«Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που φοβήθηκα τόσο πολύ. Πνιγόμουν!». Με αυτά τα λόγια περιγράφει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, τη μάχη του ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

«Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που φοβήθηκα τόσο πολύ. Πνιγόμουν!». Με αυτά τα λόγια περιγράφει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, τη μάχη του με τον κορωνοϊό.

Advertisement
 

 

«Κατάλαβα ότι κάτι έχω πριν περίπου 10 μέρες. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ, πνιγόμουν. Είχα βήχα, τα μάτια μου ήταν κατακόκκινα και έτσι αποφάσισα να κάνω τεστ. Πήγα σε ένα ιδιωτικό εργαστήριο, έκανα το τεστ και μετά από 4-5 ώρες με πήραν και μου είπαν ότι είμαι θετικός. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν “τι κάνουμε τώρα”. Η συζυγός μου ήταν αρνητική και έπρεπε να φύγει από το σπίτι για να μην κολλήσει. Έτσι έγραψα σε ενα σημειωματάριο της τα τηλέφωνα που έπρεπε να πάρει αν δεν είμαι σε θέση να μιλήσω και τι πρέπει να κάνει, αν έπρεπε να νοσηλευτώ σε νοσοκομείο. Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που φοβήθηκα τόσο πολύ. Μέχρι τότε ένιωθα άτρωτος, έχω πάει σε πολέμους, στο Ιράκ, στη Συρία και δεν έχω φοβηθεί. Τώρα φοβήθηκα πάρα πολύ», αναφέρει ο Μανώλης Κωστίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ.

Όπως σημειώνει, τη δεύτερη μέρα τα συμπτώματα χειροτέρεψαν.

«Είχα βήχα, συνάχι, δέκατα, το στήθος μου άρχισε να σφίγγει όλο και περισσότερο. Εδώ το σύστημα δουλεύει ως εξής: Το ιδιωτικό εργαστήριο ειδοποιεί το κράτος. Μετά από μια ώρα με πήραν από το υπουργείο Υγείας και μου είπαν ότι θα με καλέσει ο γιατρός. Μετά από 2 ώρες ήρθε γιατρός στο σπίτι, μου έφερε ένα φάρμακο, αλλά παρόλο που το έπαιρνα για 3 μέρες δεν ήμουν καλά. Δύο νύχτες δεν κοιμήθηκα καθόλου. Ήμουν εξαντλημένος. Δεν κλείδωνα το σπίτι, γιατί σκεφτόμουν αν πάθω κάτι, να μπορέσουν να μπουν μέσα», επισημαίνει.

Advertisement

Μάλιστα, προσθέτει ότι σε περίπτωση που χρειαζόταν να μεταφερθεί σε νοσοκομείο,  είχε οργανώσει και σχέδιο β’, να φύγει και να έρθει σε νοσοκομείο στην Αλεξανδρούπολη.

Εννέα μέρες μετά, ο Μανώλης Κωστίδης τονίζει ότι έχει ακόμα ενόχληση στο στήθος του και μόλις ολοκληρώσει την καραντίνα του, θα πάει να κάνει και ακτινογραφίες. «Εδώ υπάρχει application για τον κορωνοϊό, που παίρνεις έναν κωδικό για να ξέρει το κράτος που βρίσκεσαι. Τις πρώτες μέρες ήταν κόκκινο και τώρα γίνεται κίτρινο. Αν κάνω στην 11η μέρα τεστ και βγει αρνητικό, μπορώ να βγω».

Πηγή: skai.gr

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χριστούγεννα με χιόνι στον Λαϊλιά Σερρών

25/12/25 8:36 μμ

Χριστούγεννα με χιόνι στον Λαϊλιά Σερρών

Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες σε τροχαίο στο Νησέλλι Ημαθίας

25/12/25 8:21 μμ

Ένας 22χρονος νεκρός και τέσσερις τραυματίες σε τροχαίο στο Νησέλλι Ημαθίας

Ισχυρή έκρηξη σε υποκατάστημα τράπεζας στον Εύοσμο, ξημερώματα των Χριστουγέννων - Δείτε βίντεο

25/12/25 8:17 μμ

Ισχυρή έκρηξη σε υποκατάστημα τράπεζας στον Εύοσμο, ξημερώματα των Χριστουγέννων – Δείτε βίντεο

Άκαρπες και σήμερα οι έρευνες για την εξαφάνιση του διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνω Ποροΐων

25/12/25 8:08 μμ

Άκαρπες και σήμερα οι έρευνες για την εξαφάνιση του διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνω Ποροΐων

Δείτε βίντεο: Στον δρόμο για τις Σέρρες Χριστούγεννα 1974

25/12/25 7:34 μμ

Δείτε βίντεο: Στον δρόμο για τις Σέρρες Χριστούγεννα 1974

Σερρών Θεολόγος: «Ο Θεός επί γης σήμερον και ο άνθρωπος εις ουρανούς!»

25/12/25 7:29 μμ

Σερρών Θεολόγος: «Ο Θεός επί γης σήμερον και ο άνθρωπος εις ουρανούς!»

Χριστούγεννα στο μπλόκο του Προμαχώνα έκαναν οι αγρότες - video

25/12/25 7:21 μμ

Χριστούγεννα στο μπλόκο του Προμαχώνα έκαναν οι αγρότες – video

“Παρά Πέντε”: Συγκινεί η εγγονή της Ειρήνης Κουμαριανού – “Σήμερα γιαγιά σε κουβαλάω μαζί μου”

25/12/25 12:17 μμ

“Παρά Πέντε”: Συγκινεί η εγγονή της Ειρήνης Κουμαριανού – “Σήμερα γιαγιά σε κουβαλάω μαζί μου”

Θεσσαλονίκη: Διπλή παράσυρση 68χρονης από όχημα που οδηγούσε μεθυσμένος

25/12/25 12:11 μμ

Θεσσαλονίκη: Διπλή παράσυρση 68χρονης πεζής από όχημα που οδηγούσε μεθυσμένος

Σέρρες: Διακοπή νερού στον Λευκώνα

25/12/25 12:01 μμ

Σέρρες: Διακοπή νερού στον Λευκώνα

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 5 ατόμων για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ το τελευταίο 24ωρο

25/12/25 11:54 πμ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 5 ατόμων για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ το τελευταίο 24ωρο

Σέρρες: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον αγνοούμενο διοικητή πυροσβεστικής – “Άφησε το κινητό στο σπίτι”

25/12/25 11:49 πμ

Σέρρες: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον αγνοούμενο διοικητή πυροσβεστικής – “Άφησε το κινητό στο σπίτι”