Κώστας Κρομμύδας: Ο κορωνοϊός μας προετοιμάζει για μια επόμενη, πανδημία με μεγαλύτερη θνησιμότητα

Ο Κώστας Κρομμύδας είναι ενεργός στα social media λέει πάντα την άποψή του και εκφράζεται ελεύθερα. Είναι αιχμηρός ενώ πολλές φορές δεν διστάζει να έρθει σε αντιπαράθεση.

 

Σε συνέντευξή του σε εβδομαδιαίο περιοδικό δηλώνει ότι περίμενε να ξεσπάσει η πανδημία του κορονοϊού

Είσαι από τους πρώτους που ακολούθησε πιστά τις οδηγίες των ειδικών και ακύρωσες τα πάντα. Περίμενες ότι θα φτάναμε σε αυτό το σημείο;

“Γενικότερα, είμαι προσεκτικός ως άνθρωπος. Έχοντας σπουδάσει Νοσηλευτική και έχοντας υπηρετήσει ένα κομμάτι της θητείας μου στο στρατό ως νοσοκόμος, γνωρίζω πολύ καλά τι πρέπει να κάνω σε αυτές τις περιπτώσεις.

Η αλήθεια είναι ότι, παρακολουθώντας τις ειδήσεις αλλά και πολλά ντοκιμαντέρ που σχετίζονται με τους ιούς που έχουν πλήξει την ανθρωπότητα, ήταν κάτι που περίμενα ότι κάποια στιγμή θα συμβεί.

Το θέμα είναι πως ο άνθρωπος αρνείται να πιστέψει ότι μπορεί να του συμβεί. Και όσο περνάει ο καιρός και δεν το συνειδητοποιούμε, το κακό μεταδίδεται” λέει στο 7μέρεςtv.Τελικά, η ζωή γράφει τα καλύτερα σενάρια;

Σαφέστατα. Έχοντας εμπνευστεί στα περισσότερα βιβλία μου από αληθινές ιστορίες, ομολογώ ότι πολλές φορές τα σενάρια που μπορείς να αντλήσεις από την πραγματική ζωή ξεπερνούν κάθε σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Ποιο βιβλίο σου πιστεύεις ότι κρατάει συντροφιά αυτό το διάστημα στον κόσμο;

Από την αλληλεπίδραση που έχω με τους αναγνώστες μου, βλέπω πως αυτήν τη στιγμή το τελευταίο μου βιβλίο, με τίτλο «Μια νύχτα ακόμη», είναι εκείνο που κόσμος διαβάζει πολύ, επειδή βέβαια είναι πρόσφατο, αλλά κυρίως για την ιστορία του, η οποία μας διδάσκει ότι πρέπει πάντα να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες και να ζήσουμε τη ζωή μας χωρίς εκπτώσεις.

Ποια είναι η δική σου άποψη για όλα αυτά που συμβαίνουν;

Θα ακουστεί υπερβολικό αν σας πω πως ήταν κάτι που περίμενα; Αν παρακολουθήσεις όλα αυτά που δημοσιεύονται σχετικά με τους φονικούς ιούς οι οποίοι έχουν πλήξει ή θα πλήξουν τον κόσμο μας, αντιλαμβάνεσαι

Έχει συμβεί και οι ειδικοί λένε ότι θα συμβεί ξανά, αργά ή γρήγορα. Εκεί θα πρέπει να λειτουργήσουν οι μηχανισμοί και οι άμυνες της ανθρωπότητας.

Τι προβλέπεις να γίνεται στο μέλλον;

Νομίζω πως οι αλλαγές που θα συμβούν τα επόμενα χρόνια θα είναι θεαματικές. Θεωρώ ότι η εισβολή της τεχνητής νοημοσύνης στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο θα είναι καταιγιστική. Πολλά από αυτά που σήμερα θεωρούμε ως δεδομένα, τα επόμενα χρόνια θα περάσουν στην ιστορία. Η ανθρωπότητα γενικότερα έρχεται σιγά σιγά αντιμέτωπη με την ίδια την επιβίωση της. Ας γίνουμε ρεαλιστές, λοιπόν, και ας αντιληφθούμε όλες αυτές τις μεγάλες αλλαγές που συμβαίνουν και θα συμβούν. Νομίζω ότι στον αιώνα που διανύουμε ο άνθρωπος θα δώσει μια μάχη επιβίωσης ως είδος γενικότερα.

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *