της ενίσχυσης των αστικών συγκοινωνιών, ο κ. Καραμανλής, ο οποίος βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη, σημείωσε ότι θα ανανεωθεί το 50% του στόλου του ΟΑΣΘ, καθώς και ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα κυκλοφορούν στους δρόμους της συμπρωτεύουσας επιπλέον 230 λεωφορεία, 180 με leasing και 50 που προμηθεύθηκε ο Δήμος.

Ανακοίνωσε επίσης ότι από την ερχόμενη εβδομάδα στη Γραμμή 3 του Μετρό οι χρονοαποστάσεις θα μειωθούν κατά μέσο όρο στα τέσσερα λεπτά στις ώρες αιχμής.

Υπενθύμισε ότι θα διατεθούν κονδύλια και από το Ταμείο Ανάκαμψης για την αναβάθμιση 15 συρμών και για αγορά επτά νέων συρμών στις Γραμμές 2 και 3 του Μετρό. Καθώς και ότι με διαφανείς διαδικασίες ΑΣΕΠ θα πραγματοποιηθούν 680 προσλήψεις σε ειδικότητες αιχμής, δηλαδή οδηγούς και τεχνικούς, σε αστικά λεωφορεία και Μετρό.

Όσον αφορά στην ενίσχυση του στόλου των λεωφορείων στην Αθήνα, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι θα προστεθούν 203 λεωφορεία των ΚΤΕΛ μέχρι το τέλος του έτους και με το διαγωνισμό μέσω leasing θα έχουμε άλλα 300 λεωφορεία το αργότερο μέχρι τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο, δηλαδή θα υπάρξει μία αισθητή ενίσχυση και ανανέωση του στόλου σε ένα εξάμηνο.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί πρέπει να αφήσετε ένα βάζο με ξυλάκια κανέλας στους πάγκους της κουζίνας σας

16/09/25 8:34 πμ

Γιατί πρέπει να αφήσετε ένα βάζο με ξυλάκια κανέλας στους πάγκους της κουζίνας σας

9 λόγοι για να μη ξαναπετάξετε το κατακάθι του καφέ

16/09/25 8:23 πμ

9 λόγοι για να μη ξαναπετάξετε το κατακάθι του καφέ

Το σύνδρομο Burnout «απειλεί» πολλούς εργαζομένους στην Ελλάδα - Ειδικός εξηγεί τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται

16/09/25 8:17 πμ

Το σύνδρομο Burnout «απειλεί» πολλούς εργαζομένους στην Ελλάδα – Ειδικός εξηγεί τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται

ΕΟΦ: Εκστρατεία με θέμα «Τα φάρμακα δεν είναι καραμέλες»

16/09/25 8:05 πμ

ΕΟΦ: Εκστρατεία με θέμα «Τα φάρμακα δεν είναι καραμέλες»

Γιώργος Μαζωνάκης: Ετοιμάζει συνεργασία με τον Φοίβο Δεληβοριά – Η κοινή φωτογράφηση και τα πράσινα μαλλιά

16/09/25 12:17 πμ

Γιώργος Μαζωνάκης: Ετοιμάζει συνεργασία με τον Φοίβο Δεληβοριά – Η κοινή φωτογράφηση και τα πράσινα μαλλιά

Άλεξ Αντετοκούνμπο: Είμαι περήφανος για τα αδέλφια μου, οι δύσκολες στιγμές μάς έκαναν δυνατούς

16/09/25 12:12 πμ

Άλεξ Αντετοκούνμπο: Είμαι περήφανος για τα αδέλφια μου, οι δύσκολες στιγμές μάς έκαναν δυνατούς

Παγκόσμιος πρωταθλητής Ανδρών στα 79κ. της πάλης ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης και έγραψε ιστορία

16/09/25 12:04 πμ

Παγκόσμιος πρωταθλητής Ανδρών στα 79κ. της πάλης ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης και έγραψε ιστορία

Δεύτερη σορός άντρα εντοπίστηκε μέσα σε λίγες ώρες στο Θερμαϊκό Κόλπο

15/09/25 11:56 μμ

Δεύτερη σορός άντρα εντοπίστηκε μέσα σε λίγες ώρες στο Θερμαϊκό Κόλπο

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Σεπτεμβρίου

15/09/25 10:21 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Σεπτεμβρίου

Στην ανάγκη συντονισμού των δράσεων για την αντιμετώπιση εξάπλωσης της ευλογιάς των αιγοπροβάτων συμφώνησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τους περιφερειάρχες της χώρας, στην μεταξύ τους σύσκεψη. Όπως δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Τσιάρας, ορίστηκαν ομόφωνα οι άξονες κινητοποίησης για τον περιορισμό της ζωονόσου, οι οποίες θα εφαρμοστούν για τις επόμενες δέκα ημέρες. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η δημιουργία σταθμών απολύμανσης σε κεντρικές οδούς και βασικές διόδους μετακίνησης ζώντων ζώων, ζωοτροφών και γάλακτος, καθώς και η εντατικοποίηση των ελέγχων από τους κτηνιάτρους σε περιοχές που είχαν κρούσματα. Μάλιστα, κάθε διαδικασία θα συνοδεύεται από την έκδοση πιστοποιητικού απολύμανσης, ώστε να διασφαλίζεται η ιχνηλασιμότητα και η τήρηση των κανόνων βιοασφάλειας. Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν μέτρα, όπως η καραντίνα σε ζώα εισαγωγής και ενίσχυση με απολυμαντικά μέσα στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. «Νομίζω ότι είμαστε σε ένα θετικό δρόμο και με τη συνεργασία όλων των περιφερειαρχών, ώστε να κάνουμε ένα πραγματικά μεγάλο βήμα και να αντιμετωπίσουμε μια ζωονόσο που έχει πραγματικά μεγάλες δυσκολίες και ιδιαιτερότητες» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, είπε ότι πρόκειται για ένα «μοντέλο που είχε εφαρμοστεί για την πανώλη πέρυσι και το οποίο πέτυχε» προσθέτοντας ότι «γίνεται πόλεμος και στον πόλεμο είμαστε όλοι μαζί». Επιπλέον, ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «μέσα το επόμενο διάστημα πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να ελέγξουμε την ευλογιά». «Εμείς είμαστε από μια περιοχή που δεν έχει ευλογιά σήμερα, αλλά πρέπει να φυλάξουμε και την περιοχή μας και όσους κτηνοτρόφους θα μετακινηθούν από τα ορεινά προς τα πεδινά. Η συζήτηση που έγινε ήτανε πάρα πολύ καλή και το ότι συμφωνήσαμε όλοι σε αυτή την έκτακτη περίοδο που διανύουμε είναι πολύ θετικό» τόνισε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υφυπουργοί Χρήστος Κέλλας και Γιάννης Ανδριανός, οι γενικοί γραμματείς Σπύρος Πρωτοψάλτης και Αντώνης Φιλιππής, οι περιφερειάρχες Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, Κρήτης Σταύρος Αρνατουτάκης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης, Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι αντιπεριφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Κεφάλας, Στερεάς Ελλάδας Κώστας Αποστολόπουλος, Ηπείρου Πρόδρομος Γαϊτανίδης, Δυτικής Ελλάδας Ανδρέας Φίλιας, Νοτίου Αιγαίου Φιλήμων Ζαννετίδης, η γενική διευθύντρια Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ Αικατερίνη Μαρίνου και υπηρεσιακοί παράγοντες. Μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν, επίσης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης και οι αντιπεριφερειάρχες: Κρήτης Σταύρος Τζεδάκης, Βορείου Αιγαίου Αναστασία Αντωνέλη και Ιονίων Νήσων Κωνσταντίνος Τσιριγώτης.

15/09/25 10:20 μμ

Σχέδιο 10 ημερών για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων, συμφώνησαν ΥΠΑΑΤ – περιφερειάρχες

SEREXPO 2025: Κάθε ημέρα με μία μοναδική συναυλία - Δείτε το πρόγραμμα

15/09/25 10:10 μμ

SEREXPO 2025: Κάθε ημέρα με μία μοναδική συναυλία – Δείτε το πρόγραμμα

Τουρίστρια κατήγγειλε ότι το παιδί της δέχθηκε επίθεση από λύκο σε παραλία της Χαλκιδικής

15/09/25 9:47 μμ

Τουρίστρια κατήγγειλε ότι το παιδί της δέχθηκε επίθεση από λύκο σε παραλία της Χαλκιδικής