«Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας “μπάζει” σε μια σειρά ζητήματα. Δεν είναι κοστολογημένο», τόνισε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης,   μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

«Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας “μπάζει” σε μια σειρά ζητήματα. Δεν είναι κοστολογημένο», τόνισε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης,

Advertisement
 

 

μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει μία ρητή ατζέντα, που είναι μνημόνιο εκτός μνημονίου και μία “κρυφή ατζέντα”, που δεν ομολογείται. “Κρυφή ατζέντα” είδαμε και την περίοδο του κ. Σαμαρά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κώστας Ζαχαριάδης.

 

 

 

 

 

 

Εξήγησε πως λέει ότι «το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι ένα μνημόνιο εκτός μνημονίων γιατί έχει μια σειρά από αντικοινωνικές και ανάλγητες ρυθμίσεις, τις οποίες είχαν τα μνημόνια, τις επέβαλαν στη χώρα και είτε θέλει (η ΝΔ) να τις επαναφέρει, είτε όσες δεν προχώρησαν να τις κάνει τώρα».

«Διάφορα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, σε διάφορα πάνελ, αποτυπώνουν διαφορετικά οικονομικά μεγέθη για να προσπαθήσουν να επιχειρηματολογήσουν πάνω στο πρόγραμμά τους. Η δεκαετής κρίση μάς έδειξε ότι τα δισεκατομμύρια και τα εκατοντάδες εκατομμύρια δεν είναι “στραγάλια”, βγαίνουν με πολύ μεγάλο κόπο, άρα το να λες ότι εγώ θα χαμηλώσω τη φορολογία και αυτό θα αυξήσει τα έσοδα, είναι μια γενική αρχή, είναι λογικό σε κάποιο βαθμό να συμβεί. Είναι, όμως, ανάλογη στο να μη δημιουργήσει “τρύπα” στα έσοδα;», σχολίασε ο κ. Ζαχαριάδης.

Απαντώντας, δε, στην κριτική της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε:

«Ούτε εδώ και 4,5 χρόνια ζούμε σε άλλη χώρα, ούτε πριν απ’ αυτά τα 4,5 χρόνια βρισκόμασταν σε άλλη χώρα. Διαχειριστήκαμε και διαχειριζόμαστε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Αν κάποιος συγκρίνει πώς παραλάβαμε τη χώρα και πώς ολοκληρώνεται η θητεία μας, θα δει πως παρά τις δυσκολίες, τις πιέσεις, ακόμα και τα λάθη, τις αστοχίες, το πρόσημο είναι θετικό. Πήραμε μια χώρα που δεν έβγαζε τον μήνα για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις και, σήμερα, όποια κυβέρνηση επιλέξει ο ελληνικός λαός έχει ρυθμισμένο το χρέος, έχει αποθέματα πάνω από 20 δισ., αν συμβεί χρηματοπιστωτική κρίση, έχει βιώσιμα τα δημόσια οικονομικά της».

Advertisement

Ο κ. Ζαχαριάδης επισήμανε ακόμα πως «μέσα σε αυτή τη διαδρομή εφαρμόσαμε ένα τρίτο πρόγραμμα, χρειάστηκε και εμείς να πιέσουμε, να δυσκολέψουμε και να φορολογήσουμε τη μεσαία τάξη, η οποία σήκωσε πιο πολύ βάρος όλα αυτά τα χρόνια από όσο άντεχε, από όσο μπορούσε, από όσο δικαιούνταν λόγω αυτής της κρίσης», γι’ αυτό και, όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει μια δεύτερη τετραετία από τον λαό για «να βγάλουμε όλο και μεγαλύτερα τμήματα του ελληνικού λαού από την κρίση», με ένα σχέδιο καθολικό που «στοχεύει στο να μπορέσουμε να ισχυροποιήσουμε την κοινωνική θέση των πολιτών, την οικονομική τους δύναμη, να βελτιώσουμε την καθημερινότητά τους».

