Στον εμβληματικό χώρο του Φωκιανού, απέναντι από το Καλλιμάρμαρο, παρουσία χιλιάδων Αθηναίων, ο δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Ψηλά», Κώστας Μπακογιάννης, παρουσίασε απόψε τη «δυναμική και υπερκομματική» όπως ... Περισσότερα

Κώστας Μπακογιάννης: Δυναμική, αποφασισμένη και υπερκομματική ομάδα, η ομάδα της νίκης

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Στον εμβληματικό χώρο του Φωκιανού, απέναντι από το Καλλιμάρμαρο, παρουσία χιλιάδων Αθηναίων, ο δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Ψηλά», Κώστας Μπακογιάννης, παρουσίασε απόψε τη «δυναμική και υπερκομματική» όπως την χαρακτήρισε, ομάδα των 364 υποψήφιων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων, που διεκδικούν την εμπιστοσύνη των πολιτών της Αθήνας στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Advertisement
 

Στην ομιλία του, ο δήμαρχος Αθηναίων ανέτρεξε στην αφετηρία, στο 2019, και ανέδειξε τον κεντρικό στόχο για την επόμενη θητεία: «Απόψε είμαστε περισσότεροι. Πολλοί από εσάς δεν ήσασταν τότε. Αυτό είναι ανανέωση, ανανέωση που την θέλαμε. Αλλά, ξέρετε κάτι; Αυτό είναι και υπερηφάνεια. Είμαι πολύ υπερήφανος για όλα αυτά που κάναμε και πλέον τόσοι πολλοί νέοι άνθρωποι θέλουν να προσφέρουν, θέλουν να είναι στην ομάδα μας», τόνισε ο κ. Μπακογιάννης.

Η παράταξη «Αθήνα Ψηλά», συνδυάζει σύμφωνα με τον επικεφαλής της, δύο ισχυρά πλεονεκτήματα: την εμπειρία και την ανανέωση.

«Η ομάδα μας είναι δυναμική, είναι αποφασισμένη, είναι υπερκομματική» είπε. «Μία ομάδα που υποδέχτηκε ανθρώπους που το 2019 ήταν σε τέσσερις διαφορετικές παρατάξεις. Γιατί μόνο ενωμένοι θα προχωρήσουμε μπροστά … Μία ομάδα που ανανεώθηκε κατά 70%, διατηρώντας τον κεντρικό κορμό των στελεχών της. Εμπειρία και ανανέωση, μαζί. Από διαφορετικές γενιές, με διαφορετικά ενδιαφέροντα. Αλλά με την ίδια αγάπη για την Αθήνα».

Δίνοντας το στίγμα της δυναμικής ταυτότητας της παράταξής του, ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι τα μέλη της αποτελούν «καθρέφτη» της πραγματικής Αθήνας και προέρχονται από τις 129 γειτονιές της. Αναφερόμενος δε. στους υποψήφιους στο πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του, έκανε λόγο για «μία ομάδα με εργαζόμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, καλλιτέχνες, αθλητές, ανθρώπους ενεργούς, με βιωματικό αποτύπωμα στην πόλη μας. Ανθρώπους που υπηρετούν και εκφράζουν την Κοινωνία των Πολιτών και γνωρίζουν τις δυσκολίες και τις ανάγκες της Αθήνας. Μία ομάδα με Αθηναίες και Αθηναίους, γεμάτους διάθεση να συνεισφέρουν στην πόλη μας με γνώσεις, φρέσκιες ιδέες και ενθουσιασμό».

Παρομοίασε, μάλιστα, την ομάδα των υποψηφίων με «ορχήστρα», που προέρχεται από τις 129 γειτονιές της πόλης, και αντίστοιχα με «παρτιτούρα» το δυναμικό πρόγραμμα της επερχόμενης θητείας.

Advertisement
MEGA

«Μπορούμε να γίνουμε η μεγαλύτερη και ωραιότερη ορχήστρα! Έχουμε παρτιτούρα το πρόγραμμά μας. Έχουμε τα ταλέντα που ξέρουν να το ακολουθήσουν, από τις 129 γειτονιές. Έχουμε και τα πρώτα ‘βιολιά’. Μου κάνετε την τιμή να είμαι σαν διευθυντής ορχήστρας. Λέω ‘σαν’ γιατί αποδέχομαι τον ρόλο, αλλά δεν μου αρέσει το αρχηγιλίκι. Θέλω να πω, πως σήμερα, στον ψηφιακό κόσμο, στην εποχή των δικτύων, χρειάζεται ο συντονισμός, αλλά κυριαρχεί το μοίρασμα, η διάχυση, το ‘από τα κάτω’, όχι η πυραμίδα», κατέληξε ο κ. Μπακογιάννης.

Υπό τους ήχους της μουσικής του Μάνου Χατζιδάκι σε διασκευή Κωνσταντίνου Βήτα – συνδέοντας την καρδιά της Αθήνας με τη σύγχρονη εκδοχή της – ο Κώστας Μπακογιάννης έδωσε το σύνθημα της νίκης: «Καλή μας αρχή! Αυτή η ομάδα, είναι η ομάδα της νίκης!».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παγκόσμιος (ξανά) στα 100μ. Τ11 ο Γκαβέλας

04/10/25 1:50 μμ

Παγκόσμιος (ξανά) στα 100μ. Τ11 ο Γκαβέλας

Κατείχε 25 πιστόλια και συνελήφθη 27χρονος Τούρκος στην Ξάνθη

04/10/25 1:46 μμ

Κατείχε 25 πιστόλια και συνελήφθη 27χρονος Τούρκος στην Ξάνθη

Π. Μαρινάκης: Η μείωση των φόρων προτεραιότητα της κυβέρνησης

04/10/25 1:43 μμ

Π. Μαρινάκης: Η μείωση των φόρων προτεραιότητα της κυβέρνησης

Αλεξανδρούπολη: Κακουργηματική δίωξη στους 13 Τούρκους για το οπλοστάσιο που μετέφεραν

04/10/25 1:38 μμ

Αλεξανδρούπολη: Κακουργηματική δίωξη στους 13 Τούρκους για το οπλοστάσιο που μετέφεραν

«Έχω απαχθεί από τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις»: Το βίντεο της Πέτη Πέρκα από την Ελλάδα

04/10/25 1:33 μμ

«Έχω απαχθεί από τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις»: Το βίντεο της Πέτη Πέρκα από την Ελλάδα

Εξετάζεται το ενδεχόμενο η 28χρονη έγκυος στην Άρτα να μην πέθανε από αλλεργική αντίδραση σε αντιβίωση

04/10/25 1:27 μμ

Εξετάζεται το ενδεχόμενο η 28χρονη έγκυος στην Άρτα να μην πέθανε από αλλεργική αντίδραση σε αντιβίωση

Νικόλ Κίντμαν: Η ατάκα για τον Τομ Κρουζ που έγινε viral εν μέσω του διαζυγίου της με τον Κιθ Έρμπαν

04/10/25 1:20 μμ

Νικόλ Κίντμαν: Η ατάκα για τον Τομ Κρουζ που έγινε viral εν μέσω του διαζυγίου της με τον Κιθ Έρμπαν

Συγκινεί η Άννα Μπιθικώτση: “Σε ένα μαντήλι έχω το τελευταίο δάκρυ του πατέρα μου”

04/10/25 1:05 μμ

Συγκινεί η Άννα Μπιθικώτση: “Σε ένα μαντήλι έχω το τελευταίο δάκρυ του πατέρα μου”

Δύο νεκροί τα ξημερώματα σε τροχαίο στην Αργυρούπολη

04/10/25 12:41 μμ

Δύο νεκροί τα ξημερώματα σε τροχαίο στην Αργυρούπολη

Επεισόδια τα ξημερώματα στα Εξάρχεια - 11 συλλήψεις

04/10/25 12:37 μμ

Επεισόδια τα ξημερώματα στα Εξάρχεια – 11 συλλήψεις

Ανακοίνωση ΝΔ: Ερωτήματα περί της εμπλοκής στελέχους του ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ

04/10/25 12:26 μμ

Ανακοίνωση ΝΔ: Ερωτήματα περί της εμπλοκής στελέχους του ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ

Σέρρες: Έσπασε ο πλάτανος στην οδό Αρκαδιουπόλεως -video

04/10/25 12:13 μμ

Σέρρες: Έσπασε ο πλάτανος στην οδό Αρκαδιουπόλεως