«Αναγνωρίζουμε τη δυσκολία της κατάστασης, καταλαβαίνουμε ότι βρισκόμαστε σε μία φάση που η χώρα εξέρχεται από δέκα χρόνια κρίσης και από οχτώ χρόνια μνημονίων και με βάση αυτό έχουν συσσωρευτεί σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών και ιδίως στη μεσαία τάξη», σημείωσε ο κ. Ζαχαριάδης, επισημαίνοντας πως «οι πρωτοβουλίες που πήραμε και μέσα στον Μάιο του ’19 αλλά και μετά τον Αύγουστο του ’18 στοχεύουν στο να αναγνωρίσουν αυτά τα προβλήματα και να προσπαθήσουμε σιγά σιγά να τα λύνουμε».

Συμπλήρωσε, δε, πως «αυτοί οι 9-10 μήνες έξω από τα μνημόνια δεν μπορούν να ισοσταθμίσουν το τεράστιο βάρος και την τεράστια πίεση που έχουν συσσωρεύσει όλα αυτά τα χρόνια οι πιέσεις των μνημονίων, της χρεοκοπίας της χώρας του 2009-2010, με την κυβέρνηση της ΝΔ, το “ξεφούσκωμα” της οικονομίας την περίοδο 2010-2014, με τη συγκυβέρνηση της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ εκείνη την περίοδο και όλα τα προβλήματα που όλοι γνωρίζουν».
«Διαφορετική κάλπη οι εθνικές εκλογές. Ξεκινάει για όλους από το μηδέν»

Σε ό,τι αφορά τις επικείμενες εθνικές εκλογές, ο κ. Ζαχαριάδης υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια «διαφορετική κάλπη» και πρόσθεσε: «Η κάλπη των ευρωεκλογών ήταν μια κάλπη μηνύματος. Δεν διακυβεύονταν ευθέως ποιος θα είναι την επόμενη μέρα πρωθυπουργός και ποια θα είναι η κυβέρνηση και η παράταξη που θα κυβερνά. Αυτό προέκυψε στη συνέχεια. Οι ευρωεκλογές έστειλαν το μήνυμα και τώρα έχουμε μπροστά μας μια κάλπη προοπτικής και εδώ πέρα μπορεί ο καθένας να στείλει το μήνυμα που θέλει».

Ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισε πως είναι μια δύσκολη «μάχη», αλλά, όπως υπογράμμισε, «εμείς σε αυτή τη “μάχη” δεν πάμε ούτε απλώς να μικρύνουμε τη διαφορά, ούτε να τη χάσουμε με αξιοπρέπεια. Πάμε, αναγνωρίζοντας τη δυσκολία, να απευθυνθούμε και να πάρουμε την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και να μπορέσουμε να φτάσουμε στην ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος. Αυτή είναι η στόχευσή μας, αυτή είναι η μέθοδος με την οποία δουλεύουμε για την επόμενη μέρα. Δεν θα παραδώσουμε με ευκολία τη διακυβέρνηση της χώρας στη Δεξιά και μάλιστα σ’ αυτή τη Δεξιά με τις ακραίες συντηρητικές απόψεις σε κάποια ζητήματα και με τις ακραίες εμμονές λιτότητας σε κάποια άλλα».

Χρησιμοποιώντας όρους «παιχνιδιού», είπε χαρακτηριστικά πως «στο α’ ημίχρονο είμαστε πίσω και με διαφορά, αλλά αν δουλέψουμε εντατικά μπορούμε να πάμε πολύ καλύτερα στο β’ ημίχρονο και να έχουμε μια άλλη εκλογική αποτύπωση, γιατί η κάλπη για όλους ξεκινάει από το μηδέν».

 

newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έκλεισε το τελωνείο των Ευζώνων στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία

04/12/25 6:58 μμ

Έκλεισε το τελωνείο των Ευζώνων στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία

Ταυτοποιήθηκαν τρία άτομα για τα συνθήματα στο πολιτικό γραφείο του Δημ. Βαρτζόπουλου

04/12/25 6:55 μμ

Ταυτοποιήθηκαν τρία άτομα για τα συνθήματα στο πολιτικό γραφείο του Δημ. Βαρτζόπουλου

Η Σάρα Πόλσον τιμήθηκε με αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ

04/12/25 6:49 μμ

Η Σάρα Πόλσον τιμήθηκε με αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ

Βουλή - Β. Κικίλιας: Πρώτα απ’ όλα η ασφάλεια και η εξυπηρέτηση των πολιτών

04/12/25 6:44 μμ

Βουλή – Β. Κικίλιας: Πρώτα απ’ όλα η ασφάλεια και η εξυπηρέτηση των πολιτών

Αγρότες έστησαν μπλόκο στο τελωνείο της Νίκης - Κλειστός ο δρόμος στον κόμβο Φιλώτα

04/12/25 6:36 μμ

Αγρότες έστησαν μπλόκο στο τελωνείο της Νίκης – Κλειστός ο δρόμος στον κόμβο Φιλώτα

Το ΕΚΕΤΑ γιορτάζει 25 χρόνια, «συστήνοντας» στους πολίτες ρομποτικούς σκύλους, άβαταρ του Σωκράτη και εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας

04/12/25 6:32 μμ

Το ΕΚΕΤΑ γιορτάζει 25 χρόνια, «συστήνοντας» στους πολίτες ρομποτικούς σκύλους, άβαταρ του Σωκράτη και εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας

Η Ολυμπιακή Φλόγα ταξιδεύει προς την Ιταλία

04/12/25 6:26 μμ

Η Ολυμπιακή Φλόγα ταξιδεύει προς την Ιταλία

ΥΠΑΑΤ- ΕΕΕΔΕΕ: Στις 430.000 τα θανατωθέντα αιγοπρόβατα από την ευλογιά - 80 νέα κρούσματα την περασμένη εβδομάδα

04/12/25 6:16 μμ

ΥΠΑΑΤ- ΕΕΕΔΕΕ: Στις 430.000 τα θανατωθέντα αιγοπρόβατα από την ευλογιά – 80 νέα κρούσματα την περασμένη εβδομάδα

Κ. Τσιάρας: Ομαλοποιούνται οι πληρωμές προς τους αγρότες - Έχουν δοθεί ήδη ποσά για τέσσερα προγράμματα συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ

04/12/25 5:41 μμ

Κ. Τσιάρας: Ομαλοποιούνται οι πληρωμές προς τους αγρότες – Έχουν δοθεί ήδη ποσά για τέσσερα προγράμματα συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ

Δολοφονία τοπογράφου: Αρνήθηκε την κατηγορία της συνέργειας ο δεύτερος κατηγορούμενος

04/12/25 5:31 μμ

Δολοφονία τοπογράφου: Αρνήθηκε την κατηγορία της συνέργειας ο δεύτερος κατηγορούμενος

Απ. Τζιτζικώστας για σιδηροδρομικό άξονα Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας: «Άξονας - ορόσημο για όλη την Ευρώπη, για την ασφάλεια, την ανάπτυξη και τις μετακινήσεις όλων των πολιτών»

04/12/25 5:26 μμ

Απ. Τζιτζικώστας για σιδηροδρομικό άξονα Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας: «Άξονας – ορόσημο για όλη την Ευρώπη, για την ασφάλεια, την ανάπτυξη και τις μετακινήσεις όλων των πολιτών»

Δράμα: Πεντακόσια μέτρα από το τελωνείο Εξοχής έστησαν μπλόκο αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Νευροκόπι

04/12/25 5:21 μμ

Δράμα: Πεντακόσια μέτρα από το τελωνείο Εξοχής έστησαν μπλόκο αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Νευροκόπι